Wondering the World
Nieuwsbrief 8 - 2016
Kunt u dit bericht niet lezen?
Lees deze nieuwsbrief in uw browser

Beste collega,
 

'Mooi hoor het hoofdstuk over tuinvogels. De leerlingen hebben er zo veel plezier aan beleefd. Ze kijken nu veel nauwkeuriger naar buiten dan eerst en zien overal wel een vogel die ze kennen.'  Zomaar een van de vele positieve reacties die we krijgen op Wondering the World. 

Deze voorjaarsnieuwsbrief informeert u over de recente ontwikkelingen van Wondering the World. En denkt u bij het lezen: 'Hè, dat is interessant voor...' , stuur de nieuwsbrief dan gerust door aan uw collega's. U bent immers onze beste ambassadeurs. Al vast bedankt! 

Met vriendelijke groet namen ons hele team,
Bert Kalkman

 

Posters voor groep 5 en 6

Op verzoek van de leraren zijn er prachtige posters gemaakt voor groep 5 en 6. Ze zijn extra stevig gemaakt en voorzien van een strakke UV-laklaag. Dat geeft de posters een luxe uitstraling. De eerste posters hangen inmiddels in de klaslokalen en sommige leraren gebruiken ze als basis waar omheen de leerlingen hun eigen plaatmateriaal of werkstukjes hangen. En... er zijn zelfs directies die er een in de directiekamer hebben hangen! Dankzij de coöperatie kunnen we de 10 posters als set aanbieden voor de heel scherpe prijs van €125. Ter vergelijking, bij de goedkoopste aanbieder kosten posters van deze kwaliteit minimaal €27,50 per stuk. Heeft u nog niet besteld? Doe het dan eenvoudig via de webshop


Feedback

Heel blij zijn we met uw feedback. Regelmatig krijgen we vragen of adviezen waar we onze winst mee doen. En als het mogelijk is, passen we het direct aan in de digitale handleiding. Zo zijn al verschillende verbeteringen aangebracht, zonder dat u er misschien iets van gemerkt hebt. Meedenken, stellen we dus erg op prijs!
 

Groep 7

Er wordt enorm hard gewerkt aan de afronding van groep 7. Ontwikkelaars, redacteur en vormgever werken zich door de laatste kopijronde heen. Een minutieuze klus, die veel uithoudingsvermogen vraagt. Wanneer alles straks bij de drukker ligt, haalt iedereen opgelucht adem om vervolgens met de nodige spanning het definitieve resultaat af te wachten. Een eerste impressie van groep 7 ziet u hieronder.
 

 
Terwijl wij druk zijn om groep 7 af te ronden, is een van onze  junior medewerkers al bezig om de eerste lessen in Edu-World te plaatsen, zodat alles straks in één keer beschikbaar is. 

Groep 8

Ook groep 8 is volop in ontwikkeling en verloopt volgens planning. De eerste hoofdstukken zijn naar tevredenheid getest. Bijzonder het hoofdstuk over 'Groei en seksuele ontwikkeling' was spannend. Maar zowel leraren, leerlingen en ouders waren positief. Het waren lessen met een extra dimensie, die er toe leidden dat er ook thuis over doorgepraat werd.

Een ander spannend hoofdstuk wordt 'Schepping en evolutie'. Het is een ingewikkeld en beladen onderwerp, zo hebben we gemerkt. Mede dankzij de hulp van prof. Marc de Vries, Jan van Meerten van het Logos instituut, journalist Imco Lanting en anderen ontstaat er een hoofdstuk dat kinderen laat zien wat het verschil is in wetenschap bedrijven tussen iemand die in God als de Schepper en een catastrofe als de zondvloed gelooft en iemand die dat niet gelooft. Uiteraard ontbreken in dit hoofdstuk de 'botten' niet en nemen we de leerlingen mee naar een echte opgraving in Amerika. Ze zijn getuige van de opgraving van een Edmontosaurus, familie van de Tyrannosaurus. De foto van Imco Lanting laat zien, hoe groot het dijbeenbot van dit beest was. 
Ook bij het hoofdstuk over 'Bos en Heide' is sprake van een bijzondere samenwerking. Boswachter van het Brabants Landschap en natuurfotograaf Erik de Jonge, zegde spontaan zijn samenwerking toe. 'Met veel genoegen @BertKalkman! Omdat het zo belangrijk is dat we de volgende generatie verwondering en goed rentmeesterschap bijbrengen.'

Zo worden we iedere keer weer verrast door de spontane steun die we van zoveel kanten krijgen om Wondering the World te maken tot een echte eigentijdse methode. Kijk ook eens op de website van boswachter Erik, het is de moeite waard.

Wondering the World Junior

De eerste scholen met interesse voor deelname aan de ontwikkeling van groep 3 en 4 hebben zich gemeld. We hebben toegezegd met een notitie te komen, waarin uitgelegd wordt wat de plannen zijn. Door drukte zijn we hier nog niet aan toe gekomen. We zullen het zo snel als mogelijk naar u toesturen. Weet u al zeker dat u mee wilt doen en heeft u zich nog niet gemeld? Dan kan dat direct via deze weblink.

Nieuwe ontwikkelingen

Interessant voor u als gebruiker van Wondering the World, is dat op het platform Edu-World een geheel nieuwe omgeving gebouwd wordt voor News2Learn, een leerlijn begrijpend lezen en mediawijsheid voor groep 5-8. Ideaal, wanneer u gewend bent aan de bediening van Wondering the World. Verder is een eerste inventarisatieronde gedaan naar de interesse voor een aardrijkskundemethode Traveling the World. 

Korting op masterclass Leren en Instructie

Verschillende deelnemers aan  Wondering the World deden op woensdag 2 december 2015 mee aan de masterclass Leren en Instructie, georganiseerd door Edu-Sign Professional. Deze masterclass wordt voor de zomervakantie nog een keer aangeboden, evenals een compleet nieuwe masterclass over 21e eeuwse vaardigheden, thinking schools en slow learning. Hou de agenda in de gaten en profiteer t.z.t. van 10% korting.

Doordenker

'Wie de vraag begrijpt, heeft de eerste stap gezet naar het antwoord.'
 
Edu-Sign B.V.
Rivierdijk 403
3361 AK Sliedrecht
T: 085-1044750
E: info@edu-sign.nl
W: www.edu-sign.nl
 
Bent u niet meer geïnteresseerd? Schrijf u uit

Email Marketing Powered by Mailchimp