Copy
BizIdee lanceert nieuwe editie
ondernemerswedstrijd

Mammae in de hoofdrol nieuwe campagne Bizidee

Bizidee, de Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd, lanceert haar nieuwe wedstrijdeditie met inspirerende getuigenissen van finalisten en winnaars uit vorige edities. Centraal in de campagne staat ondermeer de getuigenis van de Belgische onderneming Mammae en de dynamische onderneemsters Martine en Eva Boonen.

Dat het niet noodzakelijk is ervaring als ondernemer op zak te hebben om succesvol een eigen bedrijf uit de grond te stampen, bewezen Martine en Eva Boonen in 2008. Met een eenvoudig idee en een eerste businessplan namen zij deel aan de ondernemersplanwedstrijd van Bizidee. De jury bleek razend enthousiast en zag potentieel in een onderneming met borstvoedingsbeha's voor moeders die hun baby discreet willen borstvoeden, op elk moment en op elke plaats. De adviezen van de jury en andere financiële experten gaven de dynamische vrouwen de nodige steun om hun bestaande jobs op te zeggen en voltijds onderneemsters te worden.

Belgische borstvoedingsbeha's worden internationaal succes

Het ondernemingsplan wat Eva en Martine in de wedstrijd voorstelden, ligt aan de basis van de succesvolle onderneming Mammae. De ondertussen gepatenteerde Mammae borstvoedingsbeha's zijn nu vijf jaar op de markt en vind je al in meer dan tien landen: in de lingeriespeciaalzaken, baby- en zwangerschapswinkels en online. In ons land draagt één op vijf borstvoedende mama's ondertussen een Mammae borstvoedingsbeha.

Mammae werd in 2009 opgestart met een operationele en financiële Business Angel (BAN), die 49% van de aandelen in handen had. In 2014 besloten Eva en Martine de aandelen van het bedrijf volledig over te nemen.  In 2014 haalde Mammae een omzetcijfer van € 641.000: een stijging van 34% tegenover 2013. Dit was hoofdzakelijk te danken aan de verdere internationalisering en de introductie van Mammae Moments, een collectie borstvoedingskleding met een uniek sluitingssysteem.
 
Bekende Vlamingen als Anke Buckinx, Erika Van Tielen, Annelien Coorevits en Tanja Dexters werkten in de voorbije vijf jaar mee aan campagnes om de borstvoedingsbeha's van Mammae te promoten. In 2014 lanceerde Mammae de eerste Belgische Borstvoedingsawards.
Persfoto's van Mammae kan je hier downloaden.

Gebruikersnaam: pers           Wachtwoord: persmammae

Deze foto’s mogen enkel gebruikt worden bij deze perstekst, advertenties en advertorials. Wil je de foto’s gebruiken voor andere doeleinden, vraag dan toestemming aan Mammae via Martine Boonen martine@mammae.be of tel. +32 484 02 07 88.

Noot aan de redactie:

Het verhaal van Mammae sprak veel mensen aan: een succesvolle onderneming starten met een doelgericht idee zonder economische achtergrond of ervaring. Martine en Eva werden steeds vaker gevraagd advies te geven. Dit inspireerde hen om hun verhaal te delen. Op de site www.mammae.be vind je de weg die ze hebben afgelegd samen met een aantal tips. Interviews met Martine en Eva zijn mogelijk per telefoon of per e-mail.

Over Mammae

Mammae is het Belgische bedrijf van de Eva en Martine Boonen. Vijf jaar geleden besloten ze een elegante borstvoedingsbeha op de markt te brengen, die discreet borstvoeden mogelijk maakt - ook voor moeders met een maatje meer. Ondertussen groeide het merk uit tot een internationale speler, verdeeld in 10 landen. Mammae is te verkrijgen in zo'n 300 verkooppunten in België en Nederland. Het ondernemersduo en hun beha ontvingen ondertussen meerdere awards. www.mammae.be
 

Over Bizidee

Bizidee is dé Ondernemingsplanwedstrijd gesteund door de Vlaamse overheid en Agentschap Ondernemen. Eén van de beleidsprioriteiten is het opzetten van een omvattend beleid naar (pre)starters. Dit geldt voor mensen die de stap willen zetten naar het opstarten van een eigen onderneming, maar nog niet zover zijn en dat extra duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De Vlaamse overheid wil deze (pre)starters bewust maken van de verschillende acties en ondersteunende initiatieven die zij hierrond neemt en financieel ondersteunt. Het Agentschap Ondernemen stuurt dit alles in goede banen. Bij deze acties hoort Bizidee, Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen. Het beschikken over een degelijk ondernemingsplan is immers een zeer belangrijke factor bij de opstart van de onderneming. www.bizidee.be

Perscontact / Afspraken voor interviews
Studio ToutPetit // Liesbeth Corthouts // +32-477-948371 // liesbeth@studiotoutpetit.com

Copyright © 2015 Studio ToutPetit, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences