Copy
WINNAARS
BORSTVOEDINGSAWARDS 2015
BEKEND


Meer dan 300 nominaties voor tweede Belgische Borstvoedingsawards
Op 20 december werden de winnaars van de tweede Belgische Borstvoedingsawards bekend gemaakt. Met deze Borstvoedingsawards wil Mammae, het merk achter de internationaal bekende borstvoedingsbeha’s, mama’s een hart onder de riem steken tijdens hun borstvoedingsperiode.
 
In ons land is het nog steeds niet evident om te kiezen voor borstvoeding. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zouden mama’s minstens 6 maanden uitsluitend borstvoeding moeten geven om hun kind een optimale start in het leven te geven. Dit blijkt in vele gevallen niet haalbaar. De Belgische werkomstandigheden, maar ook het gebrek aan informatie of ondersteuning vanuit de omgeving zorgt ervoor dat mama’s sneller opgeven dan in onze buurlanden.
 
Met de Belgische Borstvoedingsawards willen we mensen die borstvoeding in een positief daglicht zetten, aanmoedigen. Naast pakkende verhalen van mama’s kregen we ook vele nominaties voor mensen die achter de schermen hun best doen om borstvoeding vlot te laten verlopen, zoals vroedvrouwen, lactatiekundigen, vrijwilligers, papa’s, ziekenhuispersoneel, … Deze nominaties laten zien hoe belangrijk de omgeving is voor een borstvoedende mama.

“Door deze verhalen naar buiten te brengen, hopen wij ons steentje bij te dragen aan de promotie van borstvoeding. Uit de reacties blijkt dat het alvast erg motiverend werkt en mama’s aanmoedigt om langer te kiezen voor borstvoeding,” zegt Martine Boonen, het gezicht achter Mammae.
 
De Belgische Borstvoedingsawards 2015 gaan naar:


Belgische Borstvoedingsaward 2015
Hanne Demunck uit Heppen vechtte voor het leven van haar te vroeg geboren tweeling door hen borstvoeding te geven. En dat nadat ze zelf, door een zwangerschapsvergiftiging, dagen in coma lag. Haar tweeling is nu 10 maanden oud en Hanne geeft, als de gezondheidstoestand van haar kindjes het toe laat, nog steeds borstvoeding.

Belgische PRO Borstvoedingsaward 2015
De Belgische PRO Borstvoedingsward 2015 gaat naar de Belgische La Leche League. LLL-medewerkers zijn moeders die hun kinderen met plezier borstvoeding hebben gegeven. Elke LLL-medewerker volgt een intensieve en gedetailleerde opleiding. Mede door haar eigen ervaringen kan zij helpen om een praktische oplossing te vinden voor de meeste problemen bij borstvoeding.

 
Belgische VIP Borstvoedingsaward 2015
Het zijn prominente mediafiguren die zich niet schamen hun ervaringen over borstvoeding naar buiten te brengen, die moeders motiveren om voor borstvoeding te kiezen en niet op te geven. Radiopresentatrice Anke Buckinx heeft dit jaar een opvallend pleidooi gehouden in de media voor borstvoeding en koos er op de koop toe voor ambassadrice te worden van Breastfeeding on-the-go, een campagne voor horeca Vlaanderen om baby- en borstvoedingsvriendelijk te zijn.

** Niet voor publicatie **
Interviews met de winnaars van de Belgische Borstvoedingsawards kunnen georganiseerd worden door Mammae. De Belgische Borstvoedingsawards worden uitgereikt op 13 januari om 14u in Molenheide. Journalisten en fotografen zijn welkom, na aanmelding.
 
Contacteer
Martine Boonen
martine@mammae.be
0484-020788

 

Over Mammae

Mammae is het Belgische bedrijf van de Eva en Martine Boonen. Zes jaar geleden besloten ze een elegante borstvoedingsbeha op de markt te brengen, die discreet borstvoeden mogelijk maakt - ook voor moeders met een maatje meer. Ondertussen groeide het merk uit tot een internationale speler, verdeeld in 10 landen. Mammae is te verkrijgen in zo'n 300 verkooppunten in België en Nederland. Het ondernemersduo en hun beha ontvingen ondertussen meerdere awards.
 

Perscontact
Studio ToutPetit // Liesbeth Corthouts // +32-477-948371 // liesbeth@studiotoutpetit.com

Copyright © 2015 Studio ToutPetit, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences