Copy

Hageselskapets nyhetsbrev mars 2020
- til alle medlemmer og venner
 

Lån en løk!


Snøklokker er nydelige i hagen, men tar du dem inn, kan du nyte synet på nært hold og ikke minst oppdage den herlige duften.

Så hvorfor ikke låne en eller flere løk fra hagen? Grav opp løkene, skyll av jord og sett dem i en vase. Eller du kan potte dem opp i en fin potte. Når blomstene har visnet, setter du løken ut i hagen igjen.
 

Tid for beskjæring!


For mange er det nå tid for å gå løs på epletrærne. Nå er beskjæring ikke den enkleste øvelsen og mange føler seg usikre på hvordan de skal gå fram. Men følger du rådene våre gartnere, Marianne og Snorre Utengen, gir deg, vil jobben helt sikkert bli enklere.
Beskjæring

Se vår lille filmsnutt om å beskjære

Beskjæring av bærbusker:

Hagetidend nr 3
er sendt til trykk


- Kommer til deg i slutten av måneden -

Mange av medlemmene våre får kontingentgiroen med utgave nr 3 av Hagetidend. De som ikke får giroen nå, får den på samme dato som de meldte seg inn i fjor. Husk å ta vare på medlemskortet ditt!

Hageselskapet og virusspredning


Vi er inne i en nasjonal dugnad for å forhindre spredningen av koronaviruset. Hageselskapet tar selvsagt sin del av ansvaret og følger helsemyndighetenes råd og pålegg.
Les mer

Hagemessen avlyst

Årets Hagemesse, som skulle vært holdt 17. til 19. april, er avlyst på grunn av usikkerheten rundt koronaviruset. Det opplyser arrangøren Norges Varemesse. Alle messer fra og med nå og ut april er avlyst så langt.

Vinn en grensaks!


Som medlem av Hageselskapet kan du være med i trekningen av en super grensaks fra japanske ARS, levert av hagesaks.no. Den er laget av høykarbonstål og kutter grener opp til 36 millimeter.

Men du må skynde deg – vinneren trekkes 15. mars! Sender du en e-post til hagetidend@hageselskapet.no  er du med på trekningen.
ANNONSE:

Insektene elsker dahliaEnkle, åpne dahlia eller georginer, som mange kaller disse lekre knollplantene, er mange pollinerende insekters favoritt.

Her der det lett å finne pollen og nektar også for små blomsterfluer og ville bier. Enten du har overvintret favorittknollene eller vil kjøpe nye, er det nå på tide å legge dem til driving. Driver du dem inne før de plantes ut, kommer de tidligere i blomst og både du og insektene kan glede dere over en lang blomstringsesong.
Slik driver du Dahlia
ANNONSE:
Facebook
Link
hageselskapet.no
Copyright © 2020 Det norske hageselskap


Oppdater kontaktinfo eller Meld deg av nyhetsbrevet