Copy
Hageselskapet.no
Sommerblomster tett i tett
Plant sommerblomstene tett, da dekker de raskt jorda og blir til en fin, kompakt pute. Småplanter av petunia, flittiglise, lobelia, blåkorg, margeritter, tagetes og liknende, settes med omtrent en plantes avstand. Passer du på med vann og næring har du en fargerik sammenplanting som holder det gående hele sommeren.
 

Spør fagekspertene!

Husk at alle medlemmer kan stille sine hagespørsmål, lite eller stort, til fagekspertene våre. Snorre, Mona, Ron, Anne, Gustav og Even svarer deg på alt du måtte lure på. Legg gjerne ved bilde og fortell hvor du bor , så kan de gi deg bedre svar. Send dine hagespørsmål til hagehjelpen@hageselskapet.no og husk å oppgi medlemsnummeret ditt!
 

Heldige vinnere!

Da er vinnerne av drivhus og sekatører trukket blant alle som betalte medlemskontingenten innen fristen. (den ble forlenget noe, da det var forsinket levering av Hagetidend nr 3 for noen) Her er de heldige vinnerne:
Drivhuset ble vunnet av:
Kirsti Høgvard, Tvedestrand
Sekatører fra Burgon&Ball:
Kolbein Storvoll, Steinkjer
Kristin Bergby, Follebu
Signy Strøm, Sjøvegan
Terje Aarehol, Nordfold
Ragnhild Reinertsen, Saupstad
Vigdis Hovden, Lenevåg
Åse Skoftnes Wollan, Brumunddal
Birgitte Zijlstra, Måndalen
Målfrid Østmoe, Koppang
 Thor Opdahl, Nesttun

Rens takrennene

Med mer og kraftigere vær er det viktigere enn før å sikre at takrenner og nedløp er frie for nedfall – klare til å ta unna store mengder regnvann.
Tilstoppede takrenner kan føre til store vannskader ved at vann kommer på avveie. Som ansvarlig huseier bør du derfor regelmessig sjekke og tømme takrennene – minst én gang i sesongen. Særlig vil renner og nedløp tettes raskt om det står store trær i nærheten av huset ditt. Nåler fra bartrær skaper også problemer for vannet, ikke bare blad fra løvfellende trær. Furu og gran slipper overraskende mange nåler i løpet av et år og få blåser vekk med vinden. Bruk stige for å sjekke tilstanden i takrennen, eller en kost på lang stang, det fins spesialkoster til jobben. Mens du er i gang, sjekk samtidig at det ligger rist over alle nedløpshull. De skal hindre nedfallet å tilstoppe nedløpsrøret. Mangler det rist er de å få kjøpt i byggvarehuset.
 
Copyright © 2017 Det norske hageselskap


Oppdater kontaktinfo eller Meld deg av nyhetsbrevet