Copy

Det er deilige augustdager i hagen nå, når været bare skikker seg. Hagelagene våre er i storform etter ferien, og har mange spennende tilbud. Ta en titt i Hagetidend, på nettet eller i sosiale medier!

Vennlig hilsen
Hageselskapet

 

Hageselskapet.no

 

Savner du Hagetidend?

Det kan skyldes at vi ikke har mottatt din kontingentbetaling. Men, det kan vi raskt ordne opp i. Ta kontakt med oss for betalingsinformasjon, så starter vi opp medlemskapet ditt igjen. Hvis du har betalt kontingenten men ikke mottatt blad, ta kontakt, så ordner vi opp! Kontakt: post@hageselskapet.no

Puss, puss ...
Nå er mange av staudene avblomstret og trenger en liten puss. Klipp bort blomsterstander med avblomstrede blomster og alle stygge blad, så ser bedet raskt mye finere ut. Men ettersommerpussen handler om mer enn estetikk. Stygge blad er ofte soppbefengte og smitter andre blad om vi lar dem stå. Frøstander som får modne og slippe ut hundrevis av frø kan gi et lukeproblem neste år. Bort med  dem, så er det løst. Modne frøstander må ikke legges i kaldkomposten. Vil du høste frø derimot, må du la noen frøstander få stå. Her kan du lese hvordan du høster frø.
Lenke: http://www.hageselskapet.no/fro-selvlaget-er-vellaget/
 
Bladliljeblomster griser til bladene om vi lar dem stå. Etter en puss kommer de fine bladene bedre til sin rett.
Opp med løken
Rød og gul løk (kepaløk) er straks klar for opptak. Optimalt høstetidspunkt er når ca. halvparten av bladene har lagt seg og røttene sitter løst i jorda. Venter vi for lenge med å høste vil røttene feste seg igjen og veksten fortsette, men kvaliteten og holdbarheten blir dårligere. Høste forsiktig og unngå skader. Åpne sår er inngangsporter og løken kan lett angripes av skadesoppen gråskimmel, et problem når vi dyrker løk. Høst på en tørr dag og la løkene ligge til tørk 10–14 dager etter opptak. Om langtidsvarselet er godt kan de godt tørke på bakken. Små avlinger kan bindes sammen i bunter og henges under tak i skyggen.

Verv og velg gave

Det er mange hageglade som kanskje vil bli medlem i Hageselskapet. Verver du et nytt medlem, velger du blant flere, flotte gaver. Hjertespaden med Hageselskapets logo fra DeWit er ny! Den er ikke bare nydelig, men av meget god kvalitet og svært praktisk. Skarpe kanter kutter lett gjennom jorda, og ypperlig når du skal potte om planter. Se alle vervepremier:  http://www.hageselskapet.no/verv/

Olaf Billes legat

Har du et blomstrende prosjekt? Søk om midler fra Olaf Billes legat!
https://www.youtube.com
 
Gå til Hageglede.no
Facebook
Link
hageselskapet.no
Copyright © 2017 Det norske hageselskap


Oppdater kontaktinfo eller Meld deg av nyhetsbrevet