Copy

Hageselskapets nyhetsbrev 14. mai 2020
- til alle medlemmer og venner
 

Så flere omganger med grønnsaker


Mange grønnsaker vokser fort og kan med fordel sås flere ganger i løpet av sesongen. Det gjelder blant annet salat, ruccola, sukkererter, spinat og reddik.
Høst salat hele sesongen

Katteplage


Vi luker og klargjør bedet om våren. Vi spavender jorda før utplanting så den blir lett og luftig - men også et eldorado for katter som vil rulle seg i den og det som verre er.
Les saken her

Luk nå, - det lønner seg


Tar du en god runde og røsker opp ugressplantene mens de fortsatt er små, sparer du deg for mye hardt arbeid seinere i sesongen. Frøugress er lett å nappe opp nå om våren. Rotugress som løvetann og groblad krever en større innsats – så det er bare å komme i gang!

Tøm pottene


Var du litt seint ute og rakk derfor ikke å tømme potter og krukker før vinteren, er det tid for å gjøre det nå.

Gammel pottejord er ikke egnet til å plante i. Den er næringsfattig, har dårlig struktur, og er full av planterester. Den brukte jorda kan du tømme i komposten eller ha den som jordforbedring ute i bedene. 
Mer vårstell i hagen

Grus i hagen


Ikke alt i hagen er grønt. Til innkjørselen, gangveier og sitteplasser trenger vi andre materialer, som bærer og tåler bruk. Vi vil slå et slag for grus i hagen: Elegant, rimelig, lettstelt og lett å legge selv.
 
Mer om grus i hagen

Finner du ikke hagen din?


Mange som har meldt seg på årets arrangement finner ikke hagen sin igjen i oversikten. Dette skyldes en teknisk svikt i systemet som vi jobber med å løse slik at alle som har meldt seg på raskt blir publisert.

Savner du en hage som du vet er påmeldt? For å få litt fortgang, - send tips til jens@hageselskapet.no med navnet på hagen og hageeieren. 

Vi følger koronasituasjonen fortløpende, men inntil videre går altså årets 1000 åpne hager-arrangement av stabelen som planlagt. 
Oversikt over påmeldte hager
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
Link
hageselskapet.no
Copyright © 2020 Det norske hageselskap


Oppdater kontaktinfo eller Meld deg av nyhetsbrevet