Copy


Vitamine! newsletter
Si no veus correctament aquest correu fes click aquí.

El difícil art de comunicar

Quan i com comunicar no sempre és una tasca fàcil, encara que ho sembli. Molts polítics, empresaris o personatges de la vida publica en general tenen una propensió als extrems: o s’avancen a comunicar quan no tenen gaires coses a dir o s’amaguen per por de les preguntes dels mitjans de comunicació. Tot ha de ser molt més senzill. Vivim temps en què la transparència és clau. Els públics no són una colla de receptors immadurs que compraran qualsevol cosa que els hi diguem i els periodistes són uns exigents intermediaris que aixecaran la veu quan vegin que els volem enganyar. Per tant, compte amb les sortides en fals o els silencis permanents. Aquests dies n'hem tingut alguns exemples, com la conferència de premsa de la ministra de Sanitat, Ana Mato, en relació al cas d’Èbola, a on per voler fer les coses bé i ràpid (aparició als mitjans hores desprès de la descoberta del cas) es va donar una imatge de caos i descontrol que va donar una imatge contrària a la volguda. O a Catalunya, on alguns dirigents polítics catalans han volgut marcar paquet en la negociació del denominat Procés i a vegades han fet comunicats que hores desprès segurament haurien volgut menjar-s’ho amb patates. Com deia un gran comunicador i bon amic, comunicar és com l’italià, tothom en sap i tothom es creu capaç de fer-ho, però a vegades les presses o les prudències són molt perjudicials.

Nous clients

Aigües de Vic confia en Vitamine
 
Aigües de Vic, principal companyia subministradora d’aigua potable d’Osona amb més de 23.000 clients, ha confiat en Vitamine! el seu gabinet de comunicació i relacions públiques. Vitamine! s’encarregarà no només de la política comunicativa de l’empresa, sinó també de la millora de les relacions amb els seus clients i de difondre els serveis que presta així com de les accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).
Open Camp entra a la família Vitamine
 
Open Camp, companyia promotora del primer parc del món dedicat a l’univers de l’esport que s’ubicarà a l’anella olímpica de Montjuïc, ha passat a formar part de la família Vitamine! En concret, la nostra consultora assessorarà Open Camp en temes de comunicació, relacions amb la premsa i relacions públiques, per tal de garantir que aquest parc sigui tot un èxit amb la seva inauguració, prevista per a juliol de 2015.

La UB impulsa el nou grau de Seguretat

La Universitat de Barcelona ha impulsat un nou grau pioner a Espanya d’estudis de Seguretat. El nou grau ofereix una visió holística de la seguretat i crea un perfil propi, el d’un professional que interactua amb els actors existents en aquest àmbit i amb capacitat per integrar les diferents perspectives. El grau compta amb el suport del Departament d’Interior de la Generalitat.

Campanya de la Grossa per tot Catalunya

Vitamine! està acompanyant la Grossa de Cap d’Any per tot Catalunya. El passat dia 8 de setembre es va presentar, en roda de premsa, la nova campanya publicitària de Loteria de Catalunya en la qual, la Grossa i la reina d’Anglaterra són les protagonistes. També es va inaugurar el web www.grossa.cat des d'on es poden adquirir bitllets d'aquesta loteria mitjançant un aplicatiu. Vitamine! ha estat novament l'agència encarregada de crear i gestionar la campanya comunicativa de la Grossa de Cap d'Any i tot el que envolta a la seva presència als mitjans i xarxes socials.

Tuits destacats

We love @Nike's new #campaign about its 43 years of history. A great example of #design #creativity & #brandedcontent http://t.co/zJIHzups1f

— Vitamine! (@VitamineCAT) agosto 20, 2014

Nos unimos a #CompartoMiCorazon de @NuezCalifornia para prevención de enfermedades cardiovasculares. 1 foto = 1 € ❤️ pic.twitter.com/Nl3xzQQxsH

— Vitamine! (@VitamineCAT) septiembre 30, 2014

Darreres publicacions al blog

L'espiral del silenci

La irrupció de les xarxes socials, especialment de Twitter, fou aplaudida com un espai de llibertat, una finestra on poder abocar opinions sense cap mena de censura i lligams i en què, per primer cop juntament amb Facebook, podíem esdevenir protagonistes públics del debat, abans reservar per a periodistes i tertulians. Aquesta perspectiva inicial, en què la majoria encara hi seguim creient, s’ha vist entelada per un recent sondeig del centre d’estudis (més…)

Que no et toregin

A causa dels últims esdeveniments a la xarxa social Twitter, ens veiem obligats a fer un post sobre la poca iniciativa i escassa eficiència d’algunes institucions públiques a l’hora de suportar una crisi reputacional a Internet. És cert que no totes les entitats disposen de plataformes socials, fet que ens podria semblar un error de primeres, ja que a dia d’avui és un dels canals de diàleg essencials per comunicar-se amb els ciutadans. (més…)

Copyright © Vitamine Communications, SL, All rights reserved.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres pots fer-ho a:
www.vitamine.cat - info@vitamine.cat
Vols donar-te de de baixa?