Bekijk deze mail in je browser

Vierde editie van de nieuwsbrief voor ondernemend Rijssen-Holten


De zomer van 2020 is er één die we niet snel vergeten. Een zomer op anderhalve meter. Een zomer in onzekerheid over Corona; krijgen we het onder controle of wacht een tweede lockdown? Minder verkeer in de winkelstraat, meer toeristen die hun eigen omgeving herontdekken en in eigen dorp of stad vakantie vieren. Geen festivals met massa’s bezoekers, wel ludieke alternatieven zoals een online bingo of een drive-inn bioscoop.
Een zomer met zorgen, maar juist ook een zomer met nieuwe mogelijkheden!
Een bijzondere periode die vraagt om flexibiliteit. Denken buiten de gebaande paden. Voor velen van ons een periode om te zoeken naar nieuwe manieren om klanten te binden, toeristen te verwelkomen en zoeken naar manieren om contact te onderhouden met inwoners.

Ook als college zoeken we naar nieuwe manieren om bestaande instellingen en bedrijven te faciliteren en nieuwe initiatieven op te pakken om de gemeente Rijssen-Holten op de kaart te blijven zetten zodat we voor inwoners, werknemers en gasten een aantrekkelijke plek blijven. Heel concreet willen we als college de gemeenteraad een programma van maatregelen voorleggen waarmee we de gemeenschap in Rijssen-Holten willen ondersteunen. Denk aan initiatieven om het lokaal kopen te stimuleren, denk aan initiatieven om onze gemeente als toeristische plek verder op de kaart te zetten. 

Dat kunnen en willen we niet alleen doen: dat doen we samen. Samen met werkgevers, verenigingen en scholen. Want alleen samen zijn we Rijssen-Holten. Laten we er zo dan ook een bijzonder najaar van 2020 van maken, voor elkaar, voor Rijssen-Holten!

Erik Wessels
Wethouder recreatie en toerisme Rijssen-Holten

 

PS. Ook dit jaar doen we mee met de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. Laat u ook weten hoe u het ondernemersklimaat in Rijssen-Holten ervaart? Dan doen wij ons best om elke keer een stap verder te zetten!

Nieuws uit Rijssen

Businessclub Bij de Tijd: het nieuwe Noaberschap
Businessclub Bij de Tijd is een businessclub van inmiddels 120 leden voor MKB-ondernemers uit (de omgeving van) Rijssen-Holten. Het doel van de businessclub is op een ongedwongen manier positief elkaars netwerk versterken, van elkaar leren en elkaar iets gunnen: het nieuwe Noaberschap. “En dat is vooral in deze tijd heel belangrijk” zegt Jan Willem ter Harmsel, voorzitter Businessclub bij de Tijd. “Elkaar steunen en een hart onder de riem steken, dat is zaken met noabers doen.”
De ondernemersvereniging, die eens per maand samenkomt in ’t Brodshoes biedt een laagdrempelig podium aan een kleurrijk palet van ondernemers. Zowel jonge startups als oude rotten met ervaring voelen zich thuis. De ene helft zorgt voor frisse energie, de andere voor gedegen kennis en ervaring. Leden zoeken elkaar op met zakelijke vragen. En er zijn korte lijntjes met de gemeente en andere verenigingen.

De bijeenkomsten zijn gevarieerd: bedrijfsbezoeken, inhoudelijke thema-avonden en jaarlijks terugkerend zijn de zomerbarbecue, het uitje en het kerstdiner. Om ledenparticipatie en ontwikkeling van de club te stimuleren zijn er commissies in leven geroepen. “Wij vinden het belangrijk dat we weten waar onze leden behoefte aan hebben, maar ook welke ontwikkelingen er in de markt zijn, zodat we hier als businessclub op in kunnen spelen”, zegt Jan Willem.


Ben je ondernemer en zoek je een netwerk?

Kom dan eens een avond, geheel vrijblijvend, meedraaien bij Businessclub Bij de Tijd. Neem contact op of kijk op www.businesstijd.nl

Let op! Rijden jullie chauffeurs door de Veeneslagen? 
Inwoners melden regelmatig overlast van vrachtwagens die door de Veeneslagen rijden op plekken waar dat niet de bedoeling is, zoals de Reigerstraat en de Stroekeldbrug over de Maatgraven. De chauffeurs negeren daarmee de geslotenverklaring voor vrachtwagens. Op de kaart zie je de route die vrachtwagens horen te volgen (groen). Op het industrieterrein zelf (binnen de rode stippellijn) kan vrachtverkeer natuurlijk wel rijden.

Klik op de kaart om deze te vergroten.

Nieuws vanuit Holten

Toch nog een drukke zomer in Rijssen-Holten
 
Het voorjaar verliep ook voor Toerisme Rijssen-Holten volledig anders dan verwacht met gesloten campings en afgelaste evenementen. Rolf Halverhout, toeristisch manager bij Toerisme Rijssen-Holten vertelt: “Begin juni besloten we dat er toch een recreatiekrant moest komen, juist om te laten zien wat er wél te beleven valt. Zeker toen campings en bungalowparken hun poorten weer open konden doen. Hierbij hoopten we dat ondanks, of misschien wel dankzij, Covid-19 toch veel Nederlandse toeristen deze zomer onze kant op zouden komen.”
 
“Samen met Artzet Media, de uitgever van onder andere de  Holten Extra, hebben we in een paar weken tijd een mooie en informatieve recreatiekrant in elkaar gezet,“ gaat Rolf verder. De krant is begin juli door heel Rijssen-Holten huis-aan-huis verspreid én ligt uiteraard bij alle accommodaties. “Met een verloren voorseizoen konden de accommodaties in Rijssen-Holten die bezetting goed gebruiken. Zoals verwacht stroomden onze campings en bungalowparken vol en deed de zon er nog een schepje bovenop.”
 
Ook de infobalie in het Kulturhus ging op 1 juli na 3,5 maand met de nodige aanpassingen weer open. “Toeristen kunnen weer terecht bij onze vrijwilligers. Zowel bij de infobalie als bij de campings en bungalowparken is er dit jaar extra vraag naar wandel- en fietsroutes. Met name de fiets- en mountainbikekaart van de Sallandse Heuvelrug vond veel aftrek. We hopen dat de toeristen die dit jaar voor het eerst onze gemeente en haar omgeving hebben ontdekt volgend jaar “massaal” terugkomen.”
 
Hier vind je meer over Toerisme Rijssen-Holten. 
 
Afsluiting rotonde N332: 31 augustus t/m 23 september 2020
In verband met werkzaamheden wordt van 31 augustus tot en met 23 september de N332 tussen Holten (rotonde met Handelsweg / Keizersweg) en Lochem (rotonde met Markeloseweg in Laren) afgesloten voor al het verkeer. Hulpdiensten hebben vrije doorgang. Er wordt na 23 september nog wel verder gewerkt aan de oversteek van de N332. Deze blijft dicht tot en met zondag 11 oktober. Lees meer>>

Wij feliciteren

Visymo vestigt zich in de Spoorburght
 

We heten Visymo van harte welkom als nieuw bedrijf in Rijssen. Per 1 september betrekt het bedrijf, wat verschillende internationale zoekmachines onder zich heeft, de eerste etage van de Spoorburght aan de Stationsdwarsweg.
 
Heb jij ook een jubileum te vieren? Of iets te melden op ondernemersgebied?
Geef het ons door via ondernemer@rijssen-holten.nl!
Interessante informatie

Asbest in bodem van je bedrijf? BAS helpt!
De taak van Projectbureau BAS is om de provincie en verschillende gemeenten te ondersteunen om het asbest in de bodem op te ruimen. BAS helpt ondernemers om op een goede manier met het asbest in de bodem op je bedrijfslocatie om te gaan. Dit advies wordt gefinancierd door de overheid. Hier vind je meer informatie over BAS>>

Projectbureau BAS werkt voor de Provincie Overijssel en de gemeenten: Wierden, Borne, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Haaksbergen, Twenterand en Hof van Twente.
Advertentieverkoop ‘gemeentegids’ niet namens gemeente
Verschillende bedrijven, organisaties en verenigingen in Rijssen-Holten zijn gevraagd om te adverteren in de gemeentegids van Rijssen-Holten. Dit gebeurt voornamelijk telefonisch. De partijen die deze gidsen publiceren doen dit op eigen initiatief en niet in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten. De gemeente ontvangt hierover telefoontjes en e-mails met vragen. Daarom melden wij dit om verwarring te voorkomen.

Laatste gemeentelijke publicatie in 2019
In 2019 werd de laatste gemeentegids in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten gepubliceerd. Uit een peiling bleek namelijk dat inwoners informatie voornamelijk opzoeken via internet en dat de informatie in de papieren gids snel verouderd.

Wordt Rijssen- Holten ook in 2020 MKB-vriendelijkste gemeente?

Dat is aan u! Laat ons weten hoe MKB-vriendelijk het beleid van de gemeente Rijssen-Holten is. Via deze link komt u bij een digitale enquête. Invullen duurt 5 minuten. 
 
Voorkom cybercrime, wees bewust!
NFIR en PVO hebben awareness-video’s gemaakt waarin negen onderwerpen rondom cybercrime aan bod komen.
Strategisch plan 2020-2025
"Wij stimuleren innovatie en ondernemerschap en werken aan een duurzaam Twente met werk en welzijn voor iedereen." Lees meer>>
Stop criminele "weldoeners"
Veel ondernemers kunnen momenteel moeilijk het hoofd boven water houden. Dit biedt kansen aan criminelen! Zo bieden zij ‘corona-hulp’ aan, bijvoorbeeld in de vorm van (cash) leningen of giften. Let op, want eenmaal ‘ja’ gezegd, is er geen weg meer terug. Laat je niet verleiden, want je kunt maar één keer nee zeggen. Meer informatie in deze Infographic>>
Subsidies voor innovatie in jouw bedrijf?

Misschien is de innovatieve fiscale regeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) iets voor je.
Werkgever in Overijssel? Doe de gratis mobiliteitsscan
Hoe staat uw organisatie ervoor als het gaat om duurzame mobiliteit? Waar kunt u kosten besparen? Wat zijn uw voordelen? Hoe kunt u uw mobiliteitsbeleid goed inrichten voor de toekomst? Met de mobiliteitsscan van Twente Mobiel wordt dit in één keer duidelijk.
 

Aan de hand van deze scan worden besparingsmaatregelen voorgesteld die:

  • het werken en reizen van uw medewerkers veiliger, duurzamer en gezonder maken
  • uw impact op het klimaat verminderen
  • én die u geld besparen

Onze mobiliteitsmakelaars helpen u in 4, simpele stappen:

1.    Vraag de gratis scan aan bij onze mobiliteitsmakelaars: wij bekijken samen met u of de scan geschikt is voor uw organisatie.
2.    Wij analyseren de woon-werk afstand van uw medewerkers.
3.    Wij maken een concreet advies en plan van aanpak.
4.    Wij ontwikkelen samen een strategie waarmee u snel en flexibel kunt inspelen op de veranderingen. Nu en in de toekomst.

Nieuwsbrief Rijssen-Holten Ondernemend!

Deze nieuwsbrief is gratis en ontvang je per mail. Wil je je afmelden of je inschrijving wijzigen? Klik dan hier.
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Rijssen-Holten · Schild 1 · Rijssen, Ov 7461DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp