Copy
Nieuwsbrief van mei 2015 gemist? Klik hier!

Nieuws uit Zuid-Afrika! 

Stichting APSA is een stichting die zich ten doel stelt om kansarme kinderen in Zuid-Afrika weer toekomst te geven. Dit wordt gedaan in het township New Rest in de Kaap, gelegen aan de weg tussen Wellington en Paarl waar APSA inmiddels twee weeshuizen heeft gerealiseerd.

Lieve vrienden en familie van onze stichting,
 
wij willen jullie graag van de laatste nieuwtjes op de hoogte houden, hierbij Nieuwsbrief 2 van 2015.

Wij zijn druk met van alles en nog wat. Het gaat goed met ons project. Onderstaand verschillende nieuwtjes en info's.

Nog even een korte weergave van het bezoek van Bettina afgelopen april: " We hebben het huis opgeknapt, de hele boel binnen en buiten geschilderd. Op de muren en plafonds was een waas van schimmel door slechte ventilatie. Onze aannemer heeft in iedere ruimte extra ventilatieroosters geplaatst zodat we in de toekomst deze problemen niet meer zullen tegenkomen. De schimmel hebben we eerst verwijderd en daarna, tot grote vreugde van Primrose, in haar kleur keuze geschilderd. Het zag er weer super fris uit.


Ook hebben we op een zaterdag al hun verjaardagen gevierd, aangezien ik er natuurlijk niet altijd bij kan zijn op hun grote dag. We hebben eerst kadootjes uitgepakt en gebak gegeten. Na alle geur kleur en smaakstoffen (echt lekker gebak kennen ze niet) zijn we naar de dierentuin geweest. Voor mij een beetje een raar idee om leeuwen en apen daar in de dierentuin te gaan bekijken maar de kinderen hadden ze nog nooit van dichtbij gezien. Daarna met z’n allen naar de “Spur”, een soort McDonalds maar dan met bediening. Helemaal te gek, wat hebben ze genoten van alle aandacht en speelruimte. Daarna naar huis en wat was het stil achterin de bus, haha.'
 
Sponsordiner 24-04-2015
Afgelopen april heeft de Rotary Geleen een sponsordiner voor onze stichting georganiseerd. Het was een super gezellige Limburgse avond met een mooie opbrengst. We hadden een heerlijk menu met Afrikaanse touch en prachtig optreden van een Afrikaans koor. Zelf hadden we Ayabonga over laten komen, hij is een zanger uit de town-ship Mbekweni met een prachtige stem. Na een korte kennismaking zong hij samen met het koor het volkslied van Afrika. Marietjie Bezuidenhout was ook vanuit Wellington overgekomen, onze steun en toeverlaat kon als hoofd van NorSa een prachtig verslag geven van de dagelijkse gang van zaken in de township en het positieve effect van onze steun. De opbrengst van de avond werd nog verhoogd door de succesvolle verkoop van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.
 
 


 
Drie jonge vrijwilligers naar Zuid-Afrika!
Myrthe, Bo en Anne-Sofie zijn naar Wellington geweest!. Anne-Sofie heeft daar zelfs haar 16
de verjaardag gevierd. Myrthe en Bo hebben geld ingezameld door onder andere sieraden te maken en te verkopen, Anne-Sofie is vorig jaar met een groepje klasgenoten van Druten naar Parijs gefietst en zij heeft zich laten sponsoren. 
Alle drie de dames zijn zelf het geld naar de township gaan brengen, een geweldige ervaring natuurlijk. Ze hebben volop genoten van alle kinderen. Het meedoen aan de wekelijkse soccer training van het “ dames span” uit de township toont dat ze echt “in” het lokale leven gedoken zijn. 
APSA Golftoernooi
Op vrijdag 25 september 2015 organiseren we weer ons jaarlijkse golftoernooi. Naast het eveneens jaarlijkse APSA zaalvoetbaltoernooi een vast onderdeel van onze fundraising. Afgelopen jaar was de eerste “ clash” tussen de golfteams uit de Betuwe en de Veluwe. De beker van 2014 werd nipt gewonnen door de Veluwe maar dit team speelde dan ook thuis op de Scherpenbergh. Dit jaar mag de Betuwe thuis op de Batouwe laten zien of zij de trofee binnen kunnen halen. Vele sponsoren doen al jaren mee, ook dit jaar hebben we veel aanmeldingen. We zijn blij dat de RABO bank Ede besloten heeft om deel te nemen en ons mooie project hiermee te ondersteunen.
Stichting Pur Sang van Caroline en Geert-Jan van der Sangen heeft zich afgelopen jaar aangesloten bij onze stichting. Hun wens om niet alleen een donatie te doen maar voor langere tijd een verbinding aan te gaan en mee te denken, werken, sturen en plannen geeft een bredere basis aan APSA. Caroline is inmiddels met Bettina mee naar Zuid-Afrika geweest en kwam heel enthousiast terug. Ze heeft haar bijdrage gleverd aan de opzet en invulling van onze nieuwe website en draagt op meerdere fronten haar steentje bij. Geert-Jan heeft met “ zijn Betuwe team” zijn handen vol om op het komende golftoernooi goed voor de dag te kunnen komen. Als ras organisator denkt hij op alle vlakken van onze organisatie mee. Door de participatie van Stichting Pur Sang hebben we een tweede weeshuis aan kunnen kopen. Hiermee zijn 6 kinderen en een moeder in de gelegenheid gesteld om aan een prachtige toekomst te kunnen gaan bouwen.
 
Een vermelding in deze nieuwsbrief verdient ook firma Li-Tech. Zij hebben de nieuwe website gemaakt en houden tevens alle mutaties bij. Daarbij komt nog hun maandelijkse donatie, Richard en medewerkers... klasse! Bekijk meteen de nieuwe website
 
Naast de bovenstaande activiteiten die de voor ons zo belangrijke opbrengsten opleveren komen er gelukkig vele mooie donaties binnen. Het is echt hartverwarmend hoeveel mensen initiatiefrijk hun giften genereren.
De totale opbrengst hebben we nodig om de dagelijkse verzorging van beide weeshuizen te kunnen bekostigen. Schoolgeld, kleding, medicatie, eten etc van inmiddels 12 kinderen wordt door uw gift voldaan. APSA heeft zich als doel gesteld om niet meer dan 2 weeshuizen te beheren en te onderhouden. Wij vinden het van groot belang dat onze organisatie “ vanaf de keukentafel” gestuurd wordt door vrijwilligers. Geen strijkstok, iedere euro komt ten goede van de kinderen. Meerdere sponsoren zijn inmiddels op bezoek geweest bij onze weeshuizen, de meest gehoorde kreten waren “aangrijpend'' en ''indrukwekkend”. Men komt zeer positief terug hetgeen ons in onze aanpak sterkt.
 
Wij vergeten natuurlijk altijd wel iemand te bedanken maar naast de geweldige inzet van ons bestuur en Stichting Pur Sang; Sylvia, Jan, Patricia, Caroline, Geert-Jan, Bettina en Peter, willen we iedereen namens alle kinderen en mama’s bedanken voor jullie bijdrage aan stichting Ashleigh’s Place. We hopen dat wij op jullie steun mogen blijven rekenen!

 
Baie Dankie!
Help ons helpen!
Volg ons op facebook!
Volg ons op facebook!
Ga naar onze website!
Ga naar onze website!
Forward
Copyright © 2015 Ashleigh's Place South Africa, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp