Copy

Nieuwsbrief augustus 2014


 
 
Van de kerngroep.....

De scholen zijn weer begonnen en de meesten van ons zijn weer terug van vakantie. Dus ook ons mooie stadsdorp begint begint weer op gang te komen.
Op de valreep van augustus hierbij onze nieuwsbrief voor deze maand.
In deze nieuwsbrief vind je de laatste informatie en stand van zaken rond Stadsdorp Elsrijk.

Afgelopen 17 augustus hebben weer veel Elsrijkse kindertjes met hun ouders of grootouders genoten van kindervoorstelling georganiseerd door Suzanne Janse.
Theatergroep Toverknol speelde ‘Lisa wil piraat worden’ en zij werden door wethouder Maaike Veeningen aangekondigd.
Oorspronkelijk was natuurlijk het plan gebruik te maken van ons Openluchttheater Elsrijk. Vanwege de overvloedige regen moest de voorstelling echter uitwijken naar de Kruiskerk. Droog en warm genoten vele kinderen en ouders van een leuke voorstelling.


(foto Stadsdorp Elsrijk)


 
Wij gaan natuurlijk wel door met het project OPENLUCHTTHEATER ELSRIJK. Binnenkort start de crowdfunding om fondsen te werven voor het opknappen van het podium. Op onze website leest u er veel meer over.
 
De in eerdere nieuwsbrieven genoemde aanvraag van de zogenaamde 'pilot' status bij de gemeente, waarover de gemeenteraad uiterlijk eind september over beslist, loopt nog.
Deze pilot status betekent dat een bewonersinitiatief als STADSDORP ELSRIJK wordt erkend door de gemeente en dat wij voor directe steun van de gemeente in aanmerking komen.
 
Wij zijn ook nog steeds bezig met het realiseren van een papieren wijkkrant voor Elsrijk. Samen met Wijkplatform Elsrijk en welzijnsorganisatie AanZ willen wij deze papieren wijkkrant weer minimaal twee maal per jaar gaan bezorgen bij alle Elsrijkse huishoudens.
Middels deze papieren wijkkrant hopen wij nog veel meer Elsrijkers enthousiast te maken voor de diverse activiteiten die in de wijk worden georganiseerd voor en door bewoners. Lijkt het u leuk hieraan mee te werken neem dan contact met ons op.
 
Let ook op de diverse OPROEPEN in de nieuwsbrief. Dit kunnen oproepen zijn van Elsrijkers die op zoek zijn naar andere Elsrijkers om samen leuke activiteiten te ondernemen. Maar het kunnen ook oproepen zijn waarin wij vrijwilligers zoeken voor Stadsdorp Elsrijk activiteiten.
 
Maar ook los van de oproepen, als u enthousiast wordt van onze activiteiten en plannen en actief mee wil doen, dan kunt altijd contact met ons opnemen.

 


Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet !

Even ter herinnering !

Op 20 september tussen 10.00 -13.00 uur  gaan we feestelijk van start: Repair café Stadsdorp Elsrijk in Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428
Daarna elke derde zaterdag van de maand !


Als u alvast meer wil lezen over het hoe wat over een repair café kunt u kijken op onze repair café pagina
We zijn overigens nog op zoek naar meer vrijwilligers

die enige technische kennis en kunde bezitten en die het leuk vinden om een keer in de maand 3 uur hieraan hun medewerking willen verlenen. Heb je interesse en vind je je het leuk om hieraan mee te doen, stuur dan een mailtje naar
repaircafe@stadsdorpelsrijk.nl.

 

Stadsdorp Elsrijk clubs.....

Fietsclub Stadsdorp Elsrijk
Sinds het laatste stukje voor de Nieuwsbrief van mei is het ledenaantal van de fietsgroep weer wat uitgebreid en staan er inmiddels 16 namen op de mailinglist.
Sinds de tocht van mei zijn er nog 2 fietstochten geweest.
Wij hebben een fietstocht gemaakt naar Botshol en hebben in het natuurgebied daar een wandeling gemaakt. De koffiestop vond plaats op de kampeerboerderij Botsholland aan de Botsholsedwarsdijk. Een verrassend plekje om te kamperen met veel activiteiten voor kinderen.
Het was een mooie wandeling door de natuur met veel vogels die neerstreken bij de poeltjes en plassen van dat prachtige gebied.
Een andere tocht ging door Amsterdam Oost richting Amsterdam Noord. Daar kwamen we over de Oranje Sluizen die per fiets zijn over te steken.
Het was een zeer warme dag en in het weekend en was er dus veel scheepvaartverkeer. Dat maakt het wachten voor de open sluizen tot een aangenaam tijdverdrijf: het is leuk om het gedoe van het aanmeren van de diverse pleziervaartuigen te bekijken. Vervolgens hebben we koffie gedronken in het Wilhelminadok aan het IJ. Het was een mooie tocht maar de terugtocht was door de warmte en de stevige wind behoorlijk pittig.
Zondag 7 september is er weer een tocht:
dit keer naar Uithoorn. Ook nu wordt het weer een combinatie van fietsen en wandelen: er wordt gefietst naar Uithoorn, waar een wandeling gemakt wordt in de Tuin van Bram, aan de Boterdijk die dan voor het laatst dit seizoen geopend is. Na de wandeling en koffie weer op huis aan.
Eenieder die zich aangesproken voelt om een keer mee te gaan is van harte welkom.
Mieke van der Avoird, Coördinator Fietsclub Stadsdorp Elsrijk
avoird70@ziggo.nl

Wandelclub Stadsdorp Elsrijk
De wandelclub welke 2 keer per maand op een zaterdagmorgen wordt gehouden is nog steeds een succes. Iedere keer ontdekken we toch weer nieuwe plekken in het prachtige Amsterdamse bos.
We hebben natuurlijk veel mooie dagen gehad, dus inmiddels zijn de leuke terrasjes nu ook bij ons bekend om samen koffie te drinken. De groep bestaat gemiddeld uit 8 tot 10 personen.
Je hoeft je niet aan of af te melden, op de site vindt je onder de Clubs de informatie wanneer en waar de volgende wandeling is.
Maar daarnaast mail ik iedereen (die me zijn mailadres heeft gegeven) voor die tijd als geheugen steuntje dat we weer gaan wandelen.
De volgende wandeling van de wandelclub is zaterdag 6 september.
Eenieder is van harte welkom om met ons mee te wandelen, dus wellicht toe ziens, vriendelijke groet van Eleonora
noortje.smit@ziggo.nl
 
STADSDORP ELSRIJK CLUBS

Er zijn nog veel meer clubs. Lees veel meer weetjes over deze leuke clubs op onze website
Afgelast

Helaas hebben wij de geplande bijeenkomst van 5 september in het openluchttheater moeten afgelasten. Door omstandigheden lukt het ons niet het programma rond te lrijgen. Dat vinden we ontzettend jammer, maar uitstel betekent zeker geen afstel. Hou de site en de nieuwsbrieven in de gaten voor nieuws hierover.
Buurtfeesten en buurt BBQ'sSinds enige tijd is de gemeente gestopt met haar bijdrages aan buurtfeesten en buurtbbq's.
Buurtjes en straten die een feest of een BBQ willen organiseren kunnen wel een beroep doen op het Wijkplatform Elsrijk voor een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.
Afhankelijk van het aantal bewoners dat mee doet, kunt u een bijdrage aan uw feest krijgen. Maar ook andere bewonersinitiatieven komen hiervoor in aanmerking.

Inmiddels hebben al acht bewonersinitiatieven zich gemeld voor een bijdrage.

Let echter op, bijdragen worden verstrekt op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en op=op.
Voor aanvragen en meer info klik op deze LINK

OPROEP

I-pad kennis vergroten.

In het Stadsdorp Elsrijk is belangstelling om in samen in clubjes te leren optimaal gebruik te maken van je I-pad of andere soorten tablet pc's. Wie wil helpen om in een groepje(s) van 8 mensen de I-pad te verkennen ? Reacties graag naar info@stadsdorpelsrijk.nl

OPROEP

Elsrijkers met kennis van electronica.

We zijn voor het repair café op zoek naar Elsrijkers die elektronische kennis bezitten en die het leuk vinden om een keer in de maand 3 uur hieraan vrijwillig hun medewerking willen verlenen. Vind je je het leuk om hieraan mee te doen, stuur dan een mailtje naar repaircafe@stadsdorpelsrijk.nl.

OPROEP

Elsrijkers die met elkaar willen tuinieren.

Er zijn diverse Elsrijkers die het leuk zouden vinden om met elkaar te tuinieren, hierover tips en trucs uit willen wisselen of er gewoon een goed gesprek over willen voeren met een medetuinier.
Heeft u belangstelling ?
Stuur dan een mailtje naar info@stadsdorpelsrijk.nl


 

OPROEP

Het kan heerlijk zijn om in stilte bij elkaar te zitten en lekker wat te penselen of te tekenen.
Ik denk zelfs aan een klein verhaaltje schrijven en daar plaatjes bij maken. Samen kun je alle kanten uit. Ik zoek een vriendelijk mens in Elsrijk want in deze tijd houd ik alles kort en is mijn actieradius wat beperkt. Dat verandert wel weer, maar zoals het nu is hoeft het de kwaliteit van ontmoeten niet in de weg te staan.
Groepjes van twee of drie denk ik aan.
Ook samen zingen is fijn. Piano erbij maakt het helemaal leuk.
Wie voelt zich aangesproken en neemt contact op om te onderzoeken wat werkt?

Stuur dan een mailtje naar info@stadsdorpelsrijk.nl


 


Volg ons ook op
ONZE WEBSITE
Stuur deze nieuwsbrief door naar buren, vrienden of familie in Elsrijk
Forward