Under Covid-19 har særligt manglende adgang til litteraturen vist sig at være en udfordring blandt de studerende. Et nyt forsøg mellem Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelser og Danmarks største online boghandel Saxo vil undersøge, om adgang til litteraturen via mobilapp kan være med til at løse problemet, på en måde der både er bekvem og effektiv for de studerende. I forsøget er der sikret adgang til over 75.000 titler i e- og lydbogsformat til mere end 200.000 studerende på ungdomsuddannelserne.
En pilotundersøgelse foretaget af Det Kgl. Bibliotek og Saxo i efteråret 2020 påviste flot interesse for e- og lydbøger blandt de studerende, og den 1. juli 2021 bliver adgangen – dog stadig på forsøgsbasis - til den digitale litteratur tilbudt endnu flere.
Anne-Birgitte Rasmussen, der er rektor på Københavns åbne Gymnasium, sidder som repræsentant for Danske Gymnasier i ungdomsuddannelsernes licensudvalg og er med til at rådgive Det Kgl. Bibliotek i forbindelse med licensservicen, bakker op om initiativet: ” Vi er utrolig glade for, at Saxo vil være med til at udbrede lysten til litteratur til vores elever. Netop det, at vores elever kan tilgå litteratur gennem deres mobilapp, vil gøre en stor forskel. Om det er i bussen på vej til skole eller om aftenen inden sovetid bliver litteraturen tilgængelig her og nu for vores elever. Det bliver spændende at følge, hvordan tilgængeligheden og det brede udbud vil øge elevernes smag for at læse bøger”
Chefkonsulent Dyveke Sijm, ansvarlig for den daglige drift af licensservicen hos Det Kgl. Bibliotek, udtaler:
”Vi er ovenud begejstrede over, at Saxo sammen med Det Kgl. Bibliotek har lyst til at finde ud af om undervisere og studerende på landets ungdomsuddannelser er lige så vilde med at have adgang til litteratur via en mobilapp, når de er på job, som de er, når de holder fri”.
Saxos direktør, Natasha Brandt, udtaler om aftalen:
“Vi ser rigtig meget frem til samarbejdet med det Kgl. Bibliotek og er fantastisk glade for, at Saxo med dette samarbejde kan hjælpe med at give de studerende nemmere adgang til at læse. Vi har samtidig et lille ønske om, at de ikke blot vil læse deres lektier hos os, men at de ligefrem vil få øjnene op for litteraturens mange fantastiske universer og derigennem få lyst til også at bruge noget af deres fritid i bøgernes verden.”
Aftalen bliver finansieret af Det Kgl. Bibliotek via projektmidler, øremærket tiltag for de ungdomsuddannelsesinstitutioner, KB betjener, på opdrag fra undervisningsministeriet og institutionernes interesseorganisationer.
Ønsker du mere information om piloten, kan du skrive til os.
|