Copy

Projekt New Deals 

Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelser har sammen med folkebibliotekerne taget 1. skridt i retning af mere nationalt samarbejde omkring betjening af studerende. Projektet hedder New Deals

Ud over mere samarbejde, har projektet også fokus på udvikling af en ny aftalemodel, der bedre imødekommer institutionernes og bibliotekernes virkelighed, både hvad angår økonomi og brugeradfærd. 

I 1. fase af projektet deltager inviterede institutioner, hvis studerende i 2.halvår af 2022 og 1. halvår af 2023 får adgang til millioner af fuldtekstposter fra databaser, e-bøger og andre kilder. I 1 halvår af 2023 udvides adgangen til New Deals platformen med adgang til en værktøjskasse af vejledningsmateriale, der udvikles af Silkeborg Bibliotekerne.  

Håbet er, at projektet i efteråret 2023 kan bevæge sig videre til næste fase, en egentlig national pilot, hvor adgang til New Deals platformen bliver tilbudt alle interesserede folkebiblioteker og ungdomsuddannelsesinstitutioner på betingelser, der gør det muligt at levere adgang til et næsten endeløst univers af indhold – men kun betale for faktisk forbrug.   

Projektets 1. fase finansieret af Det Kgl. Biblioteks projektmidler, øremærket tiltag for de ungdomsuddannelsesinstitutioner, KB betjener, på opdrag fra undervisningsministeriet og institutionernes interesseorganisationer. En evt. efterfølgende national pilot vil blive baseret på egenbetaling.

Skriv til os hvis du har spørgsmål

Sommerferie 

Ungdomsuddannelsernes licensservice er sommerferie lukket i uge 28-31. Henvendelser besvares fra uge 32. 

I uge 31-32 er også det licensadministrative system lukket. Lukningen har baggrund i en større opdatering, der skal gøre det muligt for Det Kgl. Bibliotek at levere bedre service gennem systemet til institutionerne.
 

Vi ønsker alle en rigtig god sommer!

Del nyhedsbrevet med din kollega Del nyhedsbrevet med din kollega
Nye læsere kan tilmelde sig her
Facebook
LinkedIn
Website
Email
Tidligere udsendte nyhedsbreve
Copyright © 2020 Det Kgl. Bibliotek.
Du har modtaget denne mail, da du har tilmeldt dig listen af modtagere af
Det Kgl. Biblioteks nyhedsbrev UNGLI

Det Kgl. Bibliotek
Søren Kirkegaards Plads 1
1219 København
Denmark

Tilføj os som kontaktperson i dit adressekartotek


This email was sent to <<E-mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Kgl. Bibliotek, Nationalt Lånecenter · Søren Kirkegaards Plads 1 · København 1221 · Denmark