Copy
View this email in your browser

Fria Ligan förlag ger ut nytt Drakar och Demoner

Hi! This is our Swedish-language newsletter – please unsubscribe here if you don't want our Swedish news. You will stay on the main English newsletter, which is English-only now. Now, for some Swedish news...

Fria Ligan har förvärvat Drakar och Demoner, Sveriges mest kända varumärke för bordsrollspel, och planerar en nyutgåva av spelet som kommer att ges ut under 2022.

Vi i Ligan har drömt länge om att ge ut en ny utgåva av Drakar och Demoner. Bordsrollspel har haft ett starkt uppsving internationellt och vi vill med detta flaggskepp få fler att upptäcka eller återupptäcka rollspel även här i Sverige.

Drakar och Demoner är vår första stora svenska satsning på flera år. Det nya Drakar och Demoner bygger vidare på det klassiska arvet, men tar även spelet in i nutiden. Spelet kommer redan från start att vara anpassat till spel och streaming online, och vi kommer att jobba aktivt med inklusivitet i både text och bild. Drakar och Demoner är ett spel för alla.

Grundspelet kommer att vara en box med böcker, tärningar och kartor. Det blir en instegsprodukt, en möjlighet för både nya och gamla spelare att snabbt ta klivet in i äventyret. Efter grundspelet planeras en rad äventyrsmoduler, både helt nyskrivet material och moderniserade nyutgåvor av klassiska äventyr som Dimön och Döda skogen av Roger Undhagen.

Reglerna kommer att bygga på samma grund i "Basic Roleplaying" som de gamla klassiska utgåvorna, men strömlinjeformade och moderniserade. Vi planerar även ett program för tredjepartsutgivning av material till spelet, och för redan samtal med potentiella samarbetspartners.

Fria Ligan har förvärvat varumärket Drakar och Demoner av Riotminds, som har förvaltat det i 20 år och släppt flera utgåvor av spelet.

Mer information om den nya utgåvan av Drakar och Demoner kommer under hösten!
Fria Ligan förlag grundades 2011 och har släppt en rad bordsrollspel och konstböcker, däribland Ur varselklotet (Tales From the Loop) av internationellt uppmärksammade Simon Stålenhag och rollspelet Mutant: År Noll (Mutant: Year Zero), också det en nyutgåva av ett klassiskt svenskt rollspel.

På senare år har Fria Ligan expanderat internationellt under namnet Free League Publishing och släppt en rad prisbelönade rollspel, däribland det officiella ALIEN-spelet baserat på den kända filmserien. Senare i år släpper Fria Ligan en nyutgåva av rollspelet The One Ring™ baserat på Sagan om ringen av J.R.R. Tolkien.
PRESS

PRESSMATERIAL

Intervjuförfrågningar: pr@frialigan.se

Kommande spel:
• ALIEN: Colonial Marines Operations Manual (Q3 2021)
• Twilight: 2000 RPG (Q3 2021)
• Tales from the Loop - The Board Game (Q3-Q4 2021)
• The One Ring™ RPG (Q4 2021)
Free League Website
Free League on Twitter
Free League pn Facebook
Free League YouTube Channel
Free League on Instagram
Free League on Twitch
Copyright © 2021 Fria Ligan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.