Copy
DiggieNieuwst- alles wat je moet weten over het reilen en zeilen op de boerderij.
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

NIEUWSFLASH

kort Diggienieuws, vers van de pers en heet van de naald

 • Het eerste schapenlammetje is geboren op 4 februari
 • Onze jaarlijkse Algemene Vergadering gaat door op 5 maart, dan wordt het nieuwe bestuur verkozen, de financiën onder de loep genomen en gediscussieerd over de toekomst van het Diggieproject
 • Onze vrijwilligers werden tijdens het verwenweekend 10-12 februari duchtig verwend: meer dan 30 vrijwilligers genoten er van het goeie leven 
 • Er kan nog volop ingeschreven worden voor de zomerkampen van 2017, klik hier om je in te schrijven

Diggie Werkt

 

Op 10-12 maart gaat er op Diggie een werkweekend door, één van de weekends die Diggie organiseert voor (én door) vrijwilligers. Er zal gewerkt worden aan speelnatuur, een palendoolhof en nieuwe schommel zullen als paddestoelen uit de grond schieten. We verwerken en klieven het hout van de gevelde bomen en leggen de basis aan een échte bar in de koestal. Natuurlijk worden de dieren ook gevoederd en klussen we op de boerderij. Om al deze werken tot een goed einde te brengen, zijn enthousiaste en handige Harry's en Henrietta's die een weekend lang mee de handen uit de mouwen willen steken altijd welkom.
ZIN OM MEE TE HELPEN?

Diggie hokt op


Aangezien het vogelgriepvirus in het land is, zijn we met zijn allen verplicht ons pluimvee ‘op te hokken’ of af te schermen om zo alle contact met wilde vogels te vermijden. De kippen in het hok dus, en de kalkoenen in de geitenstal. Maar al gauw kregen we het met die arme kippen te doen, zo dicht bij elkaar in zo’n klein hok, zonder frisse lucht en geen mogelijkheid tot een stofbadje. Dus stuurden we twee vrijwilligers op pad om de kippen van een goed afgeschermde buitenloop te voorzien. De lokale politie kwam de opvolging van de ophokplicht controleren, en zag dat het goed was!

Recept voor een geslaagde open dag

Zaterdag 4 februari, de ochtend is nog niet helemaal voorbij en er dartelt al een pasgeboren lammetje rond in onze schapenkudde. De ideale ingrediënten voor een open dag zijn aanwezig, naast dit pasgeboren lammetje, ook bloem, gist, regen, modder, een traditionele houtgestookte steenoven,  een gezellige Diggiebar, een veertigtal bezoekers en een negental  Diggievrijwilligers. Tussen het kneden van het brooddeeg door, huppelen onze jeugdige bezoekers lustig rond op de grote Diggieweide. De veertigtal bezoekers keren, na deze geslaagde open dag, met een tevreden gevoel en versgebakken broodje huiswaarts.

OOK EENS NAAR EEN OPEN DAG?

Boerderijklassen
 

 

De winterrust voor Diggie zit er zo goed als op. Met Valentijn komt de eerste school alweer op boerderijklassen, en dan zijn we vertrokken voor een lente vol kindervreugde op de boerderij. Wie dit voorjaar nog met de klas naar Diggie wil komen, zal hard moeten speuren naar een leeg plekje in de agenda. Gelukkig kun je al reserveren voor volgend jaar.
 
BOEK HIER JE BOERDERIJKLAS

Animator- en hoofdanimatorcursus op Diggie

 

In de tweede week van de paasvakantie (10-15 april) zal Diggie vol lopen met enthousiaste (hoofd)animatoren in spe. Die week gaat er namelijk een animator- en een hoofdanimatorcursus door op Diggie, een samenwerking tussen Uit De Marge, vzw Lejo en Diggie uiteraard. Vanaf je 15e verjaardag kun je mee op animatorcursus, tijdens die week leer je hoe je een spel ineensteekt, wat een goede begeleidingshouding is, hoe je conflicten best aanpakt en nog veel meer. Tijdens de hoofdanimatorcursus leer je dan weer hoe je een team animatoren begeleidt en coacht. En dat terwijl je je nog eens keihard amuseert. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt. De animatorcursus is zelfs al volzet!

INFO ANIMATORCURSUS
INFO & INSCHRIJVEN HOOFDANIMATORCURSUS

AGENDA

Diggie organiseert het hele jaar door activiteiten, ontdek ze hier
 • Krokuskamp: 27 februari tot 3 maart: VOLZET!
  Kamp op Diggie - voor iedereen geboren tussen 2005 en 2009
  minimumprijs intern €120, extern €100/maximumprijs intern €160, extern €130
 • Open Dag: 4 maart:
  Diggie opent z'n deuren tussen 10u en 16u - gratis voor iedereen
 • Kleuterweekend: 4 tot 5 maart VOLZET!
  weekend op Diggie - voor iedereen geboren tussen 2011 en 2013
  met optie tot thuis slapen
  minimumprijs €40/maximumprijs €55
 • Werkweekend: 10-12 maart
  gratis vrijwilligersweekend op Diggie - voor iedereen ouder dan 15 jaar
 • Paaskamp: 3-7 april:nog een paar plaatsjes
  kamp op Diggie- voor iedereen geboren tussen 2007 en 2011
  minimumprijs  €120 / maximumprijs €160
 • Gezinsweekend: 7-9 april: nog een paar plaatsjes
  weekend op Diggie - voor iedereen
  -12 jaar: minimumprijs €30/maximumprijs €40
  +12jaar minimumprijs. €60 / maximumprijs €80
 • Animator- en hoofdanimatorcursus: 10-15 april
  Ism Uit De Marge en vzw Lejo
 • Open Poort: Opening Speelnatuur: 6 mei
  feestelijke opening van de nieuwe speelelementen
  gratis - 13-17u
BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE AGENDA
Volg ons op Facebook
Volg ons op YouTube
Naar onze website
Email
Copyright © 2017 Diggie vzw, All rights reserved.


Aanpassen hoe je onze nieuwsbrief krijgt?
Je kan je gegevens bijwerken of deze nieuwsbrief niet meer ontvangen.
Email Marketing Powered by Mailchimp