Copy
Dette er et nyhedsbrev fra Dansk Psykolog Forening. Besvar venligst ikke denne mail.
TR Nyt 
august 2015

Så er sommerferie for de fleste ovre, kalenderen fyldes op af aktiviteter og møder. Dette TR Nyt byder også på en række spændende arrangementer du kan tilmelde dig. Ikke mindst vores TR årsmøde – GANSKE FÅ PLADSER TILBAGE – og Morgenmøde om ’Trivsel i forandring’ med erhvervspsykolog Rikke Brix fra Crecea d. 7. september i København og d.14. september i Aarhus. Tag gerne et par kollegaer med. Arrangementet er gratis.

Billederne på dette nyhedsbrev er fra Psykologkampagnen, som I sikker har læst om i vores nyhedsbreve eller medlemsbladet. Foreningen arbejder på at få flere offentlige psykolog arbejdspladser – giv et hint, hvis du kender en arbejdsplads indenfor de 4 områder, hvor foreningen kunne komme ud og fortælle netop dette sted om psykologernes fortræffeligheder. Skriv til tia@dp.dk. Læs mere om kampagnen her.

TR årsmøde d. 1. og 2. oktober på Hotel Storebælt i Nyborg


Tiden for TR årsmøde 2015 nærmer sig! Der har været rift om pladserne, så vi har udvidet muligheden for nogle ekstra pladser, men skynd jer at tilmelde jer under mit DP. Programmet for dagen finder du her.

 Husk at framelde jer i god tid, hvis I er forhindret i at deltage. Du giver hermed pladsen videre til andre, der gerne ville have haft muligheden for at komme med.

EKSTRA støtte til jeres egne klubarrangementer i 2015

Dansk Psykolog Forening støtter i en forsøgsperiode arrangementer i jeres lokale klub, og indbyder hermed til, at I kan søge om støtte til konkrete arrangementer, hvor DP betaler for en oplægsholder. Emnerne skal naturligvis kunne relateres til samarbejde, arbejdsmiljø, konfliktløsning etc. Ordningen fungerer på forsøgsbasis frem til udgangen af 2015 efter først til mølle princippet. Vi forestiller os at støtte med et beløb omkring kr. 3.000,- kr. og kun efter forudgående aftale.

Et udpluk af de arrangementer lokale TR har arrangeret i deres klub:
 • Oplæg om spændingsfeltet mellem arbejdsliv og privatliv – ’Hvor henter jeg mine ressourcer’ v. Anne Nørgaard, specialpsykolog
 • Arrangement om samarbejde, arbejdsmiljø og konfliktløsning v. aut. Psykolog Anne Mette Thomsen
 • Ekstern oplægsholder Malene Friis Andersen om arbejde med stress, arbejde og identitet
 • Oplæg v. Ole Karkov Østergård vedr. gruppebehandlinger i relation til implementering af behandlingspakker i Psykiatrien

Husk at du som TR gerne må  videregive stafetten med at forberede arrangementet til en kollega, så længe ansøgning om penge, blot går via dig.

MEDLEMSMØDER:

Morgenmøder:

Trivsel i forandringer – Hvordan holder man fast i trivsel og arbejdsglæde under store forandringer? 
Ved erhvervspsykolog Rikke Brix, CRECEA 
 • Hvad er forandringer – og hvad gør de ved os?
 • Hvad betyder den psykologiske side af forandring for den enkelte og for fællesskabet?
 • Hvad kan man gøre for at holde fast i trivslen under forandringer?
 • Hvilke dilemmaer og muligheder har man som TR
I København d. 7. september og i 
Århus d. 14. september.
Begge steder kl. 8.30 - 11.00 i foreningens lokaler.
Du kan tilmelde dig mødet i København her
og mødet i Aarhus her
Gåhjemmøder:

- Den nye komplekse tillidsrepræsentant-rolle
Den innovative TR. En tillidsrepræsentant anno 2015 skal kunne mange ting - være coach, visionær, strategisk, anerkendende, refleksiv, styrende, planlæggende og have overblik, økonomisk indsigt og faglig viden - og skal kunne det godt. Der stilles store krav både fra kollegaerne og lederen.
Dette gør din rolle som TR kompleks. 
Denne workshop handler om hvordan du kan agere i denne kompleksitet, huske både dine kollegaer, dine forpligtelser og dig selv.
Workshoppen er meget konkret og praksisnært. 

Underviser: Bent Suhr, chefkonsulent, Center for Offentlig Kompetenceudvikling
København 24. november - tilmeld dig her
Aarhus d. 26. november - tilmeld dig her
Begge steder Kl. 17.00 – ca. 19.30 i foreningens lokaler.
 
Et godt   til TR/TR-S/AMR
4 ledige pladser på Arbejds- og organisationspsykologimodulet
- Med individet i fokus


Vi har fået mulighed for at tilbyde jer 4 pladser på det meritgivende kursus ”Med individet i fokus” fra DPs kursusprogram. Kurset indgår i Arbejds- og Organisationspsykolog modulet i specialist uddannelsen og er for erfarne tillidsrepræsentanter, der har gennemført DPs og ACs TR grunduddannelse. Efterfølgende mulighed for certificering i NEO-PI-3 vil kunne ske ved egenbetaling, da AKUT midlerne er begrænsede.

Du kan tilmelde dig her efter ”først til mølle” princippet, hvor du også finder information om kurset.

Kend din pension

København den 28. september 2015, og Aarhus den 27. oktober 2015.

Dansk Psykolog Forening og MP Pension (Pensionskassen for Magistre & Psykologer) inviterer til medlemsmøder for dig, der gerne vil høre mere om mulighederne i din pensionsordning. 

Måske spørger du dig selv…  
 • Hvorfor sparer jeg op til pension? (Forventninger til levestandard, tilbagetræknings- og velfærdsreformen, vi bliver ældre mv.) 
 • Hvad får jeg for pengene? (Har jeg de rigtige dækninger ved alderdom, hvad nu hvis jeg bliver invalid eller dør inden?) 
 • Går pengene i de rigtige lommer? (Hvem får hvilke penge når jeg dør?) 
Der er afsat tid til personlig rådgivning, og vores rådgivere vil bl.a. give svar på:  
 • Hvordan du er dækket ved sygdom, invaliditet og ulykke 
 • Hvordan du sikrer din familie 
 • Hvor meget og hvad du kan spare op til 
 • Hvordan du kan optimere din pensionsordning 
Kunne du tænke dig at få svar på disse eller andre spørgsmål om emnet, så kom til medlemsmødet. Arrangementet er gratis for medlemmer af Dansk Psykolog Forening.

Du kan tilmelde dig medlemsmødet i Aarhus her 
og i København her.

Gør os klogere på psykologers løn – husk os når du skriver under!


Til brug for vores overblik over psykologers lønninger i Danmark, vil vi meget gerne have tilsendt lønsedler, når I har forhandlet løn. Send indgåede aftaler til jeres konsulent i foreningen. Ved I ikke hvem, der er jeres konsulent, så ring til hovednummeret på 3526 9955 eller skriv til dp@dp.dk.

Indstil din arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen – frist 10. september!

ArbejdsmiljøPrisen uddeles hvert år for at sætte fokus på det gode arbejdsmiljø.
I 2015 bliver det 10. gang Arbejdsmiljørådet kårer Danmarks bedste indsatser for et bedre arbejdsmiljø.

Alle arbejdspladser kan indstilles til ArbejdsmiljøPrisen. Indstillingen foregår via et elektronisk indstillingsskema, som du finder her.

 

DP på sagen: Gravid psykolog bevarer jobfunktion og løntillæg.

DP kæmper for medlemmerne!!

Læs mere om sagen i DPs nyhedsbrev

Hører du om nogen medlemmer, der ikke får DP nyhedsbrevsbrev kan det skyldes, at vi ikke har deres korrekte mailadresse. Man kan altid rette sine medlemsoplysninger på MitDP.