Copy
Dette er et nyhedsbrev fra Dansk Psykolog Forening. Besvar venligst ikke denne mail.
TR Nyt 
17. marts


Kære tillidsvalgte 

Så er der nyheder til jer på TR-området. I dette nyhedsbrev kan du læse mere om OK18, overførsel af ferie, arrangementer og meget andet.

Så er forberedelserne til OK18 for alvor skudt i gang!

Dansk Psykolog Forening er i fuld gang med de indledende øvelser til OK18.
Vi har åbnet OK18-siderne, hvor du bl.a. finder DP’s debatoplæg som er godkendt i L&S den 9. marts 2014.

Alle TR’ere og suppleanter samt formænd for- og styrelsesmedlemmer i relevante sektioner er inviteret til orienterings- og debatmøder i  

Aarhus, den 20. april 2017 kl. 13 – 15 - tilmeld dig her

København den 24. april 2014 kl. 10.00 – 12.30. - tilmeld dig her

Husk at tilmeldingsfristen er den 3. april 2017.

Fristen for at modtage jeres krav og input fra arbejdsplads debatterne er fredag den 5. maj 2017.
I kan maile jeres bidrag til OK18@dp.dk

Overførsel af ferie

Reglerne for restferie, 6. ferieuge og feriepenge …..hvis nu din kollega spørger har du - eller din kollega - stadig ferie tilbage, som ikke kan nås afholdt inden 1. maj? Hvis ja, så er der måske mulighed for at overført ferien til næste år eller at få pengene udbetalt. Men det kræver, at en række regler er opfyldt.

Overføre ferie til næste år 
Du har mulighed for at overføre den femte ferieuge til det nye ferieår. Det kræver en skriftlig aftale med arbejdsgiveren inden ferieårets udløb. Vil din arbejdsgiver ikke indgå en aftale om overførsel af ferien, har du krav på, at ferien bliver lagt inden ferieårets udløb.  Har du en lovlig feriehindring eller vil du have den femte ferieuge udbetalt, skal du rejse kravet over for arbejdsgiveren (eller den der administrerer dine feriepenge) senest tre år fra udløbet af det pågældende ferieår.

Få udbetalt feriepenge
Efter 30. april har du mulighed for at få udbetalt dine feriepenge, hvis: 
 • du har haft en lovlig feriehindring op til ferieårets udløb (fx barsel eller sygdom) 
 • du ikke har afviklet den femte ferieuge 
 • du har skiftet job i ferieåret og ikke har fået ledighedsdagpenge eller kontanthjælp undervejs. 
Kontakt den, der administrerer dine feriepenge (din arbejdsgiver eller Feriekonto), senest tre år efter ferieårets udløb for at få udbetalt dine feriepenge. Ellers mister du dine feriepenge.

Sjette ferieuge, feriefridage og særlige feriedage 
Retten til overførsel og udbetaling for den sjette ferieuge kan godt følge andre regler. I den offentlige sektor vilden sjette ferieuge blive udbetalt automatisk ved ferieårets slutning, hvis ugen ikke er afholdt eller du har indgået aftale om overførsel af ferien til næste ferieår. Reglerne for den sjette ferieuge fremgår af de offentlige ferieaftaler, af din ansættelseskontrakt eller er typisk angivet i personalehåndbogen.

Tag din leder under armen og tag på: Kursus om at løfte i flok....og nærme sig arbejdsglædens tinder 

Et to dages kursus for faglige ledere, arbejdsmiljøleder, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter om det moderne arbejdslivs psykosociale arbejdsmiljø.

Formålet med kurset er: at bringe dig/jer den nyeste forskningsbaserede viden om grundvilkår, udfordringer og mulige indsatser i forhold til arbejdsmiljøet. Kurset tager afsæt i dine/jeres erfaringer, og vil være mulighed for at arbejde med de specifikke udfordringer, som du som faglig leder/arbejdsmiljøleder, tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant står med på din arbejdsplads.

Der opfordres til, at man melder sig i makkerpar – ledelse & TR/AMR – så man sammen kan bringe kursets viden i spil på arbejdspladsen. 

Kurset afholdes den 25. - 26. april 2017 i Dansk Psykolog Forenings lokaler i Stockholmsgade 27.

Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Din nye kollega er DIGITAL indfødt
– så hvad gør du?   

 
 • Søren Schultz Hansen om DIGITAL indfødte
 • Tirsdag den 9. maj 2017, kl. 8:30-10:30
 • Tårnet, Lindevangs Allé 2, lokale 3 – 1. sal, 2000 Frederiksberg 
Dansk Psykolog Forening inviterer sammen med en række andre AC-organisationer til et fælles morgenmøde for tillidsvalgte. Morgenmødet om DIGITAL indfødte er det andet  i et nyt initiativ, der giver dig som tillidsvalgt inspiration, ny viden og værktøjer i koncentreret form over morgenkaffe og en croissant.

Den nye generation på arbejdsmarkedet er født digital. De stiller helt nye krav til ledelse, kolleger og arbejdspladser. For dem er forandringer en forudsætning og ustabilitet en standard. De vil have ”tiltideværelse” fremfor tilstedeværelse. Kom og mød Søren Schultz Hansen, erhvervsforsker og forfatter og bliv klædt på. 

Søren Schultz Hansen er forfatter til ”Digitale indfødte på job”, ekstern lektor på CBS, erhvervsforsker og rådgiver med speciale i digitale indfødte og ledelse.  Læs mere om Søren Schultz Hansen og de digitale indfødte her.

Tilmelding sker via vores kursuskalender her:
   På falderebet... fik du tilmeldt dig TR netværksdagene i næste uge?
I marts holder Dansk Psykolog Forening netværksdage med mulighed for netværksmøder eller –dannelse om eftermiddagen. 

I 2017 vil sociolog Karsten Brask Fischer gennemfører processen ud fra emnet TR som strategisk medspiller på arbejdspladsen. Karsten har arbejdet i 15 år med udvikling af tillidsvalgte og deres samarbejde med ledelserne. 

Der er endnu ledige pladser til mødet i Odense - du kan tilmelde dig herunder:

TR netværksmøde d. 22.3., Odense


Formanden er blevet formand.....

Akademikerne har netop nedsat ”Ekspertpanel for Psykisk Arbejdsmiljø”, der skal se på, hvordan Danmark i fremtiden får bedre arbejdspladser. I spidsen for tiltaget står Eva Secher Mathiasen, formand for Psykologforeningen, der i den kommende tid skal arbejde på opgaven i samarbejde med forskere, professorer og andre førende eksperter på området.

Læs mere her.

Væsentlige domme

En faglig voldgiftsret har netop fastslået, at den betalte spisepause er en overenskomstmæssig rettighed for de ansatte hos DR. Afgørelsen vurderes desuden at sætte en stopper for spekulationerne i den betalte spisepause på det offentlige område.
Læs mere her.
 

Ferie i kommuner.... hvis du vil nørde med feriereglerne


Så finder du den reviderede ”Aftale om ferie for personale ansat i kommuner” i underskrevet stand indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. Aftalen trådte i kraft 1. april 2015.

Konferencer

Der er nu åben for tilmelding til Konferencen ”Rummelighed i praksis”, som indeholder ny viden om, hvordan der kan arbejdes med rummelighed i praksis. Konferencen holdes både i Aarhus og København.
Konferencen henvender sig især til ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, HR-afdelinger, MED-udvalg samt ansatte i Jobcentre.
Programmet samt tilmelding sker på dette link.

”Veje til dialog og samarbejde om det psykiske arbejdsmiljø” - sæt kryds i kalenderen!

På SPARK møder i hele landet kan TRIO’er og lokale MED-udvalg udforske, finde fodfæste og komme et skridt videre med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø på deres kommunale arbejdsplads. Reserver allerede nu den dato, der passer jeres TRIO eller lokale MED-udvalg bedst – I får en spændende dag, hvor I får mulighed for at tale sammen og arbejde med jeres psykiske arbejdsmiljø med afsæt i inspirationsoplæg og udvalgte dialogmetoder.
 
De fem ens SPARK møder løber af stablen kl. 9-15:
 • 11. maj 2017, Aarhus, Comwell, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus
 • 18. maj 2017, Kolding, Comwell, Skovbrynet 1, 6000 Kolding
 • 30. maj 2017, København, DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V
 • 8. juni 2017, Korsør, Comwell, Ørnumvej 6, 4220 Korsør
 • 21. juni 2017, Aalborg, Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg
 
Man tilmelder sig sammen i TRIO eller Lokal-MED til det møde, der passer bedst på http://www.tilmeld.dk/vptdk
 
Sidste frist for tilmelding er onsdag den 5. april 2017. Pladserne fordeles IKKE efter først til mølle-princippet, men så forskellige kommuner og brancher bliver bredt repræsenteret. Alle får endelig besked på, om de har fået en plads kort efter påske. Prisen for deltagelse er 495 kr. pr. person.
This email was sent to jeb@dp.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Psykolog Forening · Stockholmsgade 27, København, Danmark · København Ø 2100 · Denmark