Copy
Dette er et nyhedsbrev fra Dansk Psykolog Forening. Besvar venligst ikke denne mail.
NYT TIL PSYKOLOGER MED YDERNUMMER

Nye takster pr. 1. april 2017


Så er de nye takster for behandling af klienter med lægehenvisning kommet. Der er sket en lille stigning på samtlige kategorier på 0,58 procent. Du kan se samtlige takster her.

Der er også kommet nye takster for Det socialt-psykologiske samarbejde – Her er honorarerne steget med 1,71 procent.

Grunden til at honorarerne for de to aftaler stiger forskelligt er især, at honorarerne for lægehenviste reguleres halvårligt, og det social psykologiske samarbejde kun reguleres én gang årligt. Derudover er der også forskel i måden man har aftalt at regulere honorarerne på.

Oplever du problemer med kommunikationen mellem dit IT-system og lægens IT-system?


Dansk Psykolog Forening har fået en henvendelse om, at en psykologs epikriser teknisk var sendt helt korrekt, men lægesystemet i den anden ende kunne ikke modtage epikriserne. Hvis du som ydernummerpsykolog oplever konkrete tekniske problemer med at sende eller modtage oplysninger i IT-systemet, skal du henvende dig til MedCom, www.medcom.dk.  MedCom udvikler og har ansvaret for de standarder, der bruges til at kommunikere imellem IT-systemerne i sundhedsvæsnet. MedCom har også oplysninger om, hvilke IT-systemer hver enkel praksis har (læger, psykologer og andre i praksissektoren). De kan derfor nemt fejlsøge og hjælpe med løsningen, hvis en praksis har tekniske problemer.

I 2018 vil der blive gennemført omkostnings- og indtjeningsundersøgelse for regnskabsåret 2017


Undersøgelsen laves for at få overblik over, hvordan økonomien er i psykologpraksis generelt. Man er som psykolog med ydernummer forpligtet til at deltage i undersøgelsen. Det blev nemlig ved indgåelsen af overenskomsten pr. 1. juli 2016 aftalt, at der i perioden skal gennemføres en omkostnings- og indtjeningsundersøgelse.

Undersøgelsen skal gennemføres på grundlag af regnskabstal for året 2017. Undersøgelsen vil blive foretaget hos ekstern part og materialet vil blive behandlet fortroligt.

Når undersøgelsen nærmer sig vil der komme yderligere information om bl.a. indhold og metode for dataindsamlingen.

Ventetid på psykologeridanmark.dk – husk at opdatere den


Vi har modtaget en henvendelse fra et forsikringsselskab, der benytter psykologeridanmark.dk til at finde psykologer til deres klienter. De oplever ofte at oplysninger om ventetid ikke er ajourførte. Derfor denne venlige opfordring til at huske at opdatere din ventetid på psykologeridanmark.dk Dansk Psykolog Forening
Stockholmsgade 27
2100 København Ø

Telefon: 35 26 99 55
E-mail: dp@dp.dk

Afmeld nyhedsbrev