Copy
Image title
‘Kinderen voelen het als jij hoop hebt’

‘Als ze bij ons komen, kijken we verder. Waar komt gedrag vandaan, hoe ziet de voorgeschiedenis eruit, hoe kijkt iemand naar de wereld? Als je voorbij het gedrag kijkt, zie je het kind. Je ziet dromen die diep in hen verscholen liggen. Als je daar de klik vindt maak je contact. En dat is cruciaal voor de behandeling’, zegt Lonneke Goedman, behandelcoördinator bij de Koppeling.
Lees meer »

Fluid images
Noodzaak van geslotenheid
Geen enkel kind zou gesloten moeten zitten. Maar soms is er geen beter of ander alternatief voor kinderen die geneigd zijn zich te onttrekken aan alles en iedereen.
Lees meer »
Fluid structures
Kort in de Koppeling
Binnen 6 tot 12 weken in de Koppeling werken aan terugkeer naar huis. Hoe? Met de interventie ‘gezinsgericht werken’ op de nieuwe kortverblijf groep in de Koppeling.
Lees meer »

Image title
'Ook hier kan het plofknopje afgaan'
Jongens die sociaal minder handig zijn, de boel op stelten zetten en een negatieve invloed hebben op anderen. Jongens die niet profiteren van een groepsbehandeling in de Koppeling en soms zelfs achteruit gaan. Dat moet anders. Want ook deze jongens - met een opeenstapeling van problemen en trauma’s - verdienen een kans op een betere toekomst. Eind oktober is er voor hen een kleinschalige groep geopend.
Lees meer »

Fluid images
Leren. De hele dag door.
In de herfstvakantie tóch naar school gaan. Dat kan sinds kort in de Koppeling. Ideaal voor jongens en meisjes met een studieachterstand, afwezigheid of die ergens beter in willen worden.
Lees meer »
Fluid structures
Testosteron & Oestrogeen
‘En we hebben aanvullende aanwijzingen gevonden dat meisjes en jongens in de gesloten jeugdzorg verschillend behandeld moeten worden’, stelt kinder- en jeugdpsychiater Tijs Jambroes.
Lees meer »

Image title
Veiligheid voorop, met oog voor het ‘normale’ leven
Meisjes die verblijven in een gesloten setting, maar wel zelfgemaakte spulletjes verkopen op een kerstmarkt in Amsterdam. Samen met meisjes van de Verhulst - een ‘open’ huis in de stad. Voor Floor ‘t Sas, behandelcoördinator/Gz-psycholoog bij de Koppeling, is dat een absolute must en aandachtspunt voor de komende tijd: soepel balanceren tussen veiligheid bieden in de Koppeling en aansluiten bij wat er buiten de Koppeling gebeurt. Maar hoe?
Lees meer »

Image title
Samenwerken in geslotenheid
‘Stel je voor: van de ene op de andere dag word je uit je omgeving gehaald en ergens neergezet waar de deuren op slot gaan. Zonder voorbereiding. Zonder mensen bij wie je je vertrouwt voelt. Zonder vaste ankers waar je op kunt terugvallen. De meeste volwassenen raken al uit balans bij de eerste vaccinatie van hun kind. Een volwassene die overvallen of overrompeld wordt, kan slachtofferhulp krijgen of er staat een traumateam klaar. Voor kinderen die niet ‘deugen’ is er JeugdzorgPlus...
Lees meer »

Fluid images
Door de ogen van Rebecca
Rebecca filmt zelf en vertelt hoe het is om bij de Koppeling te verblijven. Ze laat zien waar ze slaapt, chillt, naar school gaat. Ze interviewt verschillende medewerkers in de Koppeling, zoals haar leraren, behandelcoördinator en TACT-trainer.
Lees meer »
Fluid structures
Facts
Elk voorjaar voeren we een evaluatie uit binnen de Koppeling, onder andere gebaseerd op informatie uit de Monitor JeugdzorgPlus. De resultaten over 2014 zijn positief. Al zijn er altijd punten voor verbetering.
Lees meer »"De Koppeling is een samenwerkingsverband tussen
Altra, Arkin, de Bascule, Lijn5 en Spirit"


U heeft zich voor de nieuwsbrief ingeschreven.
Uitschrijven   |   Nieuwsbrief doorsturen   |   Bekijk deze nieuwsbrief online
de Koppeling © 2015. Alle rechten voorbehouden.