Copy
View this email in your browser

Nieuws vanuit het project Wereldmeiden. Kort na het starten van de tweede cyclus, met projecten in 6 regio’s, moesten we de fysieke activiteiten tijdelijk stilleggen vanwege corona. En dat terwijl ‘in contact met elkaar staan’ één van de fundamenten is in het project. Hoe blijven we binnen de groepen nu toch verbonden? Mijn oproep aan alle Wereldmeiden en projectleiders: laat het contact niet stilvallen. Heb je een leuk idee, bijvoorbeeld hoe je online samen kunt sporten of bewegen? Deel het met elkaar, of neem contact op met mij. Ik kijk hoe ik je kan helpen om je initiatief van de grond te krijgen.

In deze nieuwsbrief lees je mooie bijdrages van Wereldmeiden en sportorganisaties over hun ervaringen met het project de afgelopen tijd.  

  Willie Westerhof, projectleider Wereldmeiden, VPCarree

Sportservice Overijssel nam het initiatief voor ‘Beweeg thuis’. Een aantal beweeglessen en challenges die ze bij elkaar hebben gebracht op hun website. Om thuis te doen, eventueel online met anderen samen. Onze Wereldmeiden-projecten maken er al gebruik van!  
Lees meer
Hoe je thuis tóch als groep samen kunt bewegen laten de Wereldmeiden uit Rijssen zien! Else de Feber vertelt over een inspannend en vrolijk potje online ganzenbord. 
‘Dinsdag 15.55 uur, ik zit er klaar voor. Het ganzenbord uitgeprint op tafel, pionnen en een dobbelsteen uit de speldozen getrokken. We starten met 6 meiden, iedereen kiest een kleur.’
Lees meer
Een diverse groep meiden in de kantine van het ISK Erasmus kijkt elkaar verwachtingsvol aan. Je ziet de zin om samen te sporten, en nieuwe contacten te leggen. En al sportend meer van elkaars achtergrond te leren kennen, en misschien wel vriendschappen te sluiten. De groep bestaat uit meiden die de Internationale Schakelklas volgen tijdens hun inburgering in Nederland en meiden die de opleiding Social Work volgen aan het ROC van Twente.
Lees hier meer over deze groep
Dat taal geen belemmering hoeft te zijn blijkt uit deze bijdrage van Annemarie. Annemarie is MDT-er in het Wereldmeiden project in Almelo, ze zet zich vrijwillig in voor andere meiden. 
‘Respect voor elkaar, kijken wat je wel gemeenschappelijk hebt én een beetje geduld, daar gaat het om’ zegt ze. 
De wekelijkse sportcarrousel werd al snel een heel leuk en gezellig onderdeel van haar week. 


Lees hoe Annemarie het project ervaart

De eerste cyclus is in elke regio afgerond. We hebben de projectleiders gevraagd om hun ervaringen te delen. Daar blijkt bijvoorbeeld uit dat er door het project bij de sportaanbieders een nieuwe bewustwording ontstaat: sporten en bewegen is niet in elke cultuur zo vanzelfsprekend als in Nederland. Wat kun je doen om sporten en bewegen wel voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk te maken?

Lees meer
Vrouwenplatform Carree organiseert Wereldmeiden in samenwerking met Sportservice Overijssel, Het Erasmus ISK en Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Deze organisaties werken in de uitvoering samen met lokale sportbedrijven en sportaanbieders, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Zwolle, Deventer, Almelo, Rijssen, Enschede en Hardenberg. Wereldmeiden is een proeftuin Maatschappelijke Diensttijd, gefinancierd door ZonMw. Meer informatie en aanmelden: www.wereldmeiden.nu
Facebook
LinkedIn
Website
Twitter
Contact
Het staat u vrij om de nieuwsbrief door te sturen naar mogelijk geïnteresseerde mensen en organisaties in uw netwerk. De komende maanden informeren we je via deze nieuwsbrief regelmatig over dit project. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je dan af via de afmeldlink onder deze mail. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrouwenplatform Carree · Schuttevaerkade 80-88 · Zwolle, OV 8021 DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp