Copy

Beste lezer,

Met trots sturen wij je de nieuwsbrief over het project Wereldmeiden. De eerste cyclus van het project is in volle gang in vijf regio’s. De groepen zijn nu halverwege het programma. De tweede cyclus start begin 2020, vanaf dan begint in elke regio weer een nieuwe groep. In deze nieuwsbrief vertellen enkele deelnemers en sportorganisaties over hun ervaringen met het project. 

 Willie Westerhof, projectleider Wereldmeiden, VPCarree

Demi en Sanne zijn twee studenten van Landstede Sport en Bewegen in Zwolle. Als maatschappelijke Diensttijders zijn zij vanuit hun opleiding aan het project Wereldmeiden in Zwolle verbonden. Hoe ervaren zij hun rol in het project?
Ze vertellen het zelf in dit artikel, waarin ze ook nog een andere student interviewen.
Lees meer
In Enschede ging het project Wereldmeiden op 3 oktober van start. De meiden afkomstig uit o.a. Syrië, Irak en Curaçao vormen samen met een viertal meiden die geboren zijn in Nederland de groep Wereldmeiden. In totaal nemen in de eerste cyclus 15 meiden deel aan de sportcarrousel. Het project vult een behoefte in: “Ik vind sporten heel leuk, maar ik weet niet precies waar ik moet zijn”
Lees hier meer

 
Ingrid Tempert van Sportbedrijf Deventer organiseert in Deventer de sportcarrousel voor Wereldmeiden. “Het project is met recht een proeftuin”, aldus Ingrid,  “spannend, waardevol en leerzaam, maar het gaat met vallen en opstaan.” 
Lees het openhartige verslag van Ingrid
Jan Majoor, docent profiel Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) werd door Sportservice Overijssel benaderd met de vraag om met meiden van Landstede Sport & Bewegen mee te werken aan het project. Na een presentatie van het project in de klas, besloten de studentes en de BOS docenten om dit maatschappelijk relevante project te adopteren. Hij zag het als een geweldige kans voor de studenten om te werken aan bijna alle kerntaken en competenties.
Lees het interview met Jan

Marja Nieuwenhuis is als onderzoeker betrokken bij het project Wereldmeiden. Vanuit Kennispraktijk zorgt zij voor de effectmeting van het project. Nu de eerste groepen halverwege het programma zijn, zijn de eerste ervaringen opgedaan. Marja vertelt aan de hand van enkele steekwoorden wat ze nu al kan zeggen over het project en geeft enkele aanbevelingen voor de tweede ronde die begin 2020 start.
Lees hier meer
 

Vrouwenplatform Carree organiseert Wereldmeiden in samenwerking met Sportservice Overijssel, Het Erasmus ISK en Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Deze organisaties werken in de uitvoering samen met lokale sportbedrijven en sportaanbieders, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Zwolle, Deventer, Almelo/Rijssen, Enschede en Hardenberg. Wereldmeiden is een proeftuin Maatschappelijke Diensttijd, gefinancierd door ZonMw. Meer informatie en aanmelden: www.wereldmeiden.nu
Facebook
LinkedIn
Website
Twitter
Contact
Het staat u vrij om de nieuwsbrief door te sturen naar mogelijk geïnteresseerde mensen en organisaties in uw netwerk. De komende maanden informeren we je via deze nieuwsbrief regelmatig over dit project. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je dan af via de afmeldlink onder deze mail. 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrouwenplatform Carree · Schuttevaerkade 80-88 · Zwolle, OV 8021 DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp