Copy
Nieuwsbrief - december 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u onze nieuwe nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van onze werkzaamheden en interessante ontwikkelingen rondom ons werk. Kent u iemand met mogelijk interesse in mentorschap? Stuur dan deze nieuwsbrief door.

Het bestuur en het bureau van Mentorschap Nederland wensen u fijne feestdagen.

*Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, onderaan kunt u zich afmelden.

 

 Dag van de Mentor 2016


Zaterdag 29 oktober kwamen zo’n 300 mentoren van de regionale stichtingen mentorschap bijeen tijdens de jaarlijkse Dag van de Mentor in De Reehorst in Ede.
 

Het thema van de dag was ‘met recht betrokken, nu en straks’. Kees Blankman, Universitair docent Familie- en Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, was de dagvoorzitter. De bijeenkomst begon met een lied van Maud Wilms dat ze speciaal schreef voor de Regionale Stichtingen Mentorschap en de daarbij behorende mentoren.

In zijn algemeenheid waren de reacties van de deelnemers zeer positief en was het een inspirerende dag waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Het volledige artikel over de Dag van de Mentor kunt hier op onze website lezen.

In Dialoog over 18+: Van hokjes- naar netwerksysteem


Zorgaanbieders, gemeenten en andere betrokken partijen, moeten zo goed mogelijk samenwerken om jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige problemen zo vroeg mogelijk een perspectief te bieden. Dat zei VGN-voorzitter Femke Halsema aan het slot van het In Dialoog-symposium 'Het leven begint bij 18', dat vrijdag 2 december in Utrecht werd gehouden. 


Ook Kees Blankman, Universitair docent Familie- en Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaf een presentatie over; Jeugdhulp, Wet Bopz, curatele, beschermingsbewind en mentorschap. Hij ging in op de vele veranderingen voor de betreffende groep jongeren waar veel zorg om is. Als jongeren 18 worden, stopt de kinderbescherming en het ouderlijk gezag én de zorg en begeleiding houdt op. De praktijk laat zien dat veel van deze jongeren niet goed terecht komen. Kees pleit dan ook voor een vorm van ondersteuning, die aansluit op wat er tot 18 jaar was. Mentorschap  (al dan niet tijdelijk) voor de 18+ groep kan daarbij van veel waarde zijn.

De organisatie van het symposium was een initiatief van de VGN in samenwerking met Ambiq, Amarant/Idris, ’s Heeren Loo Groot Emaus, Humanitas DMH, Koraal Groep en Pluryn. Het verslag van het symposium kunt u lezen op de website. Ook is er een filmpje beschikbaar met highlights van het symposium en de sheets van de presentatie van Kees Blankman en die van Yvonnen van Sark. 
 

Mentorschap West-Brabant en Veilig Thuis West-Brabant strijden samen tegen ouderenmishandeling


Dinsdag 29 november organiseerde Mentorschap West-Brabant en Veilig Thuis West-Brabant de conferentie Aanpak ontspoorde Mantelzorg. Ongeveer 230 bezoekers waaronder o.a. politieagenten, notarissen, kantonrechters, mantelzorgers en mentoren kwamen tezamen in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Tijdens de conferentie is de film ‘Stop Ouderenmishandeling’ in première gegaan. De film is gemaakt op initiatief en in opdracht van Mentorschap West-Brabant. De film is bedoeld als voorlichtingsfilm die overal in Nederland vrij van rechten gebruikt kan worden.Het was een leuke, leerzame en nuttige bijeenkomst.  


Naar aanleiding van de succesvolle conferentie hebben Mentorschap West-Brabant en Veilig Thuis West-Brabant een intentieverklaring ondertekend om aan de slag te gaan om samen met andere ketenpartners ouderenmishandeling tegen te gaan. Beide partijen willen komen tot een effectieve, efficiënte en gestructureerde aanpak van ouderenmishandeling. 

U kunt meer lezen over nieuwe impulsen tegen ouderenmishandeling op onze website.
 

Groei aantal websitebezoekers GoedVertegenwoordigd.nl 

 

De website van GoedVertegenwoordigd.nl doet het goed. Dat de website nuttig is blijkt uit het groeiende aantal websitebezoekers. Het aantal websitebezoekers groeide van 4000 per maand eind 2014 tot ruim 10.000 per maand op dit moment (medio december 2016). 


Het is dé wegwijzer voor het regelen en uitvoeren van goede vertegenwoordiging. Op basis van de vragen die werden gesteld aan de helpdesk zijn onder de knop ’verder wegwijs’ nu meer dan 50 vaker voorkomende vragen en antwoorden opgenomen.  
 

Jubileumuitgave ‘Mentor’ 

 

Ter gelegenheid van haar 10 jarig bestaan heeft Mentorschap Midden Nederland met partner Mentorschap Noordwest-Holland een magazine ‘Mentor’ gemaakt, waarin een aantal mentoren en cliënten verhaal doen wat het mentorschap voor beiden betekent.


Het magazine is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het mentorschap. Als professional, (potentiële) vrijwilliger of als algemeen geïnteresseerde. Wilt u een exemplaar van het magazine ontvangen? Mailt u dan naar magazine@mentorschapmiddennederland.nl o.v.v. uw adres en het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen. 

Mentor worden?


Het aantal cliënten voor wie wij mentorschap bieden is ook in 2016 blijven groeien.
Het zijn er nu meer dan 2000 en de verwachting is dat het aantal verzoeken in 2017 niet minder zal zijn. Ook in 2017 hopen we weer een heleboel vrijwilligers te verwelkomen. 
 

Als u mentor wilt worden, of meer wilt weten, kunt u zich bij een stichting in uw regio aanmelden.
 
Neem contact op met onze regionale stichtingen
Mentorschap Nederland
B: Koningin Wilhelminalaan 3, 3572 LA Utrecht
P: Postbus 13180, 3507 LD Utrecht
T: 030 – 230 71 90
E: info@mentorschap.nl

U ontvangt onze nieuwsbrief, omdat uw e-mailadres bij ons bekend is. Wilt u zich afmelden of uw gegevens wijzigen? Klik dan hieronder:

Ik wil mij uitschrijven voor deze nieuwsbrief 

Ik wil mij inschrijven voor deze nieuwsbrief 

Ik wil mijn gegevens wijzigen 
 

Copyright (C) 2014 Mentorschap Nederland Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mentorschap Nederland · Postbus 13180 · Koningin Wilhelminalaan 3 · Utrecht, Utrecht 3507 LD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp