Copy
Nieuwsbrief - oktober 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u onze nieuwe nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van onze werkzaamheden en interessante ontwikkelingen rondom ons werk. Kent u iemand met mogelijk interesse in mentorschap? Stuur dan deze nieuwsbrief door.

*Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen, onderaan kunt u zich afmelden.

Verhuisbericht: nieuw bezoekadres Mentorschap Nederland

 
Acht organisaties uit het sociaal domein onder één Utrechts dak

Vanaf 1 oktober zijn acht grotendeels landelijke organisaties werkzaam in het sociaal domein, onder één Utrechts dak gehuisvest. Coalitie Erbij, FCB, MEE NL, Mentorschap Nederland, Mentorschap Midden-Nederland, Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), Sociaal Werk Nederland en Registerplein gaan samenwonen, en meer samenwerken aan de Koningin Wilhelminalaan 3.


Koningin Wilhelminalaan 3
Vijf organisaties die gehuisvest waren aan de Maliebaan in Utrecht, moesten op zoek naar een nieuw pand. Omdat deze organisaties alle werken binnen het brede sociaal domein werd besloten om te zoeken naar een gezamenlijk locatie, indien mogelijk met meer partijen. Dat is gelukt door te kiezen voor het gebouw aan de Koningin Wilhelminalaan 3 in Utrecht.

Lees het volledige nieuwsbericht op onze website.

Succes campagne: Mentorschap doet ertoe!


Mentorschap Nederland startte samen met de aangesloten stichtingen in augustus de campagne Mentorschap doet ertoe! Van 22 augustus tot en met 4 september waren op NPO Radio 1, NPO Radio 2 en NPO Radio 4 radiospotjes te horen waarin een mentor vrijwilligers oproept om ook mentor te worden.

De campagne Mentorschap doet ertoe! behaalde gedurende de campagne periode een aantal keer de landelijke media:
  • Voorpagina van het Nederlands Dagblad
  • Het 8uur journaal van de NOS
  • Nieuwsartikel van PCOB
  • Interview radioprogramma Aan Tafel van de Reformatorische Omroep
In de provincies Overijssel en Gelderland zijn het spotje en de verschillende regionale activiteiten erg goed ontvangen. Mentorschap Overijssel Gelderland ontving 58 aanmeldingen van potentiële nieuwe mentoren. Ook de andere regionale stichtingen hebben diverse activiteiten ondernomen om aandacht te vragen voor het mentorschap.
Tot op heden hebben 198 potentiële mentoren zich aangemeld bij een van onze regionale stichtingen mentorschap.

Als u het radiospotje wilt beluisteren kan dat op onze website.
Neem contact op met onze regionale stichtingen

Mentorschap op de 50+ beurs

 

Van 20 tot en met 24 september jl. bemande Mentorschap Nederland een stand op de 24e editie van de 50+ beurs. Het doel van onze aanwezigheid op de beurs was voornamelijk bekendheid genereren voor de beschermingsmaatregel en het werven van mentoren.


We kijken terug op een inspirerende week waarin we velen hebben weten te interesseren voor het mentorschap.

De stand van Mentorschap Nederland werd vrijwillig bemand  door mentoren, bestuursleden en coördinatoren aangesloten bij verschillende Regionale Stichtingen Mentorschap. Mentorschap Nederland wil iedereen die bijgedragen heeft aan onze aanwezigheid op de 50+ beurs via deze weg hartelijk bedanken voor de inzet en betrokkenheid!

 

Film over ouderenmishandeling
 

Mentorschap West-Brabant is 23 september begonnen met de opnames voor de film over ouderenmishandeling. De film is een weerspiegeling van een daadwerkelijke casus van een oudere man in een verzorgingshuis waar sprake was van ouderenmishandeling en financiële uitbuiting. In die film zie je de melding hiervan en de stappen die volgen voor het mentorschap en bewindvoering inclusief de zitting bij de Rechtbank.


De film zal onder andere getoond worden op de conferentie Voorkomen en Aanpak Ontspoorde Mantelzorg op 29 november te Etten-Leur. Meer informatie over de conferentie kunt u vinden op onze website.

Conferentie: Samen werken aan goede vertegenwoordiging

 

De Regionale Stichtingen Mentorschap  (RSM) én Mentorschap Nederland (MN) ontwikkelen en bouwen aan een  netwerk van landelijke en regionale (branche)organisaties en patiënten-, consumenten- en familieorganisaties. Deze  netwerkontwikkeling moet leiden tot grotere bekendheid van vertegenwoordiging middels mentorschap. In het kader van deze ontwikkeling organiseerde Mentorschap Nederland op 29 september 2016 een discussiebijeenkomst om samen met regionale en landelijke koepel- en brancheorganisaties in Zorg&Welzijn en het Sociaal Domein én medewerkers van Mentorschap (coördinatoren, mentoren en bestuurders) te praten en te werken aan een goede vertegenwoordiging van (soms) wilsonbekwame mensen.
 

De praktijk wijst uit dat in veel zorgorganisaties de begrippen vertegenwoordiging en mentorschap steeds meer aandacht krijgen. De bekendheid van mentorschap bij de gemeenten (wethouders, ambtenaren) Wmo- of Participatieraden en binnen de sociale wijkteams is nog gering. Het is van belang dat zowel binnen zorg- en welzijnsorganisaties én in het gemeentelijk beleid en de praktijk de bekendheid met mentorschap wordt vergroot. En dat de check of vertegenwoordiging en mentorschap nodig is als vanzelfsprekend opgenomen wordt in de dienstverlening.
Het doel van de bijeenkomst is te komen tot gedeelde opvattingen hoe Mentorschap geïmplementeerd kan worden in het Sociaal Domein en de Langdurige Zorg, zodat er op een structurele wijze gekeken wordt of iemand goed vertegenwoordigd is en er systematisch vertegenwoordiging van Mentorschap geregeld wordt voor wie dat nodig is. Een 40-tal mensen kwamen in Driebergen bijeen en luisterden en discussieerden met elkaar en met de sprekers Jan de Vries (directeur van Actiz) en Marthijn Laterveer (coördinator van LOC-zeggenschap in zorg).

De gehele impressie van de conferentie kunt u vinden op onze website.
 

Workshops voor sociale wijkteams


Mentorschap Midden Nederland biedt ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan een seminar aan over beschermingsmaatregelen op dinsdag 8 november. Dit seminar is speciaal voor wijkteammedewerkers in midden Nederland (Utrecht, Flevoland, `t Gooi en Zuid-Holland Zuid).
 

Medewerkers in een sociaal wijkteam (ook wel buurtteam/ lokaal team) zijn de spil in de zorg en ondersteuning aan kwetsbare inwoners van gemeenten. Sommige klanten zijn door hun ziekte of beperking zo kwetsbaar dat ze bescherming nodig hebben door middel van mentorschap, onder bewindstelling of curatele. Zeker wanneer er ook sprake is van een risico of vermoeden van misbruik of mishandeling.

Werkt u in een wijkteam in midden Nederland? Meld u dan snel aan. Er is ruimte voor maximaal 100 deelnemers. Deelname is gratis. Meer informatie kunt u in de uitnodiging vinden.
Mentorschap Nederland
B: Koningin Wilhelminalaan 3, 3572 LA Utrecht
P: Postbus 13180, 3507 LD Utrecht
T: 030 – 230 71 90
E: info@mentorschap.nl

U ontvangt onze nieuwsbrief, omdat uw e-mailadres bij ons bekend is. Wilt u zich afmelden of uw gegevens wijzigen? Klik dan hieronder:

Ik wil mij uitschrijven voor deze nieuwsbrief 

Ik wil mij inschrijven voor deze nieuwsbrief 

Ik wil mijn gegevens wijzigen 
 

Copyright (C) 2014 Mentorschap Nederland Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mentorschap Nederland · Postbus 13180 · Koningin Wilhelminalaan 3 · Utrecht, Utrecht 3507 LD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp