Copy
Nieuwsbrief 19-6-2019  |  Bekijk online

Over onderwijsvernieuwing die: zorg en hulp duurzaam aan laat sluiten bij de waarde(n) van cliënten en hun naasten; maakt dat zorg- en onderwijsprofessionals hun werk met plezier kunnen doen en studenten kunnen leren op manieren die bij hen passen.

Nieuwsbrief RVWO

In deze aflevering van de nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) onder meer: mbo-vacatures, de inspiratiemiddag 'Kom in beweging!', een interview over praktijkgestuurd leren, innoveren in het verpleeghuis en meer!

Drie zorgorganisaties, een mbo-school en een hbo-instelling in de regio Leiden verrijken hun zorg- en welzijnopleidingen. Met deze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte! (Nr. 5/2019).
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Bekijk de vacatures

Anders contact maken

Hoe communiceer je als dit niet gaat met taal, bijvoorbeeld omdat je cliënt dementie heeft? Onder meer via muziek, dans en aanraking! Studenten RVWO oefenden ermee tijdens een Inspiratiemiddag.
Lees de tekst en bekijk de filmpjes

Mensgerichte zorg

Bobby-Lee Verkuijl volgt de hbo-v-opleiding RVWO. Ze schreef een blog over haar hoop op mensgerichte zorg.
Lees de blog

Tips & tops delen in logboek

Wat ging goed vandaag, wat kan nog beter? Studenten en medewerkers van de RVWO-pilotafdelingen noteren het in een logboek. Over de ervaringen hiermee bij DSV|verzorgd leven.
Lees het artikel

Grenzen oversteken

Wat hebben studenten RVWO aan bagage nodig om een goede start te maken in de praktijk? Robert Loose en Annemarie de Brabander van zorgorganisatie Topaz onderzoeken het.
Lees het artikel

Tijd voor de wijk!

Lita Berkhout, Jan Wetzels en Johan Baks van zorgorganisatie ActiVite vertellen over de start van de eerste (extramurale) hbo-v-groep Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs. 
Lees het artikel

Innoveren in het verpleeghuis

Horloges met GPS-tracking, zorgrobots, hartslagsensoren: de technologie staat voor niets! Maar welke innovaties hebben meerwaarde voor cliënten en medewerkers? Vier zorgorganisaties nemen de proef op de som. 
Lees het artikel

Een kijkje in de keuken bij...

In deze serie nemen we een kijkje bij andere zorg- en onderwijsorganisaties die het onderwijs verrijken. In deze aflevering: Wim van Tol over praktijkgestuurd onderwijs. "Studenten zijn onze beste ambassadeurs!"
Lees het interview

Studenten stellen zich voor

Drie hbo-studenten RVWO stellen zich in een filmpje enthousiast voor aan hun nieuwe collega's bij Topaz Overrhyn. 
Bekijk het filmpje

Zomergroet

Het eerste jaar RVWO zit er bijna op. Het is voorbij gevlogen! We zijn volop bezig met de ontwikkeling, al zijn we er nog niet. Nu is het tijd voor vakantie. In juli verschijnt de nieuwsbrief niet; in augustus zijn we terug. Wij wensen alle lezers een hele mooie zomer!
Stuur deze nieuwsbrief door
Delen
Tweet
Post
waardevolonderwijs.nl
Samenstelling nieuwsbrief: Mieke Hollander (hoofdredacteur), Femke van den Berg (eindredacteur). 
Namens de participerende organisaties:
p/a: Topaz, Aaltje Noordewierlaan 50, 2324 KS Leiden - m.hollander@zorg4effect.com
Meld je aan voor deze maandelijkse nieuwsbrief  Afmelden