Copy

     Extra Nieuwsbrief               

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Genomineerd voor:

De Gemeente Utrecht heeft negen initiatieven genomineerd voor de Food Award voor drie categorieën. Stichting de Wending is genomineerd voor de categorie sociaal. Nu is het tijd om te stemmen.
Wil je ons helpen? Stem op de Wending.


Waarom op ons stemmen?

Food for Good in Kanaleneiland en Kasteeltuin Nijevelt in De Meern zijn twee stadstuinderijen vol met natuur, voedsel, ontmoeting, werkervaring, beleving en gezelligheid. Hier slaan we op professionele wijze een brug tussen:
- voedselproductie en natuurbeleving in de stad
- ruimte bieden voor buurtbewoners en vrijwilligers
- begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag
Iedere buurtbewoner kan iets doen in de tuin, zoals samen voedsel verbouwen, kruiden drogen en verwerken, zuurkool maken, bewegen, genieten en nog veel meer.... Samen bezig zijn in het groen, dát verbindt mensen.
 
Food for Good beleeft zijn vijfde teeltseizoen. In nauwe samenwerking met wijkbewoners en diverse wijkorganisaties is een prachtige gemeenschappelijke groentetuin, natuurbelevingsplek en ontmoetingsplek opgebouwd. Samen met Reinaerde wordt een broodvergister en broodophaaldienst opgezet; oud brood uit de wijk hoeft niet meer weggegooid te worden en zorgt voor gasproductie. Sinds kort is, de door buurtbewoners gebouwde droogkast, in werking. Er kan groente, kruiden en fruit in gedroogd worden voor allerlei consumptiedoeleinden. Food for Good is 7000m2 groot.

De Kasteeltuin in het De Milan Viscontipark De Meern is een parel in de wijk. De geschiedenis van dit Rijksmonument wordt steeds meer zichtbaar en de cultuurhistorie geeft een speciale identiteit aan de buurt. In samenwerking met de gemeente is een masterplan gemaakt wat we in de komende jaren steeds verder vorm geven. De tuin met de aanliggende scholen en wijkbewoners is vooral een groene ontmoetingsplek waar op een uitermate vruchtbare grond een diversiteit aan groenten, kruiden, bloemen en fruit wordt verbouwd en geoogst. Buurtbewoners jong en oud, deelnemers van het Leger des Heils en Abrona werken samen op de tuin. De Kasteeltuin is 5500 m2 groot.

En dan, voor vele Utrechters bekend, de Verkeerstuin. We brengen de nostalgie van de Verkeerstuin weer tot leven in een nieuwe hedendaagse duurzame stijl. Samen met de buurt, Doenja, Reinaerde en Eilandsteede, ontwikkelen we sociale horeca, kruiden en bloemen borders, fietsenwerkplaats, verkeer- fiets en scootmobiel lessen, activiteiten voor mensen met beperkingen, verhuur vergaderruimte. Voor iedereen is er iets te doen en te beleven!

Food for Good en de Verkeersuin liggen naast elkaar. Voor de horeca en de catering worden de producten van beide tuinen gebruikt en wordt er gekookt op het eigen geproduceerde gas uit de broodvergister. 
 
Ons doel is om de tuinderijen te ontwikkelen tot sociale ondernemingen, die sociaal, fysiek en economisch duurzaam zijn. We hopen een voorbeeld en inspiratiebron te kunnen zijn voor andere initiatiefnemers, zodat er vele sociaal ondernemende tuinderijen zullen ontstaan.

Wil je helpen dit mogelijk te maken: Stem op de Wending.

Kasteeltuin Nijevelt
p.a. De Milan Viscontipark
3453 RG De Meern

www.kasteeltuinnijevelt.nl
info@kasteeltuinnijevelt.nl


 
Food for Good
p.a. Vreugdenhillaan 48
3526 ZA Utrecht

www.foodforgood.nl
info@foodforgood.nl

 

Verkeerstuin Utrecht
Vreugdenhillaan 50
3526 ZA Utrecht

www.verkeerstuinutrecht.nl
info@verkeerstuinutrecht.nl
 
Stichting de Wending
p.a. Vreugdenhillaan 48
3526 ZA Utrecht

www.de-wending.nl
info@de-wending.nl
twitter
Website
Facebook
twitter
Website
Facebook
twitter
Website
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2016 Info@de-wending.nl

Our mailing address is:
Info@de-wending.nl
Oranje Nassaustraat 10
Afferden, 5851 CA
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp