Copy

Beste Partijgenoot,

Een fijne en liefdesvolle Valentijnsdag gewenst! Een stormachtige week wordt afgesloten met dag vol liefde, waarbij hopelijk vele rode rozen worden uitgedeeld. Maar van liefde rookt de schoorsteen niet: de Haagse politiek stond vooral in het teken van de harde centen, want deze hele week werd op het stadhuis de begroting behandeld. Mikal schrijft erover in haar blog!

Verder de save the date voor de stadsconferentie en reminders voor onze Vrijdagmiddagborrel en de werving van nieuwe bestuursleden.

Een fijn weekend gewenst!
De Haagse PvdA

Nieuw bestuur PvdA Den Haag

De PvdA Den Haag is opzoek naar enthousiaste en gedreven kandidaten om een nieuw bestuur te vormen.

De commissie kandidaatstelling bestaat uit Peter Noordanus, Roos Vermeij, Ard van Rijn en Samir Ahraui. De komende twee jaar zijn voor onze partij enorm belangrijk. Er zijn landelijke verkiezingen, er moet een verkiezingsprogramma en een kieslijst komen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dit nog los van de reguliere activiteiten en de noodzaak nog beter zichtbaar te worden in de stad. Dat vraagt om stevige bestuursleden die met ons actieve kader de schouders er onder willen zetten.

En het dringende verzoek van de commissie is dus: stel je kandidaat. Dit kan via kandidaatstellingpvdadenhaag@gmail.com. Met het zittende bestuur is afgesproken dat kandidaatstelling mogelijk is tot uiterlijk 23 februari. De deadline is dus met een week verzet. Klik hier voor een profielschets en nadere informatie over het proces.

Save the date: 28 maart!

In de ochtend zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden met jaarrekening en bestuurswissel.

In de middag van 28 maart wordt de stadsconferentie ‘Het Haagse Toekomstlab’ gehouden. De ‘zeker zijn’ thema’s wonen en werk staan juist bij jongeren onder druk. Hoe behouden we de solidariteit tussen generaties? Hoe wordt Den Haag een aantrekkelijk uitgaansstad? En hoe zorgen we dat het jonge stadsdeel Binckhorst leefbaar blijft? Het zijn de onderwerpen die aan bod komen in deze stadsconferentie. Een interessante bijeenkomst voor jong én oud. Leden en ook niet-PvdA leden zijn van harte welkom!

Meer informatie zal later volgen, maar zet het alvast in je agenda!

VrijdagmiddagborrelOmcirkel vrijdag 21 februari met een (uiteraard rode!) stift in je agenda, want dan is het weer tijd voor onze maandelijkse Vrijdagmiddagborrel!

Iedereen is vanaf 17.00 welkom bij onze stamkroeg Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Molstraat 20b). Een mooie en gezellige manier om met een lekker drankje het weekend te beginnen. Dus neem vooral al je collega's, vrienden en familie mee!

Uiteraard zijn de raadsleden aanwezig om met jullie in gesprek te gaan over de politieke actualiteit.

Wees welkom en tot de 21e!

Wat: Vrijdagmiddagborrel
Waar: Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Oude Molstraat 20b)
Wanneer: Vrijdag 21 februari van 17.00 tot 19.00

Klik hier voor het Facebook event en zet jezelf op 'gaan'!

Mikal Blogt: Een week over de harde centen

Afgelopen week ging het op het stadhuis over ‘harde centen’: de begroting. Waar willen we als stad in investeren, waar moeten we minder aan uitgeven en hoe wordt het geld dan ingezet? Van de gemeentelijke inzet op graffitibestrijding tot jeugdzorg, alles komt voorbij. Wil je het van dichtbij meemaken? Kom dan vooral kijken bij de vergadering van de gemeenteraad op 20 februari! 

Ook daklozen een veilig onderkomen tijdens een storm

Afgelopen weekend ging het hard tekeer in Nederland: aan de keiharde wind, kou en regen leek geen einde te komen. Lekker binnen zitten is dan heerlijk, maar wat als je geen dak boven je hoofd hebt? Janneke maakte zich daarom hard om juist ook tijdens stormachtig weer en niet alleen bij kou gratis daklozenopvang op te stellen. Lees hier meer.  

Doorstroompremie voor verhuizende ouderen

De woningmarkt is zit vast en daarom is het extra belangrijk dat schaarse eengezinswoningen terecht kunnen komen bij gezinnen met meerdere kinderen. Maar juist mensen die zelf geen thuiswonende kinderen meer hebben, kunnen soms niet weg uit hun veel te grote woning. Daarom heeft Martijn de doorstroompremie geïntroduceerd: als je als alleenstaande bereid bent te verhuizen naar een kleinere passende woning, krijg je een premie en bemiddeling van de gemeente. Hopelijk ontstaat er zo wat ruimte op de woningmarkt! Lees hier meer. 

Zorgen over aangepast vervoer 

Ieder kind moet toegang hebben tot onderwijs en daarmee ook goede mogelijkheden hebben om op school te kunnen komen. Ook als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of om een andere reden aangepast vervoer nodig hebt om op school te komen. Die voorzieningen zijn er, maar door de vele regels gaat de aanvraag vaak niet helemaal goed, schreef de jeugdombudsman hierover. Kwetsbare kinderen mogen natuurlijk niet de dupe worden van administratieve rompslomp en daarom heb ik het college gevraagd hoe zij de aanbevelingen van de ombudsman gaat uitvoeren.

Staatloos, maar niet rechteloos

In Den Haag zijn er helaas staatlozen die bij de gemeente ten onrechte staan geregistreerd als ‘nationaliteit onbekend’. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld niet reizen en trouwen. Een kwalijke zaak, want ze zijn misschien staatloos, maar zeker niet rechteloos. Daarom bood ik samen met NIDA, ChristenUnie/SGP en GroenLinks een initiatiefvoorstel aan wethouder Bruines aan waarin we de gemeente oproepen om deze groep tegemoet te komen en te helpen. Lees hier meer!

En als laatste nog een kleine reminder: het is vandaag Valentijnsdag, dus vergeet niet om je geliefde en dierbaren een mooie rode roos te geven! Een liefdevol weekend toegewenst. 

Mikal

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.