Copy
Beste Partijgenoot, 

Hopelijk genieten jullie ook zo van de voorjaarsvakantie! Voor veel mensen een heerlijke week om te ontspannen. Maar de Haagse politiek en de campagne draaien gewoon door, dus hierbij de wekelijkse nieuwsbrief. Met de natuurlijk de blog van Martijn, maar ook met meer informatie over de Stadsconferentie!

Een fijn weekend gewenst,
De Haagse PvdA
Stadsconferentie: Zeker zijn van een duurzame en leefbare stad (9 maart)

Is Den Haag in 2060 nog steeds die mooie en groene stad achter de duinen?

Die vraag gaan we met niemand minder dan Diederik Samsom beantwoorden tijdens de volgende editie van de Stadsconferentie!

Het klimaat en duurzaamheid zijn misschien wel de belangrijkste onderwerpen van dit moment. Duizenden scholieren demonstreerden voor een beter klimaat en binnenkort staat er een grote klimaatmars op de agenda, maar de politici op het Binnenhof kunnen het maar niet eens worden.

De uitdagingen zijn groot. Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst zeker kunnen zijn van een duurzame en leefbare stad? En hoe houden we dit voor iedereen betaalbaar?

Samen met Diederik Samsom en vele andere boeiende sprekers gaan we in gesprek over deze uitdagingen. Ook zullen er interessante workshops plaatsvinden, krijg je de kans om te praten met kandidaten voor de komende verkiezingen en zullen we afsluiten met een gezellige borrel en muziek.

Wat: Stadsconferentie: Zeker zijn van een duurzame en leefbare stad
Waar: Het Laaktheater (Ferrandweg 4T, Den Haag)
Wanneer: Zaterdag 9 maart (inloop vanaf 12.30, aanvang om 13.00)
Aanmelden: https://tinyurl.com/y6eu6tue 
Facebook eventhttps://tinyurl.com/yyedgjnb

Wees welkom en praat mee over de toekomst van onze stad! 
Campagneactie: Met het OV de regio door!

Morgen (2 maart) gaan we de regio in! Met het OV (want daar zijn we van: gezellig en duurzaam!) gaan we volume geven aan campagne activiteiten in Rijswijk, Voorburg, Delft en Westland. Want ook daar is het belangrijk dat er PvdA gestemd wordt. Neem dus je OV pas mee! En als je dat niet kan betalen, laat dat jou niet weerhouden. Geef het aan, dan regelen we iets!

We verzamelen om 9:30 op het partijkantoor en komen daar in de middag ook weer terug. Neem vooral je rode sjaal en jas mee!

Meld je snel aan! Dat kan via Ab Taheri (06-20252480) en Ab Waasdorp (06-50290793)! In een voorjaarszonnetje door de provincie reizen: wij hebben er zin in!

Martijn Blogt: Genieten van de voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie, voorjaarsreces. Met temperaturen die je zou verwachten in mei. Een iets lagere versnelling deze week. Het hardlooprondje afgelopen weekend ging niet door de duinen, maar over de Veluwe. Een heerlijk weekendje er tussenuit. Geen debat in de Haagse raad. Even tijd voor gesprekjes hier en daar in de stad, zoals vanochtend met de Haagse coffeeshophouders. En genoeg tijd voor het nodige achterstallig leeswerk. Maar vooral ook even ontspannen. Lekker, even vakantie.

De week van de afslag, weg van de doorgeschoten marktwerking?

In een week waarin Air France-KLM weer deels werd ingelijfd door de staat en CDA-minister De Jonge stelde dat de marktwerking is doorschoten in de zorg, krijg je zowaar de hoop dat het eind van het liberaliseringstijdperk in aantocht is. De mens weer boven de markt? In Den Haag nog niet helemaal. Met het vermarkten van de welzijnssector en het uitrollen van de rode lopers voor projectontwikkelaars in de vrije woningmarkt, is er nog veel te doen. Maar wellicht sijpelt het rijksbeleid ook door naar het stadsbestuur? Wij hebben wel een paar voorstellen ;-). Wordt vervolgd!

Toetakeling Dokwerker door ‘ADO-supporters’

ADO en Ajax. Voor rivaliteit is alle plaats in de sport en topsport, dat hoort erbij. Maar waartoe een aantal ADO supporters zich heeft verlaagd door in Amsterdam onder meer het monument van de Dokwerker te bekladden, is echt weerzinwekkend. Ik liet me er in het AD en in de uitzending van RadioWest (vanaf minuut 17:30) er over uit: misselijkmakend. Op maandag – de dag van de herdenking van de Februaristaking – legde Lex Schoenmaker namens ADO, samen met de KNVB en Ajax een krans in Amsterdam bij het monument. Wat de PvdA betreft krijgen de daders van de bekladding een permanent stadionverbod.

Henk Krol & Richard de Mos werken samen, dus weg met de megabezuinging op Haagse ouderen?

Met de samenwerking van 50PLUS en Groep de Mos kreeg ik goede hoop dat de megabezuinging op het Haagse welzijnswerk van tafel zou gaan. Ouderen in eenzaamheid zullen er immers keihard door getroffen worden. Ik deed de partijen dan ook een oproep. In een eerste reactie reageert 50PLUS afwijzend op ons verzoek. Dat gaat nog een staartje krijgen. Een stad die er financieel zo goed voorstaat, zou niet moeten bezuinigen op de aller kwetsbaarsten. De Haagse PvdA blijft knokken voor het schrappen van deze grote bezuiniging. Onbegrijpelijk dat partijen die zeggen te staan voor ouderen, dit laten gebeuren.

Behoud het schoolgebouw aan de Ketelstraat!

In Molenwijk staat een prachtig schoolgebouw. De oude Ketelschool, later Lelyschool, werd ontworpen door Brandes en gemeentearchitect De Zwart in de jaren twintig van de vorige eeuw. In het gebouw wordt al jaren – met vallen en opstaan – geprobeerd verschillende buurtinitiatieven te starten. Met Groep de Mos en GroenLinks pleitte ik er deze week voor bewoners ook daadwerkelijk zeggenschap te geven over het pand. Want dat het pand moet blijven en moet worden opgeknapt staat vast. Maar geef bewonersorganisaties, culturele organisaties en mooie initiatieven als Duurzaam Den Haag nu een kans om hier echt iets van en voor de buurt van te maken! Lees er hier meer over.

Complimentendag: bedankt alle campagevrijwilligers!

En dan is het vandaag complimentendag. Mooie gelegenheid om al onze PvdA vrijwilligers eens te bedanken voor alle inzet in de campagne. Morgen slingeren we door Zuid Holland, met ook een stevige Haagse afvaardiging. De komende weken kleurt de stad verder rood. Op naar een prachtig verkiezingsresultaat op 20 maart. Sluit je aan, voor zover je dat nog niet gedaan hebt!

Vanmiddag zal Evelyn Hijink namens de Haagse en Zuid-Hollandse PvdA een compliment uitdelen aan een wel heel bijzondere Hagenaar. Wie? Dat is nog een verrassing. Volgende week meer!

Ik wens je een heel fijn weekend en ook al is het weer wat wisselvallig. Realiseer je: ‘t is pas begin maart. De lente moet nog komen.

Met rode groet,

Martijn

Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.