Copy
Beste Partijgenoot, 

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief! Met natuurlijk de blog van Martijn, die ingaat op het zogenaamde 'Puntkoma Gate', het actieplan van Mikal om Haagse jongeren aan het werk te krijgen en het aanbieden van onze Woonwensenboom aan het stadsbestuur. Maar ook met aankondiging van twee bijzondere evenementen!

Een heerlijk weekend gewenst,
De Haagse PvdA
PvdA 1 mei viering

Bij gelegenheid van de invoering van het Algemeen Kiesrecht in 1917 speechte Pieter Jelles Troelstra: "Ik wensch de arbeider geluk met de behaalde overwinning. Het Algemeen Kiesrecht is het zwaard dat de arbeiders zullen hanteren om zich vrij te vechten. Het zal zijn een hamer, om het nieuwe gebouw van de toekomstmaatschappij in elkaar te timmeren."Op woensdag 1 mei om 11.00 uur in het Westbroekpark, aan de Cremerweg. Met als sprekers Mei Li Vos, Martijn Balster, Kevin de Wacht. Met de uitreiking van de Toekomstmaatschappij prijs. Met medewerking van het Rijswijks Strijdkoor.

Draag financieel bij aan de toekomstmaatschappij prijs. PvdA afdeling Den Haag NL05RABO0382212169 tav toekomstmaatschappij prijs 2019

Kom je met de auto? Word Rode Taxi en geef een partijgenoot een lift.
Boekpresentatie Lodewijk Asscher

Op donderdag 25 april zal onze partijleider Lodewijk Asscher in Den Haag zijn nieuwe boek 'Opstaan in het Lloyd Hotel' presenteren! Een unieke gelegenheid om Lodewijk te horen spreken en het boek te laten signeren. En na de lancering van het boek in Amsterdam is Den Haag zelfs de eerste bestemming van zijn boektour. Dat wil je niet missen!

Leden kunnen 'Opstaan in het Lloyd Hotel' met 5 euro korting bestellen via Libris. Klik hier
Overigens is er vanaf verschijning ook een mooie actie van kracht: een nieuw lid krijgt het boek cadeau. Dus ken je iemand die twijfelt, trek hem of haar met dit aanbod in de hand over de streep!

Wat: Boekpresentatie Lodewijk Asschier
Wanneer: 25 april, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Paagman Centrum, Lange Poten 41, Den Haag
 

Martijn Blogt: De week van ‘Puntkomma Gate’
 

Koningsspelen vandaag. Mijn oudste twee – een beetje zenuwachtig wel – naar school gebracht vanochtend. Voor een gezond ontbijt allereerst. En dan de wei in. Met z’n allen op Kinderen voor Kinderen, de ‘Pasapas’ dansen en dan spelletjes doen, met veel vlaggetjes en veel oranje. Hopelijk weer een groot succes vandaag voor de vele Haagse kinderen die meedoen!

Deze week in de raad een discussie over verkeerde punten en komma’s waardoor de gemeente 2,5 miljoen verkeerd over maakte. Mikal bood een voorstel aan om jongeren die van school komen niet uit het oog te verliezen en nog beter dan al gebeurt naar werk te begeleiden en Janneke sprong op de bres voor een fatsoenlijk alternatief voor de daklozenopvang aan de Zilverstraat. En wat te denken van onze bijeenkomst met Herman Tjeenk Willink!

Puntkomma Gate: Een blunder met 2,5 miljoen euro

Zaterdagochtend werden we volslagen overvallen door het bericht dat Den Haag 2,5 miljoen kwijt was. Verkeerd overgemaakt aan mensen zonder baan, die keihard knokken om de aansluiting weer te vinden. Of men het direct wil terugbetalen. Een fout van de bovenste plank die dan ook tot veel beroering leidde. En de raad pleitte ik voor een menswaardige oplossing voor de mensen voor wie terugbetalen toch niet zo eenvoudig bleek en vroeg ik naar zekerheid. Dit mag niet weer gebeuren. Lees hier mijn bijdrage en zie hier onze uitingen bij Hart van Nederland, bij Omroep West, bij RTL Nieuws en nogmaals, na het debat, bij Omroep West.

Niet tussen school en werk vallen!

Mikal presenteerde deze week namens de Haagse PvdA een 5 puntenplan om Haagse jongeren niet tussen school en werk te laten vallen. Want te vaak gebeurt het dat jongeren school al dan niet afmaken en dan in niemandsland verdwijnen. Hier lees je het plan en hieronder een verslag in de Telegraaf.

De woonwensen van Duindorp

Woensdagochtend boden we wethouder Revis van wonen en stadsontwikkeling de meer dan 100 woonwensen aan uit Duindorp. Met een enorme eensgezindheid: bouw betaalbaar. Bouw waar de wijk behoefte aan heeft. Aan de Zeezwaluwstraat gaat ons dat lukken. Op de plek van de Pniëlkerk wil de wethouder nog altijd niet bewegen. Maar onze strijd gaat door. Maar nu alvast wil ik de enorme inzet van het wijkteam Scheveningen enorm bedanken. We hebben de wensen van de bewoners succesvol op de kaart gezet!

Groter denken, kleiner doen met Herman Tjeenk Willink

Een overvol Migratiemuseum afgelopen dinsdag, waar Herman Tjeenk Willink zijn inzichten met ons deelde. Dit naar aanleiding van zijn recente boek: ‘Groter denken, kleiner doen’. Waar sociaal-democraten groot zijn geworden door met kleine wapenfeiten, systemen te veranderen; lijkt het in de huidige politiek vooral om de grote woorden te gaan, terwijl systemen in stand blijven. Een buitengewoon scherpe blik van onze partijgenoot op de rechtsstaat, de democratie. Het kan dan economisch wel ontzettend goed gaan, maar als 1/3e substantiële tegenslag, dan ligt daar een opdracht voor sociaal-democraten! 

Sluiting van de daklozenopvang aan de Zilverstraat. Maar wat dan?

Per 1 mei gaat de nachtopvang aan de Zilverstraat dicht. Deze ‘sporthal’ met een mensonwaardige hoeveelheid bedden en gebrekkige privacy moest dicht. Daar knokt de Haagse PvdA al lang voor. Het alternatief – zo vonden wij – moest zijn: kleinschalige opvang, met begeleiding voor iedereen die een dak en begeleiding nodig heeft. Maar met de komende sluiting dreigt dat toch nog niet op orde. Janneke heeft het stadsbestuur er over bevraagd. Lees hier meer.

Ledenvergadering: de financiën op orde en fractie terugblik

Dinsdagavond blikten we ook kort terug op de afgelopen maanden in de Haagse gemeenteraad en stelde de afdeling de jaarrekening vast. Een knap staaltje werk van onze penningmeester Renske van Slooten, die ondanks financiële tegenslag de Haagse PvdA in gezond vaarwater heeft geleid.

Straatnamen: vrouwen eerst!

Yes. De op 8 maart gelanceerde actie van de Haagse PvdA heeft succes. Het stadsbestuur gaat meer straten vernoemen naar belangrijke vrouwen. Hier lees je meer.

In memoriam Max van Weezel

Tot slot een traan. Gisteren overleed Max van Weezel. Ik moet dat hier toch even kwijt. Ik ga hem missen. Zijn vertrouwde stem op Radio 1, zijn altijd kritische maar vriendelijke toon. De stapels papieren, boeken en aantekeningen om hem heen, toen hij me eens interviewde voor een stuk over de Haagse raad. Zijn rake reflecties op de sociaal-democratie. Hij stierf deze week in het harnas, altijd aan het werk. Ik ga hem missen.

Een heel fijn weekend,

Martijn

 

Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.
 
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.