Copy
Beste Partijgenoot, 

De zomer is begonnen en hopelijk is iedereen aan het genieten van het weekend! Er staan de komende weken mooie en gezellige evenementen op het programma, dus hopelijk gaan we elkaar veel zien. Te beginnen met de algemene ledenvergadering komende dinsdag! Hieronder lees je er meer over. Ook gaan we in juli gezellig kamperen met z'n allen, ook daarover meer hieronder. En natuurlijk de wekelijkse blog van Martijn!

Nog een fijn weekend gewenst,

De Haagse PvdA

Algemene Ledenvergadering en Fractieverantwoording

Komende dinsdag (25 juni) is iedereen vanaf 19.00 welkom bij het Migratiemuseum (Hogezand 42) voor de algemene ledenvergadering van de Haagse PvdA! Deze ALV zal in het teken staan van de fractieverantwoording. 

De fractie zal tijdens deze avond verslag doen van het afgelopen jaar. Vervolgens is er de gelegenheid om tijdens interactieve tafelgesprekken in twee rondes het gesprek aan te gaan met de fractieleden.

De tafelindeling ziet er als volgt uit:

Tafel Martijn: wonen, economie, financiën - Laak / Haagse Hout
Tafel Mikal: jeugd, werk & inkomen, integratie & participatie - Centrum / Loosduinen
Tafel Janneke: zorg, welzijn en duurzaamheid - Segbroek / Scheveningen / ReVa
Tafel Samir: sport, financiën - Zuid-West
Tafel Andrea: ruimtelijke ordening, gemeentebestuur - Haagse Hout

Denk van tevoren na met welke fractieleden je in gesprek wilt en welke onderwerpen en wijken je wit bespreken.


Belangrijke oproep:

De fractie hoort ook graag van de leden wat hun ideeën en idealen zijn voor onze stad. Daarom gaan we tijdens de ALV jullie Wensen voor Den Haag verzamelen! Hoe vind jij dat onze stad eruit moet zien? Wat zie jij graag gebeuren in Den Haag? Denk erover na en geef het dinsdag aan de fractie mee!

PvdA Kampeert!

Ben jij… creatief? Technisch handig? Sportief? Spelletjes-fanaat?
Of houd je gewoon van gezelligheid?

Geef je op voor ‘PvdA Kampeert’!

Van 19 t/m 21 juli kampeert de Haagse PvdA in eigen stad, in ons prachtige Zuiderpark.
Samen met fractie, bestuur en leden willen we graag een leuk evenement (buurtcamping Zuiderpark) met jou samen tot een succes te maken. Kamperen in eigen stad is een unieke belevenis.

Zit er geen kampeerder in jou? Je hóeft niet te blijven slapen (maar daar ga je zeker spijt van krijgen!!) Je kunt ook meehelpen als vrijwilliger. Van creatieve workshops doen met kinderen, spelletjes begeleiden, muziek maken, koken of ben je graag handig bezig… er is genoeg te doen.

Meer info nodig? Bel Chantal Linnemann 06 24 30 52 06

Na aanmelding komt inventarisatie naar je beschikbaarheid (dag, dagdeel) en interesse in activiteit.

Martijn Blogt: De zomer is begonnen!

Gisteren was de langste dag van het jaar. En afgelopen weekend liepen Janneke, Suzan, Saskia, Abdessamad, Öner van het Haags PvdA-team, misschien wel de langste wandeling ooit (in elk geval van mij ;-)). Een ware beproeving. Maar het lukte. Met tape om de schoenen bijeen te houden, met koffie en andere oppeppers (nee hoor, geen onoorbare doping).

Maar wat nou als niet de minister opende, de burgemeester niet het ontvangstcomité vormde en het met het schoeisel niet goed kwam. Het zet je wel even aan het denken zo’n wandeling. Nacht in nacht uit, met kinderen, bepakking, op de vlucht voor oorlog en geweld.

We bedanken hierbij graag alle sponsoren voor het geweldige bedrag dat is binnengekomen. Bijna 2.500 euro haalden we op, echt indrukwekkend!

Kijk hier de mooie aftermovie van Janneke!

Keiharde bezuiniging op de meest kwetsbare mensen in de stad: welzijn

Deze week werd bekend hoe de bezuinigingen op het welzijnswerk gestalte gaat krijgen. Wij reageerden. Ja, mensen mogen meer meepraten, altijd goed. Maar het eerlijke verhaal is dat er buurthuizen dichtgaan, ouderenwerkers uitgaan en kinderen straks gewoonweg niet meer aan activiteiten in het buurthuis kunnen meedoen. Een ordinaire bezuiniging, met als zo vaak een verpakking eromheen van bedrijfskundige, helende en verzachtende woorden. Maar de kern is hard, keihard. De PvdA zal hier vol tegenin gaan. Lees hier onze uitgebreide reactie en bekijk hiereen reportage die Omroep West maakte.

Weigeren van dragqueens door Haagse taxi’s

Afgelopen weekend werden bij de Hague Pride na het feest dragqueens besmeurd en agressief bejegend door taxichauffeurs. Mikal en Janneke maakten een helder statement: dit kan niet. Gelukkig heeft de Haagse Taxi Centrale (HTMC) de incidenten veroordeeld en wordt nagedacht hoe de betreffende chauffeurs aan te pakken. Lees hier meer.

Leegloop bij de politie

Deze week kwam in het nieuws dat de politie Haaglanden kampt met een fiks tekort aan agenten. Door te weinig nieuwe aanwas, maar ook door een leegloop. Hoe kan dat? Waarom lukt het de politie Haaglanden niet de leegloop te stoppen? En wat betekent dit voor de veiligheid? We stelden er schriftelijke vragen over aan het stadsbestuur. Lees hier meer.

Betaalbare woningen in politiegebouw in Archipelbuurt

Het gebouw aan de Burgemeester Patijnlaan van de politie komt leeg te staan, als in 2023 een nieuw pand op de Binckhorst wordt betrokken. Een ideale plek voor betaalbare woningbouw, vinden wij. We sorteerden er vast op voor, door het stadsbestuur te vragen de mogelijkheden – bijvoorbeeld in samenwerking met een woningcorporatie – te onderzoeken. 

Kom met je goede ideeën voor de stad!

Dinsdagavond spreken we met onze PvdA leden over 1 jaar raadsperiode en de plannen die met elkaar hebben voor de komende tijd. Ben je lid? Van harte welkom (klik hier voor meer informatie). Ben je (nog) geen lid, en heb je goede ideeën die je bij ons kwijt wilt: laat van je horen: pvda@denhaag.nl; of via een van onze socials.

Ik wens je een fijn weekend toe en alvast een mooie (naar het schijnt, heel warme) komende week toe!

Met rode groet,

Martijn

Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.