Copy
Beste Partijgenoot, 

De wekelijkse nieuwsbrief is deze keer propvol! Want met nog maar minder dan een maand te gaan tot het zomerreces, staan er nog ontzettend leuke evenementen op het programma. Wat te denken van een vrijdagmiddagborrel? Of onze traditionele seizoensafsluiter? Een gezellige buurtcamping? Lees er hieronder meer over! Ook vind je natuurlijk in deze nieuwsbrief de wekelijkse blog van Martijn en maken we, nu de fractie ruim een jaar aan de slag is, de balans op!

Nog een heerlijk en zonnig weekend gewenst,

De Haagse PvdA

We beginnen pas, we beginnen nu pas echt! ✊

De fractie van de Haagse PvdA is nu ruim een jaar vol energie aan de slag en daarom maken we de balans op. Wat hebben we bereikt? Waar hebben we voor geknokt? 🌹

Er is enorm veel om voor te strijden in onze mooie stad. Dat doen we vanuit de oppositie in de raad, maar vooral in en mét de stad. Den Haag kan namelijk nog zoveel eerlijker. 💪Afgelopen week spraken we er al met elkaar over tijdens de ALV en graag zetten we nog een keer uiteen wat Martijn, Mikal, Janneke, Andrea en Samir voor elkaar hebben gekregen en waar ze zich voor hebben ingezet.

Daarom hebben we in een mooi document nog eens alles op een rijtje gezet! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en klik hier

Vrijdagmiddagborrel

Na een enorm gezellige en succesvolle eerste editie, is het op vrijdag 5 juli tijd voor de tweede officiële vrijdagmiddagborrel!De zomer is officieel begonnen en Den Haag raakt overgoten door heerlijke temperaturen en zonnestralen: daar moeten we van genieten en profiteren! Daarom zullen we ouderwets gezellig en onder het genot van een koud drankje met elkaar het weekend inluiden. Uiteraard weer bij onze favoriete kroeg: Proeflokaal het Gulle Gasthuys!

Natuurlijk heb je ook de gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan over de Haagse politiek en over alles dat zich rond het stadhuis afspeelt.

Kom langs en neem je vrienden en collega's mee. Vorige keer was de opkomst al enorm hoog en dat smaakt naar meer. Iedereen is welkom!

Wat: Vrijdagmiddagborrel
Waar: Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Oude Molstraat 20b)
Wanneer: Vrijdag 5 juli van 17.00 tot 19.00

Seizoensafsluiter

Het politieke seizoen loopt langzaam ten einde! Een seizoen waarin er keihard campagne is gevoerd en waar ook prachtige resultaten zijn behaald! Met als kers op de taart dat we bij de Europese verkiezingen in Den Haag de grootste zijn geworden en dat onze Haagse kandidaat Kati Piri weer naar Brussel gaat! 

Dat verdient een feestje! Daarom vindt onze traditionele seizoensafsluiting plaats in en rondom ons partijkantoor, met een borrel en een barbecue/potluck. We maken er een gezellig samenzijn van. Op vrijdag 12 juli ben je vanaf 16.00 uur van harte uitgenodigd aan de Stationsweg 10b. De BBQ zal bemand worden door het afdelingsbestuur.Let op! Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het is nieuw, maar we vragen dus graag aan leden om zelf eten mee te nemen. Zo maken we er echt met z'n allen een gezellig feestje van!

In verband met het doen van inkopen willen wij je vragen om je uiterlijk 6 juli aan te melden. Dit kan via afdeling@pvdadenhaag.nl. Uiteraard zal er rekening worden gehouden met dieetwensen, allergieën en geloofsovertuiging.

Leden die daar prijs op stellen, kunnen gebruikmaken van de Rode Taxi. Graag vooraf aanmelden per e-mail. Of telefonisch bij onze vrijwilligers op het partijkantoor (070-388 4900).

Maak jij buurtcamping Zuiderpark tot een succes?

Buurtbewoners met uiteenlopende achtergronden kamperen een weekend lang in het Zuiderpark. Dat gaat niet zonder de ondersteuning van vrijwilligers die helpen met tentjes opzetten, broodjes smeren, kinderen entertainen en volwassen begeleiden bij sport, spel en muziek. Daarom...

Vrijwilligers gezocht om met de Haagse PvdA-fractie en bestuur dit kampeerweekend tot een onvergetelijke belevenis te maken.

Als vrijwilliger krijg je een toffe taak. Je kunt zelf aangeven waar je voorkeur naar uit gaat, naar dag of dagdeel tot activiteit. Aan jou de keuze.

En.. zit er een echte kampeerder in jou? Zet dan zelf ook je tent op! (Geen kampeerspullen, dan regelen we dat)

De Buurtcamping Zuiderpark is er van 19 t/m 21 juli in het Zuiderpark.
Samen met fractie, bestuur en leden maken wij dit met jou tot een groot succes voor de buurtbewoners. De buurtcamping wordt opgezet voor bewoners uit Escamp en heeft als doel mensen met weinig middelen een vakantie te geven.Kijk voor een impressie van de buurtcamping ook op  https://zuiderpark.debuurtcamping.nl/
Of volg de buurtcamping op Facebook: De Buurtcamping Zuiderpark

Het is een fantastische ervaring met veel gezelligheid. Ben jij er graag bij? Neem contact op met Chantal Linnemann bel: 06 24 30 52 06 of mail: chantal.linnemann@denhaag.nl

Een borrel in de hol van de liberale leeuw

Komende dinsdag 2 juli zal Martijn in discussie gaan met raadsleden van de VVD en CU/SGP over bouwen en wonen in Den Haag. Ja, je leest het goed: Martijn zal onze sociaaldemocratische idealen gaan verdedigen tijdens een VVD borrel, in de hol van de liberale leeuw! Wil je Martijn steunen? Dan ben je van harte welkom bij 'Politiek en Pils' van de VVD, dinsdag 2 juli om 20.00 bij Café Luden op het Plein!

Martijn Blogt: We beginnen pas, we beginnen nu pas echt

Deze raadsperiode is al weer meer dan een jaar onderweg. Elke week doe ik in deze blog verslag van wat we doen, waar we zijn en wat we bereiken. Wat hebben we al veel gedaan! En ongemerkt kregen we enorm veel voor elkaar. Meer weten? Lees het hier in onze fractieverantwoording. En ons motto: we beginnen pas, we beginnen nu pas echt!

Segregatie-agenda deel II: afschaffing erfpacht

De volgende stap in het neo-liberale woonbeleid van het stadsbestuur. Erfpacht mag door huishoudens al eeuwigdurend worden afgekocht, je hoeft dan geen canon meer te betalen. Maar nu kan je dat ook omzetten in zogeheten bloot eigendom. Heb je weinig aan, kost je eenmalig een bedrag, doet verder niets met de waarde van de grond. Voor wie het dan fijn is? De grote opkopers van woningen, die veel willen verdienen aan dure verhuur: beleggers, huisjesmelkers. In welke wijken? Precies in wijken die kwetsbaar zijn: Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Spoorwijk, Laak, Centraal, Mariahoeve. Wijken die nu al worden opgekocht. De gemeente heeft daar straks veel minder bevoegdheden om in te grijpen: zonder erfpacht is dat veel moeilijker. 

Mandela verdient beter!

Opgaand in het beton, achter het Museon staat het schitterende beeld van Nelson Mandela. Het kwam er in 2012, onthuld door Desmond Tutu, prachtig vormgegeven door Arie Schippers. Verdient echt een betere plek, vonden Andrea en ik. We deden een voorstel voor een alternatieve plek: het Vredespaleis. Maar misschien heb jij een nog betere? Laat het me dan weten!

Kinderen in de verzengende hitte in schoolgebouw, geld op de plank!

Mijn kinderen slapen echt wat minder deze dagen door de hitte. Op school is het ook warm. Een aantal schoolgebouwen in de stad is echt aan forse renovatie of nieuwbouw toe. Maar het wil niet vlotten. Eerder besteedden we er al aandacht aan in Bezuidenhout. Nu stadsbreed. Want er ligt 4 miljoen op de plank te wachten op geïnvesteerd te worden! Dan kan toch niet. 

Minder centen voor welzijn? ZZP-ers kunnen het voor de helft van het geld, aldus de VVD

Zo gaat het ongeveer gebeuren. Het stadsbestuur kort 20 miljoen op ouderen en kinderen en maakt nog geen keuzes. Tarieven gaan omlaag, vast en duur personeel moet er uit en projecten komen in de plaats voor vertrouwde gezichten. “Een stukje verspilling moet er uit”, aldus de VVD. Wij zijn de eersten om te zeggen dat het welzijnswerk beter kan. Maar zonder plan en met minder centen wordt dat niks. Janneke debatteerde erover met de VVD in het radioprogramma Spuigastenen maakte helder: dit gaat banen kosten en ouderen en kinderen kunnen het shaken.

Persoonlijk contact met de gemeente bij zorgverlening, gaat het nu wel lukken?

Gaat het dan eindelijk lukken? In de vorige raadsperiode vroeg de PvdA er om: persoonlijk contact met de gemeente als het gaat om je huishoudelijke hulp, dagbesteding of scootmobiels. Dankzij ons gingen eerder de kafkaiaanse formulieren in de kast, maar persoonlijk contact was nog altijd erg moeilijk. Nu bood wethouder Parbhudayal in een debat over de Wmo een enorme opening: persoonlijk contact met Wmo-consulenten moet de standaard worden. 

Haagse Helden: Wijkberaad Leyenburg!

Hulde aan het Wijkberaad Leyenburg!  Deze Haagse Helden zetten zich dag in dag uit voor het mooie Leyenburg in, om hun wijk fijn en leefbaar te houden. Bijvoorbeeld door in actie te komen tegen het opsplitsen van woningen of door met het Buurt Preventie Team te werken aan een veilig en schoon Leyenburg.

Daarom zetten we Ank en Leo van het Wijkberaad tijdens ALV afgelopen dinsdag in het zonnetje.  En ze verdienen alle lof! Al vele jaren hebben ze zich met plezier ingezet voor hun wijk. En hopelijk komen daar nog heel wat jaren bij!

Zo. De verzengende hitte van het weekend in. Vanmiddag spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Italië, spannend. Wij gaan kijken. En verder natuurlijk vooral lekker naar buiten. Geniet van onze mooie stad: van Veteranendag, Parkpop, je kunt het dit weekend zo gek niet bedenken.

Met zonnige groet,

Martijn

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.