Copy

Beste Partijgenoot,

Nu de Sint uit Den Haag is vertrokken, betekent dat niet dat de rust is teruggekeerd in onze stad. Sterker nog, de maand december staat bol van de leuke en interessante evenementen! Je lees erover in deze nieuwsbrief. En natuurlijk neemt Martijn je in zijn wekelijkse blog mee door de politieke ontwikkelingen van de afgelopen week.

Een fijn weekend gewenst!

De Haagse PvdA

Praten over de onderhandelingen

De onderhandelingen naderen alweer hun einde. Daarom is vanmiddag vanaf 17.00 tot 19.00 het Partijkantoor (Stationsweg 10b) geopend om in gesprek te gaan met de fractie en bestuursleden om te praten over de onderhandelingen.

Natuurlijk staat er ook een lekker drankje voor je klaar.

Heb je inbreng, goede gedachten, wees welkom. En kan het niet wachten? Mail gerust met de fractie: fractie@denhaag.nl; of schiet een van de fractieleden eerder aan!

Vrijdagmiddagborrel2019 zit er alweer bijna op, maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren voordat we de laatste Vrijdagmiddagborrel van het jaar hebben gehad!

Op vrijdag 13 december is iedereen vanaf 17.00 welkom op onze maandelijkse Vrijdagmiddagborrel in het Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Oude Molstraat 20B). Kom langs om met je vrienden en partijgenoten het weekend in te luiden!

Ook heb je uiteraard de gelegenheid om met raadsleden bij te praten over de politieke actualiteit.

Wat: Vrijdagmiddagborrel
Waar: Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Oude Molstraat 20b)
Wanneer: Vrijdag 13 december van 17.00 tot 19.00
 
Kijk hier voor het Facebook event!
 

Inzamelactie voor de Voedselbank

De December-feestmaand is begonnen. Dat betekent voor velen gezelligheid en lekker eten.

Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Soms zijn mensen afhankelijk van de voedselbank. En die heeft het in deze tijd extra druk met inzamelen en verspreiden van voedselpakketten.

De PvdA Den Haag slaat graag de handen ineen en draagt bij aan de inzameling van voedingsmiddelen. En jij kunt daar bij helpen!

Want iedereen verdient een fijne feestmaand, met lekkers op tafel

Struin eens door je kastjes naar houdbare producten, neem wat extra mee uit de supermarkt of help mee met inpakken van de voedselpakketten. De Voedselbank ontvangt graag de volgende producten:

  • Koffie/thee/ suiker
  • Rijst/macaroni/spaghetti/mihoen/enz.
  • Crackers (Wasa)/ontbijtkoek/beschuit/enz.
  • Groenten/fruit/runderworstjes in blikjes of potten 
  • Potten jam/pindakaas/chocopasta/pastasauzen/enz.
  • Kippensoep/rundersoep/bouillon in blikken of potten
De voedingsmiddelen kun je langsbrengen bij de fractie of op vrijdagavonden op het partijkantoor.

Meld je aan voor het inpakken van de voedselpakketten op de volgende data:
  • Woensdag 18 december 19:00 – 21:00 uur – inpakken van voedselpakketten
  • Donderdag 19 december 09:00- 11:30 – inpakken van voedselpakketten
  • Maandag 23 december vanaf 17:00 uur – inpakken van voedselpakketten en distributie
Ben jij in het bezit van een auto?

De Voedselbank zou er enorm mee geholpen zijn als je op 23 december voedselpakketten wilt bezorgen bij cliënten.

Voor meer informatie en aanmelding als vrijwilliger, stuur een mailtje naar: bestuurpvdadenhaag@gmail.com

Politiek Café: Duurzaam Voedsel

Mes en vork zijn belangrijke wapens in de strijd tegen klimaatverandering. De gemeente heeft hier een voorbeeldfunctie, maar vervult ze die wel goed?

Op vrijdag 13 december a.s. organiseren de gemeenteraadsfracties van Haagse PvdA, de Partij voor de Dieren Den Haag en  de Haagse Stadspartij een politiek café over deze en andere vragen omtrent duurzaam voedsel.

Waarom is het belangrijk dat voedsel duurzamer wordt? Wat kan de gemeente doen en hoe helpen en stimuleren we burgers en organisaties om de transitie te maken naar een duurzamer, eerlijker en plantaardiger consumptiepatroon?

Tijdens het café zullen de 3 politieke partijen hun gezamenlijke initiatiefvoorstel ‘Duurzaam voedsel; nog een tandje bijzetten’ kort toelichten. Daarna zal professor Henriette Prast, expert op het gebied van de gedragseconomie, een lezing geven over het door haar bedachte concept ‘Carnivoor? Geef het door!’ Liane Lankreijer, van het landelijke kernteam van de Voedsel Anders beweging, komt vervolgens vertellen over de ervaringen van bottom-up voedselinitiatieven. En daarna gaan we graag met alle aanwezigen in gesprek.

Er is nog een wereld te winnen in Den Haag voor het klimaat. Het zal een informatieve en gezellige avond worden. Komen jullie ook?

Het Politiek Café vindt plaats in Grand café Utopie (Waldeck Pyrmontkade 116) om 19:45 uur (inloop vanaf 19:30 uur).
 
Kijk hier voor meer informatie!

Martijn Blogt: Sinterklaas is weer vertrokken

Gisterochtend in de vrieskou. Kinderen in drommen. Zingen, springen. En daar waren ze: Pieten op het dak en Sint door de gangen van school. Op zoek naar zijn staf, want die was kwijt. Het begin van een prachtige dag voor de kinderen, het summum van die prachtige Sinttraditie die we hebben: vijf december. Je gunt het elk kind! Er stond een lachende vader op het schoolplein. Wat gebeurde er nog meer deze week en wel in gemeentepolitiek Den Haag? Je leest het in mijn blog.

Vega-battle op rijm

Janneke – van nature al een creatieve geest pur sang – wist een gedicht van VVD-collega Van der Helm spontaan te pareren met een tegengedicht (lees de dicht-battle hier op Omroep West). Onderwerp: vegetarisch eten op het stadhuis. GroenLinks wethouder Liesbeth van Tongeren deed voorstellen om het vegetarisch aanbod te vergroten. Janneke, met collega’s Joris Wijsmuller (HSP) en Robert Barker (PvdD), verdedigde haar initiatiefvoorstel ‘Duurzaam voedsel, nog een tandje bij zetten’. Lees hier het gehele voorstel.

Pamflet vluchtelingen & politieke jongerenorganisaties

Met een aantal collega’s van de onderhandelende partijen voor het nieuwe stadsbestuur namen we maandag een pamflet in ontvangst van statushouders die in het oude ministerie van Sociale Zaken wonen (SoZa) en de politieke jongerenorganisaties JOVD, DWARS, JD en onze Jonge Socialisten. Voor betere begeleiding naar werk en goed onderwijs. Ik ben onder de indruk van de samenwerking en een treffende oproep om de start in Den Haag nog beter te maken. Lees hier meer op Omroep West.

Vreugdevuren gaan niet door, onrust in Duindorp

Geen vreugdevuren dit jaar. Spijtig, maar er kon niet aan de veiligheidsvoorwaarden worden voldaan. Dan moet er een streep getrokken worden. De onlusten die daarna ontstonden in Duindorp zijn ronduit verwerpelijk. Deze raddraaiers verpesten het voor de rest van de wijk. De PvdA ondersteunt dan ook van hart het stevige optreden van de politie. Mikal ging erover in debat op Radio West. Luister het hier terug (vanaf minuut 12).

Advies: slavernijmonument breed gedragen

Vorige week vrijdag kwam een onafhankelijke commissie tot het oordeel: een slavernijmonument is gewenst en breed gedragen in Den Haag. De beide indieners van de motie die om het onderzoek vroegen – Mikal en Serpil Ates (GroenLinks) namen samen met wethouder Bert van Alphen het advies in ontvangst van Rabin Baldewsingh. Lees hier meer.

Steekpartij Black Friday

Ook vorige week vrijdag: een steekpartij in de Grote Marktstraat. Drie tieners die zijn afgevoerd met steekwonden, een thuisloze man die een dag later in de kraag is gevat als mogelijke dader. Het schrikte de stad op en al gauw werd het wereldnieuws. Het schokte ook de Haagse politiek. Zie hier enkele politieke reacties. 

Debat Gender Meer Partijen Initiatief: politieke participatie en representatie van vrouwen

Mikal nam gisterochtend samen met organisator Kirsten van den Hul deel aan het debat in Nieuwspoort over de positie van vrouwen in de politiek. Want op dit moment vormen vrouwen maar een derde van de Tweede Kamer, en dat is zelfs minder dan vijftien jaar geleden. Hoogtijd voor een stap vooruit!

Openhouden fietstunnel Hollands Spoor

Bewonersorganisaties Buurtstation en Fijnjekade / Leeghwaterkade vroegen deze week samen met de Fietsersbond aandacht voor het openhouden van de trappen in de fietstunnel onder station HS. Een nieuwe tunnel is in aantocht en daarom willen ProRail en NS de trappen afsluiten. “Te druk en te gevaarlijk”, vinden echter bewonersorganisaties uit het gebied en Fietsersbond. PvdA, D66 en GroenLinks stelden hier al schriftelijke vragen over aan het stadsbestuur en we sloten samen met Partij voor de Dieren aan bij de actie deze week.

De donkere dagen zijn begonnen. Maar wie weet steekt het licht op volgende week. We houden je van alle ontwikkelingen op de hoogte, uiteraard ook weer volgende week in onze wekelijkse blog.

Ik wens je een fijn weekend!

Met rode groet,

Martijn

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.