Copy
Beste Partijgenoot, 

Deze week leest u in de nieuwsbrief een belangrijk stuk over de Provinciale Verkiezingen 2019. Daarnaast heeft Martijn weer een nieuwe blog over de Kinderboekenweek en demonstreren voor fatsoenlijk werk​.


Ik wens u veel leesplezier.
Sociale groet,
Kenan Dogan 
Provincialen verkiezingen 2019

Op 20 oktober 2018 zijn alle leden van onze politieke vereniging woonachtig in Zuid-Holland uitgenodigd op een Algemene Ledenvergadering, waarop het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld voor de Provinciale Verkiezingen 2019. Als Commissie Partijdemocratie roepen wij de Haagse leden op het het conceptprogramma te lezen. Eventuele amendementen kunnen direct of via de Commissie Partijdemocratie ingediend worden. Let op: de termijn is 8 oktober 2018. Neem daarvoor graag contact op met Ernst van Bemmelen van Gent (vanbemmelenvangent.pvda@gmail.com). De link naar het concept is staat in de email die jullie van de Afdeling Zuid-Holland hebben gekregen:

Aanbiedingsbrief concept verkiezingsprogramma Provinciale Staten
Concept verkiezingsprogramma Provinciale Staten
 

Datum: 20 oktober 2018

Tijd: 09.45 uur – 12.30 uur
 

Locatie: Partijkantoor Rotterdam (!), Willem Smalthof 95, 3031 NM Rotterdam (routebeschrijving)

Aanmelden: middels dit formulier

 

Programma

 

10.00 uur – 10.10 uur Huishoudelijke zaken

 

10.10 uur – 10.30 uur Nieuws uit de Waterschapsfracties en Statenfractie

 

10.30 uur – 11.15 uur Bespreking verkiezingsprogramma’s Waterschappen

 

11.15 uur – 11.25 uur Paul Tang over Europa 
 

11.25 uur – 11.40 uur Koffiepauze

 

11.40 uur – 12.40 uur Bespreking verkiezingsprogramma Provinciale Staten

 

12.45 Sluiting 

Martijn Blogt: Kinderboekenweek en demonstreren voor fatsoenlijk werk

 

Het is donderdagavond. Net mijn oudste voorgelezen uit “Op een Dag” van Arend van Dam. Een prachtig kinderboek over feestdagen die we met elkaar vieren. Vandaag natuurlijk over Dierendag en over de oorsprong daarvan. Waarom we het bijvoorbeeld sinds 1930 vieren en waarom ook op 4 oktober, met een link naar Franciscus van Assisi. Geweldig boek voor zesjarigen om voor te lezen.
 
Deze week - Kinderboekenweek - veel politiek nieuws over kinderen en jongeren. Lees, of nog beter: lees voor!
 
Kinderboekenweek: Nijntje in het Haags
Deze week is het dus Kinderboekenweek. De week om aandacht te besteden aan lezen en voorlezen. Met Mikal las ik voor op een kinderopvang in Bezuidenhout. Bekijk hier een filmpje ervan. Mikal pleitte voor het opnemen van ‘Nijntje innut Haags’ in het boekenkoffertje dat kinderen krijgen als ze gratis lid worden van de Haagse bibliotheek. Lees hier het bericht op Omroepwest en hier de leuke reactie van cabaretier en taalkunstenaar Sjaak Bral op ons initiatief.
 
Minder goed nieuws: de grote sloop van het welzijnswerk is begonnen
De eerste slachtoffers van de omvangrijke bezuiniging op het welzijnswerk zijn daar. Welzijn Scheveningen heeft aangekondigd de helft van het betaalde personeel op zij te moeten zetten. Met de bezuinigingen in aantocht en aanhoudende financiele problemen houdt men het niet meer vol: een buurthuis én professionals. Dat is echt onverteerbaar. Janneke vroeg er direct een debat over aan. De wethouder gaat nu in beeld brengen wat er precies gebeurt. Wij zullen dit niet accepteren en merken gelukkig dat in Duindorp waar de eerste klap valt (bij het kinderwerk) en in de rest van Scheveningen ook gelijk veel verzet is gekomen tegen het voornemen. Lees hier meer.
 
Wonen en naar school rond de Grotiusplaats
Deze week vond een debat plaats over de te bouwen woontorens aan de Grotiusplaats, naast de KB bij het Centraal Station. Zie hier een verslag in het AD. We zijn ontevreden over het aantal betaalbare woningen en over het feit dat wethouder Revis (VVD) geen afspraken wil maken met projectontwikkelaars om de middeldure woningen betaalbaar te houden. De torens worden hoog, de huren eveneens. Maar waar is de Hagenaar met een modaal inkomen in dit plan?
 
Andrea bepleitte een extra school in Bezuidenhout West. Lees hier haar voorstel in de Telegraaf. Met de ontwikkeling van de torens komen er meer kinderen wonen. In Bezuidenhout lopen de scholen al over en in Bezuidenhout West is er een grote wens voor een brede buurtschool.
 
Fatsoenlijk salaris als je je inzet voor ons allemaal
Dinsdagavond demonstreerden we met de voltallige fractie en vele partijgenoten mee voor fatsoenlijke salarissen in de publieke sector. Politiepersoneel, verpleegkundigen, militairen, docenten: juist zij moeten nu meeprofiteren van de florissante economie. Onder het motto de mensen boven de multinationals lieten we horen dat wij niet kiezen voor het investeren in lastenverlichting voor de grootste bedrijven (via afschaffing van de dividendbelasting), maar knokken voor iedereen die ons leven een beetje mooier en veiliger maken.
 
FOTO INVOEGEN
 
Wat verder ter tafel kwam
Verder deze week een verslag  in Den Haag Centraal van de werkbespreking in de gemeenteraad over de invasie van beleggers op de Haagse woningmarkt. Andrea debatteerde met de burgemeester over de jaarwisseling. Helaas weinig voortgang. Waar Leiden en Rotterdam nu zo ver zijn om plekken aan te wijzen waar geen en waar wel vuurwerk kan worden afgestoken, blijft ons stadsbestuur bewegingsloos. Helemaal tot slot: Janneke kwam tot de ontdekking dat er toch nog gebouwd wordt met gasaansluiting.
 
Fijn weekend en met rode groet,
 
Martijn
 

Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.