Copy
Beste Partijgenoot, 

Hopelijk is iedereen aan het genieten van het heerlijke herfstweer! Ondanks het reces draait de politiek gewoon door. Martijn schrijft erover in zijn wekelijkse blog.

En in deze weekbrief ook de aankondiging van de Algemene Ledenvergadering en een nieuwe Café Rood!

Alvast een heerlijk weekend gewenst,

De Haagse PvdA

Café Rood - Onderwijs: Gelijke kansen in de toekomst

Op donderdag 31 oktober zal er een nieuw Café Rood plaatsvinden, met ditmaal het thema 'Onderwijs: gelijke kansen in de toekomst'.Het programma is als volgt:

19.30 uur: inloop met koffie en thee + pianist
20.00-20.15 uur: Anamaria Waarts (ROC MONDRIAAN) 
20.15-20.30 uur: Jaco van den Dool (directeur OBS De Pijlstaart)
20.30-20.45 uur: Student Haagse Hogeschool 
21.00-21.15 uur: napraten met nog te aankondigen gast
Vanaf 21.15 uur: afsluiting + pianoconcert


Wat: Café Rood - Onderwijs: Gelijke kansen in de toekomst
Wanneer: Donderdag 31 oktober (19.30 tot 21.30)
Waar: Brouwerij De Prael (Esperantoplein 20)

 

Algemene Ledenvergadering

Graag nodigt het afdelingsbestuur u uit voor de eerstvolgende ledenvergadering van de Haagse PvdA. De ledenvergadering vindt plaats op maandag 04 november 2019 en zal in het teken staan van de begroting en het onderwerp Veiligheid en Inclusiviteit met gastspreker Ahmed Marcouch.

Bijeenkomst: Algemene Leden Vergadering
Datum: maandag 04 november 2019
Tijdstip: 18:45 uur (inloop)
Locatie: Migratiemuseum, Hogezand 42, 2512 EM, Den Haag

18:45 – Inloop
Het volledige programma volgt zsm!
22:00 – Afsluiting en borrel

Martijn Blogt: Genieten van de herfstvakantie

Een korte blog deze week, want het is herfstvakantie! Genieten van het warme (!) herfstweer deze week, in en uit Den Haag, maar alles op een iets lager pitje? Nee hoor, tussen het uitrusten door een boel ontwikkelingen in Den Haag. Je leest erover in de wekelijkse blog. 

Het Haags politiekorps (weer) in opspraak

Twintig maatschappelijke organisaties dienden een klacht in bij de Haagse korpsleiding. Het schiet niet op met de aanpak van etnisch profileren en de diversiteit van het korps, is kortweg de strekking. De PvdA vroeg een paar weken geleden al een spoeddebat aan na berichten over misstanden, wederom. Er moet echt meer gebeuren tegen de misstanden. Ik sprak erover met het NRC. 

Wij scharen ons echter niet achter de oproep van de Haagse Stadspartij, NIDA en Islam Democraten om nu het vertrouwen in de eenheidsleiding op te zeggen. Omdat we vinden dat de feiten eerst op tafel moeten komen, voor we oordelen. 

Op maandag 4 november discussiëren we er ook met elkaar over op onze ledenvergadering. Dan te gast onze burgemeester van Arnhem: Ahmed Marcouch! Kijk hier voor meer informatie.

Integriteit bovenaan de agenda

Nu alle stof een beetje neerkomt na de inval op het Haagse stadhuis en het opstappen van de wethouders van de Groep de Mos, zet burgemeester Remkes eerste stappen om het integriteitsbeleid aan te scherpen. Lees hier meer. Wij zijn blij met die stappen, ik reageerde op het in te stellen van Meldpunt Integriteit op Den Haag FM (luister hier vanaf minuut 16.00) en op Omroep West (luister hier vanaf minuut 11.30).

Een Sinterklaasfeest voor iedereen

Vorige week al in onze nieuwsbrief: dankzij onze motie gaat Den Haag nu (net als de andere grote steden) de Sinterklaasviering moderniseren. Om het een feest te laten zijn voor alle kinderen. Het blijft de gemoederen bezig houden. In het Algemeen Dagblad van zaterdag een groot artikel erover met Mikal. Morgen debatteert Mikal er in het programma De Nieuwe Maan op NPO 2 om 17.15 over met John van Zweden van de Groep de Mos. Ga dat zien!

Winkelcentrum Mariahoeve verkocht?

Het winkelcentrum aan het Kleine Loo lijkt te zijn verkocht aan een investeerder. Net toen bewoners met mooie plannen kwamen om het winkelcentrum te verbeteren en te verduurzamen. Hoe zit dit nou? En wat was de bemoeienis van de gemeente? We stelden er vragen over aan het stadsbestuur.

Aanval op de vrijwillige ouderbijdrage voor basisscholen

Supergoed. Wethouder Bert van Alphen pakt scholen aan waar kinderen waarvan de ouders geen ouderbijdrage kunnen betalen, niet mee mogen op schoolreis. Dat zal een van de elementen zijn in het nieuwe armoedebeleid. Volle steun van de PvdA. Het liefst zouden wij zien dat de vrijwillige ouderbijdrage verdwijnt. Maar dit is een mooie eerste stap!

Staking in het onderwijs

En een dik compliment voor de Haagse scholen, de koepel van veel basisscholen. Zij moedigen alle Haagse docenten aan te gaan staken op 6 november. Voor betere salarissen en meer waardering. Keihard nodig. De Haagse PvdA zal uiteraard onze docenten ook van harte aanmoedigen te staken. Broodnodig!

Zo. Ik ga nog even paddenstoelen speuren met de Balster-mannen. Ik wens je een fijn herfstweekend. En vergeet niet de tijd te verzetten!

Met rode groet,

Martijn

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.