Copy

Beste Partijgenoot,

De beste wensen voor 2020! Hopelijk heeft iedereen een geweldige en veilige jaarwisseling gehad. Het nieuwe jaar is alweer een tijdje begonnen en ook de Haagse PvdA is weer gestart met opnieuw een strijdbaar en voortvarend jaar!

In deze eerste nieuwsbrief vind je een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie vanavond, een oproep om onze werkgroepen te versterken en de eerste blog van onze nieuwe fractievoorzitter Mikal!

Een fijn weekend gewenst!
De Haagse PvdA

NieuwjaarsreceptieOm het nieuwe jaar gezellig en voortvarend te beginnen, is iedereen uitgenodigd om met de Haagse PvdA te proosten op een goed en gelukkig 2020!

Wees vanavond welkom bij onze Nieuwjaarsreceptie en neem je vrienden, collega's en andere leuke mensen mee! De avond zal in het teken staan van stadsdeel Zuidwest en zal gevuld zijn met mooie speeches, lekkere drankjes en hapjes en natuurlijk veel gezelligheid.

Richard Moti zal onze speciale spreker zijn. Richard is wethouder in Rotterdam voor onder andere het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Wat: Nieuwjaarsreceptie Haagse PvdA
Wanneer: Vanavond 10 januari om 18.00 (inloop vanaf 17.30)
Waar: Ontmoetingscentrum Morgenstond (1e Eeldepad 3A)

Kijk hier voor het Facebook event en zet jezelf op 'gaan'!

Goede voornemens voor 2020?

Onze partij zit weer in de lift! Reden te meer om bij de start van dit nieuwe jaar, de afdeling te komen versterken door deel te nemen aan een van onze leuke, nuttige en gezellige werkgroepen. Je leert er partijgenoten kennen, je kunt je verdiepen in een onderwerp dat je interesseert en onze fractie voeden met ideeën.
 
Deskundigheid op het terrein van de werkgroep is natuurlijk altijd fijn, maar interesse en betrokkenheid op het onderwerp, is voldoende.
 
Momenteel zijn er de volgende werkgroepen:

  • Werkgroep Stad; trekker Leo Oorschot (leooorschot@hotmail.com)
  • Werkgroep Werk/Sociale Zekerheid; trekker Sanne v.d. Gaag (sanne.vandergaag@fnv.nl)
  • Werkgroep Duurzaamheid; trekker Irene van de Beld (imvandebeld@gmail.com)
  • Werkgroep Ouderenbeleid; trekker Heleen van Luijn (heleen.van.luijn@gmail.com)
  • Werkgroep Onderwijs; trekker Edgar Hoedemaker (edgarhoedemaker@gmail.com)
  • Werkgroep Zorg; trekker Ritske Zuidema (ritske.zuidema@casema.nl)
  • Werkgroep Cultuur; trekker Willemijn van Gent (Willemijnvangent.pvda@gmail.com)

 
Op de site van de afdeling kun je meer informatie over de werkgroepen vinden.
Interesse? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de trekker van de werkgroep of met mij.
 
Petra van der Vlis, coördinator werkgroepen
Telefoon 06 10 170 539
e-mail:petravandervlis@gmail.com
 

Mikal Blogt: Een gezond, sociaal en gelukkig 2020 gewenst!

Allereerst wil ik jullie een gezond, sociaal en gelukkig 2020 wensen! Ik hoop dat we elkaar vaak gaan tegenkomen in de stad.

De afgelopen anderhalf jaar heeft Martijn zijn uitstekende best gedaan om jullie iedere week op de hoogte te brengen van het wel en wee van de gemeenteraadsfractie. Martijn is op 19 december 2019 beëdigd als wethouder en ik heb de eer hem op te volgen als fractievoorzitter. Vanaf deze week zal ik deze blog overnemen van Martijn!

De laatste maanden van 2019 vormden voor de hele stad en de lokale politiek een roerige tijd. Ik ben dan ook blij dat er een nieuwe coalitie geïnstalleerd is en dat we nu weer met volle kracht verder kunnen met het werken aan een sterk en sociaal Den Haag. We hebben een nieuwe PvdA-Wethouder Wonen, Wijken en Welzijn: Martijn Balster! In onderstaand interview met Den Haag Centraal vertelt hij meer over zijn wethouderschap en zijn plannen voor de stad. Met Martijns vertrek uit de raad is een bekend gezicht in onze fractie verwelkomd, namelijk Bülent Aydin. Samen met Andrea, Samir en Janneke is het team nu helemaal compleet!

Maar we kunnen het niet alleen. De Haagse PvdA kent honderden leden, die allemaal actief zijn in hun eigen buurt, op de school van hun kinderen of op een sportvereniging. Honderden Hagenaars en Hagenezen, jong en oud, met ideeën en kennis over een bepaald onderwerp, een buurt of misschien wel gewoon met heel veel zin om iets voor de stad te betekenen! Aan jullie allemaal doe ik vanaf deze plek dan ook graag de oproep om ons te helpen: neem ons mee op pad in je wijk, vertel ons wat er beter kan in de stad en help ons met ideeën voor Den Haag. Ben je enthousiast geworden of heb je een tip? Mail dan naar pvda@denhaag.nl en we nemen contact met je op.

Vuurwerkverbod: ook in Den Haag!

De afgelopen week laaide het debat over vuurwerk in Nederland op. Amsterdam en Rotterdam kozen voor een vuurwerkverbod en ook landelijk lijkt er een meerderheid bereikt om vuurwerk deels te verbieden. Den Haag kan wat de PvdA Den Haag betreft niet achterblijven: het liefst zien wij een algeheel vuurwerkverbod in de stad, maar we vinden het vooral belangrijk dat het te handhaven is. Ook moeten er als alternatief mooie vuurwerkshows in de wijken worden georganiseerd. Volgende week zal de raad hierover debatteren, we houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen.

Lees hier meer over de discussie rondom het vuurwerkverbod!

De risico’s van het abonnementstarief in de zorg

Sinds de invoering van het abonnementstarief in de Wmo betaalt iedereen ongeacht zijn of haar inkomen negentien euro per maand voor zorg en hulp. Voorheen was deze eigen bijdrage inkomensafhankelijk. Door deze goedkope huishoudelijk hulp voor ook hoge inkomens dreigt er het risico dat er op andere voorzieningen beknibbeld moet worden. Janneke trok aan de bel en stelde schriftelijke vragen! Lees hier meer. 

Problemen bij Vestia

Na het derivatendebacle bij Vestia verkeert de woningbouwcorporatie in geldnood. In 2014 is het financiële verbeterplan van Vestia voor het laatst geactualiseerd, donderdag wordt het nieuwe plan besproken in de raad. De PvdA maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de financiële situatie van Vestia: kunnen er nog wel genoeg sociale huurwoningen gebouwd worden? En wordt de rekening niet bij de huurders gelegd? Ik bevroeg de wethouder er kritisch op, kijk het hier terug!

Proosten op de stad

Afgelopen week hebben we al een aantal nieuwjaarsborrels bezocht: Martijn proostte op het nieuwe jaar met de bewonersorganisatie Rustenburg-Oostbroek, en ik ging naar Loosduinen. Is er een leuke borrel in jouw buurt waar we heen moeten? Laat het ons weten! En wees vanavond ook welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de Haagse PvdA! Vanaf 17.30 bij Ontmoetingscentrum Morgenstond (1e Eeldepad 3A). Kijk hier voor meer informatie.

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.