Copy
Beste Partijgenoot, 

Wat een fantastische opbrengst voor Sintvoorieder1! Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd en heeft bijgedragen. Gisteren zijn Janneke en Mikal langs gegaan bij Den Haag FM om de cadeaus en de cheque aan te bieden. Geweldig om te kunnen helpen bij deze fantastische inzamelactie en kinderen in armoede een mooi cadeau te kunnen bieden.

Martijn schrijft er uitgebreid over in zijn wekelijkse blog. En vanmiddag is het Partijkantoor ook weer geopend om te praten over de onderhandelingen. Je leest het in deze nieuwsbrief.

Een fijn weekend gewenst,

De Haagse PvdA

Praten over de onderhandelingen

De onderhandelingen zijn ondertussen enkele weken onderweg en daarom is het goed om met leden in gesprek te gaan over de vorderingen en om input en ideeën op te halen! Daarom is vanmiddag vanaf 17.00 tot 19.00 het Partijkantoor (Stationsweg 10b) geopend om in gesprek te gaan met de fractie en bestuursleden om te praten over de onderhandelingen.

Vanmiddag ontvangen Ab Waasdorp en Janneke Holman je graag! En natuurlijk staat er ook een lekker drankje voor je klaar.

Heb je inbreng, goede gedachten, wees welkom. En kan het niet wachten? Mail gerust met de fractie: fractie@denhaag.nl; of schiet een van de fractieleden eerder aan!

Martijn Blogt: Een geweldige opbrengst voor Sintvoorieder1!

De Sint is alweer bijna een week in onze stad! En terwijl het voor de Haagse kinderen aftellen is geblazen tot pakjesavond, stond afgelopen week in het teken van de geweldige actie Sintvoorieder1 van Den Haag FM. Tijdens deze actie werden cadeaus ingezameld voor kinderen in armoede, die lang niet altijd zeker zijn van een mooi cadeau. Uiteraard deed de Haagse PvdA ook mee, want ieder kind verdient een leuk cadeau.

Samen met de leden heeft de fractie afgelopen week een totaal aan 67 ingezameld en 187,50 euro opgehaald, en gisteren brachten we die langs bij de studio van Den Haag FM. Een geweldige score! Veel dank aan iedereen die speelgoed heeft gedoneerd! En Janneke en Mikal mochten ook nog even wat zeggen op de radio. Luister het hier terug (vanaf minuut 07:40).

Positief advies voor de komst van een slavernijmonument

Afgelopen woensdag kwam de onafhankelijke adviescommissie Slavernijmonument met een duidelijk advies: er moet in Den Haag een slavernijmonument en een jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij komen, gecombineerd met cultureel programma en lesprogramma voor alle Haagse scholieren. Mikal strijdt al geruime tijd voor de komst van een slavernijmonument en een jaarlijkse herdenking, maar in het verleden hield het stadsbestuur koppig vol dat er geen draagvlak zou zijn onder de Haagse bevolking. Maar niets is minder waar: na een motie van Mikal en haar GroenLinks collega Serpil Ates, bevestigt de adviescommissie dat er wel degelijk een breed draagvlak is. Het is nu aan het stadsbestuur om aan de slag te gaan met dit advies. We gaan het uiteraard volgen, maar voor nu zijn we enorm blij met dit bericht! Lees er meer over op Omroep West.

Sociale huurwoningen in de uitverkoop

Een vervelende ontdekking. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat in de afgelopen jaren honderden Haagse huurwoningen van woningcorporaties, boven de liberalisatiegrens zijn uitgekomen. Dat houdt in dat deze woningen boven de huurgrens van 720 euro per maand worden verhuurd en dat ze in de praktijk onbetaalbaar worden voor mensen met een modaal of een laag inkomen. In wijken als Kijkduin, Wateringseveld en Leidschenveen is het zelfs 50 procent van de sociale huurwoningen. Het is compleet doorgeschoten. Het stadsbestuur moet met woningcorporaties in gesprek om maatregelen te nemen en ook moet er een noodknoop voor huurverhoging komen. Ik sprak erover met Omroep West.

Janneke over de opvang van daklozen in Den Haag

Deze week verscheen in het Centrum voor Lokaal Bestuur een artikel over het stijgende aantal dak- en thuislozen. Samen met onder andere Henk Nijboer vertelt Janneke hierin over goede opvang en begeleiding van daklozen, wat de rol is van de gemeente en over hoe waardevol het Straat Consulaat is. Lees het artikel hier.

Mikal maakt haar opwachting bij Spuigasten

Afgelopen dinsdag ging bij Spuigasten Mikal in discussie met Karen Gerbrands van de PVV over de Sinterklaasintocht en de aanval op Kick Out Zwarte Piet en hun recht om te demonstreren. Voor Mikal is het duidelijk: het is hoogtijd dat Den Haag definitief afscheid neemt van Zwarte Piet. En door haar motie gaat dat vanaf volgend jaar ook gebeuren. Ook maakte ze zich natuurlijk sterk voor het recht van demonstreren van KOZP. Lees hier meer!

Blijft de Theresiakerk toch staan?

Veel bewoners uit Rustenburg Oostbroek kwamen inspreken. Voor hun mooie Theresiakerk. Het stadsbestuur wil de kerk afbreken om plaats te maken voor een supermarkt en een paar woningen, de bewoners willen het gebouw het liefst behouden. Onder druk van onze en vele andere partijen kregen ze een half jaar om serieuze alternatieven te bedenken. Die kwamen er. Maar opnieuw zegt het stadsbestuur nee. Een meerderheid in de raad is het hier niet mee eens. Mikal debatteerde erover in de raad. Lees hier meer.

Sint-intocht & racisme

Afgelopen zaterdag namen Janneke en ik een kijkje bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Terwijl een week eerder een stel hooligans – zoals burgemeester Remkes het verwoorde – een aanslag pleegde op een bijeenkomst van KOZP, ging het er op de Koekamp heel rustig aan toe. Zo belangrijk dat ieder het recht heeft om te demonstreren. Met onze aangenomen motie, zou er volgend jaar geen discussie meer hoeven zijn: de pieten bij de intocht zullen in Den Haag dan ook roetvegen hebben en geen racistische kenmerken.

Zo, bijna weekend. Twee kinderfeestjes en veel cultuur en sport voor de boeg, zin in. Ik wens ook jou een heel fijn weekend toe!

Met rode groet,

Martijn

Facebook
Twitter
Link
Website
Email
Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.