Copy
Beste Partijgenoot, 

Wat een heerlijk en zonnig paasweekend! Er wordt vaak gezegd dat Den Haag het mooist is in de lente en dit weekend kan dat alleen maar bevestigen. Hopelijk geniet iedereen op het terras, in de tuin of aan zee van deze mooie vrije dagen. En als je dan toch een lekker plekje hebt gevonden, pak dan deze nieuwsbrief erbij voor het fijne, rode leesvoer.

Ook staan er de komende twee weken mooie activiteiten op het programma. Twee ervan waren vorige week al aangekondigd, maar in deze nieuwsbrief nogmaals een reminder.

Een heerlijk weekend gewenst,

De Haagse PvdA
PvdA 1 mei viering

Bij gelegenheid van de invoering van het Algemeen Kiesrecht in 1917 speechte Pieter Jelles Troelstra: "Ik wensch de arbeider geluk met de behaalde overwinning. Het Algemeen Kiesrecht is het zwaard dat de arbeiders zullen hanteren om zich vrij te vechten. Het zal zijn een hamer, om het nieuwe gebouw van de toekomstmaatschappij in elkaar te timmeren."Op woensdag 1 mei om 11.00 uur in het Westbroekpark, aan de Cremerweg. Met als sprekers Mei Li Vos, Martijn Balster, Kevin de Wacht. Met de uitreiking van de Toekomstmaatschappij prijs. Met medewerking van het Rijswijks Strijdkoor.

Wees welkom bij deze geweldige sociaaldemocratische traditie. Het belooft een geweldige dag te worden met inspirerende speeches.

Draag financieel bij aan de toekomstmaatschappij prijs. PvdA afdeling Den Haag NL05RABO0382212169 tav toekomstmaatschappij prijs 2019

Kom je met de auto? Word Rode Taxi en geef een partijgenoot een lift.
Boekpresentatie Lodewijk Asscher

Op donderdag 25 april zal onze partijleider Lodewijk Asscher in Den Haag zijn nieuwe boek 'Opstaan in het Lloyd Hotel' presenteren! Een unieke gelegenheid om Lodewijk te horen spreken en het boek te laten signeren. Dat wil je niet missen!

Leden kunnen 'Opstaan in het Lloyd Hotel' met 5 euro korting bestellen via Libris. Klik hier
Overigens is er vanaf verschijning ook een mooie actie van kracht: een nieuw lid krijgt het boek cadeau. Dus ken je iemand die twijfelt, trek hem of haar met dit aanbod in de hand over de streep!

Wat: Boekpresentatie Lodewijk Asschier
Wanneer: 25 april, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Waar: Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag)

Klik hier voor meer informatie! 
 
De PvdA Escamp Tour!

Naast ons politiek werk willen we als fractie ook leuke, inspirerende dingen met elkaar doen, ontspannen zonder druk van een politieke agenda maar wel actief als sociaal-democraat.

Daarom staan er de komende maanden een aantal kennismakingen met bewoners en organisaties in Escamp op de agenda. Jouw gezelligheid kunnen we daar goed bij gebruiken. Want sociaal-democratie doe je ook door je betrokkenheid te tonen en kennis te maken met anderen die zich inzetten voor hun medemens. We nodigen je graag uit om mee te gaan op onze kennismakingstoer door Escamp.

Zondag 28 april gaan we pizza eten met bewoners in Moerwijk. Van 16:30 – 18:30 uur in Buurttuin de Marcustuin.

Wil jij hier ook bij zijn? Laat het ons weten en mail naar chantal.linnemann@denhaag.nl of neem telefonisch contact op Tel: 06 24 30 52 06

Martijn Blogt: Een heerlijk en zonnig paasweekend

De paasdagen voor de deur, wat een zomers weer. Heerlijk! Ik heb gistermiddag de tuin maar even gedaan, was hard nodig, met alles wat er uit de grond komt. Wat een weer voor een paasweekend, beter kan niet!

Laat de Haagse economie voor de stad werken

Onze Haagse rekenkamer presenteerde deze week een rapport over de Haagse economie. Best een somber beeld. We weten eigenlijk niet wat wel en niet werkt. Met name de kenniseconomie en de inspanningen gericht op de internationale sector lijken op drijfzand gebaseerd.

Dat het niet gemakkelijk is in Den Haag om de economie aan de praat te krijgen weten we al een tijdje. Den Haag heeft nauwelijks maakindustrie, de internationale sector levert nauwelijks banen op en de overheid werd kleiner de afgelopen jaren. We zien nu ook nog eens bevestigd dat de lijn om vooral in te zetten op hoogopgeleid werk niet de rest van de stad mee trekt (het zogenoemde trickle-down effect). Het moet dus over een andere boeg. Hoe wij dat zien? Lees hier onze volledige reactie en lees hier de berichtgeving van Omroep West.

De nieuwe naam voor het centrum: De Haagse Buidel!

Drie namen bleven over na een selectie met Sjaak Bral, voor het Haagse centrum. Wat het Central Innovation District zou moeten worden, werd de Haagse Buidel. Inzender en winnaar was Soes Lalai. Met Sjaak Bral maakte ik vorige week zaterdag de naam bekend (zie hier een filmverslag ervan!), maandag ook een mooi artikel erover in het AD. En nu echt aan de slag voor een inclusief deel van onze stad. Waar iedereen in geborgenheid kan wonen, werken en ontspannen.

Jaarrekening: tekort op zorg en jeugd

Deze week presenteerde het stadsbestuur de jaarrekening over 2018. Je weet: wij zouden echt andere keuzes maken op het gebied van wonen en zorg dan het stadsbestuur doet. Grote bezuinigingen op eenzaamheidsbestrijding, kinderwerk en nauwelijks budget en inzet op betaalbaar wonen, dat staat haaks op wat de stad nodig heeft.

De jaarcijfers maken het beeld niet rooskleuriger. Jaarlijks kampt de gemeente met een jaarlijks tekort van 21 miljoen op jeugdhulp en nog eens miljoenen op de Wmo. En van de in aanbouw genomen woningen (ca. 4000) zijn er maar 90 van een woningcorporatie. Segregatie zal veel erger worden, de kansen op een betaalbaar huis veel kleiner. We moeten iets doen. Lees onze reactie hier, en een aantal mediaberichten met onze reactie: Omroep WestDen Haag FM en Den Haag Centraal.

Weet jij wie Geerdina Bleumink-Louman en Johanna Wolda waren?

Afgelopen zaterdag was het de dag van de Haagse geschiedenis. Met Erlijn Wening van GroenLinks deed Janneke een oproep voor meer achtergrond over deze eerste vrouwelijke raadsleden voor respectievelijk de SDAP en de Communistische Partij. Met het oog op honderd jaar kiesrecht, gaan we op zoek naar meer achtergronden. Weet je meer? Meld het ons! Klik hier voor meer informatie en zie hier de video oproep van Janneke en Erlijn.

Wonen in het Spuikwartier?

Een stevig debat werd het. Met de Haagse stadspartij, de Partij voor de Dieren en de PvdA tegenover de coalitie. Over de betaalbare huizen die in het centrum in de woontorens naast het cultuurcomplex zouden komen. Bleken ineens geschrapt. Het gevecht zullen we niet winnen, vrees ik. Maar in een week twee voorbeelden (ook het poortgebouw in Benoordenhout) waar betaalbare woningen uitgehaald werden. Geen goede zaak. De segregatie – die wij zo graag zouden bestrijden – wordt groter en groter op deze manier. We zouden juist in de betere wijken van Den Haag betaalbaar moeten bouwen…

PvdA volop in de stad

Samir bracht zaterdag een bezoek aan Team Heeswijk in Moerwijk, en samen met Samir was ik woensdagavond in Rustenburg Oostbroek om met de bewonersorganisatie te spreken. Inspirerend om deze superactieve bewoners te spreken!

Mikal debatteerde in Spuigasten over de opkomst van FvD en Chantal ging op bezoek in Bezuidenhout-West.

Eenzaamheid

Deze week sprak de gemeenteraad over de aanpak eenzaamheid. Heel goed dat er veel aandacht voor is. Maar heeft de aanpak zin op deze manier? Miljoenen gaan er af, steeds meer komt neer op mantelzorg. Janneke schreef er eerder een opinie over in Den Haag Centraal en deze week kwam de stadskrant uit, met daarin een verhaal over eenzaamheid.

Nacht van de vluchteling komt er aan! Jij kan meelopen of sponsoren!

De Haagse PvdA-fractie loopt mee met de nacht van de vluchteling op 15 en 16 juni. We lopen voor Stichting Vluchteling die nacht 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Wil je meedoen? Meld je dan aan via nachtvandevluchteling.nl. Ons team: de Haagse PvdA, je bent van harte welkom! Loop je niet mee? Doneer dan! Dat kan via nachtvandevluchteling.nl/team/de-haagse-pvda

Zo. Paaseieren zoeken nu maar. Ik wens alle lezers een ontzettend fijn, zonnig en gezellig Paasweekend!

Met rode groet,

Martijn

Vragen over de nieuwsbrief? Mail Gilles van Santvoort: Gilles.vansantvoort@denhaag.nl of Kenan Dogan: kenan_pvda@hotmail.com.

Wil je instellen hoeveel e-mailtjes je krijgt? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.

Adres: Stationsweg 10b, Huygenspark, 2515 BN Den Haag. Voeg ons toe aan je adresboek.