Copy
Vaderdag aanbieding Champagne Zero dosage By Vincent Couche  verkrijgbaar via www.disdonc.nl
NIEUWSBRIEF VOOR
LEVENSGENIETERS, FOODIES EN PROFESSIONALS
       
BONJOUR,
Bienvenu bij de 3e nieuwsbrief van Dis donc.
Il fait beau! Het leven is goed in de Champagne!
De botteling van de nieuwe flessen is al volop aan de gang.  Ze staan klaar om in de kelders 36 maanden een schoonheidsslaapje te doen.
Het weer is goed. De bloezem verandert langzaam in kleine baby druifjes. Bij de Chardonnay en Pinot Meunier zijn ze al zichtbaar. Ze zijn zo schattig. 
Al met al een prachtig nieuw begin van een mooi jaar. 
Daar proosten we op! Santé!
Á bien tôt, Jaqueline
“ PAPADAG”
komend weekend is het weer vaderdag.
Om Pa eens goed te verwennen heeft dis donc een echte mannen champagne in de aanbieding.
Een stoere zonder al te veel opsmuk. Gewoon super lekker.
Eén om het weekend eens goed te beginnen.
De Zeró dosage van Vincent Couche.
(Als mama het lief vraagt mag zij hier misschien ook wel een glaasje van.)
 

By Vincent Couche

Take a break
drink it chilled, not frozen!
Enjoy it together
.“Ontdek de wijnboer”....
De wijnbouwers van de Dis donc champagne hebben ieder zo hun eigen ideeën en idealen. De ene familie is heel traditioneel en behouden. De volgende is weer modern en experimenteel.
Één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze werken met volle overgave en liefde in hun wijngaarden en produceren ze een super kwaliteit champagne. U moet het toch ook met mij eens zijn. Alles wat met liefde gemaakt word smaakt gewoon beter.
Wil je meer weten over de champagne huizen van Dis donc. Klik hier

HUBERT PAULET

Zoals Olivier vindt je ze maar zelden. Zoals die bekende verzekering ook meld:
Als je lang genoeg jezelf blijft wordt je vanzelf bijzonder!.        

  Dit geld zeker voor Olivier Paulet. Olivier is de eigenaar en kleinzoon van Champagne Hubert Paulet. Hij woont in een pittoreske, klein premiere  Cru dorpje net onder Reims in het Noorden van de Champagne regio.  Rilly-la-Montagne ligt zoals de naam al doet vermoeden op een berg.  De hoogte van 140-200 meter zorgt voor een mooi micro klimaat. Waar de druiven een heerlijke frisse smaak ontwikkelen. Richard Juhlin schrijft in zijn boek 4000 Champagnes: ” de Chardonnay die uit Rilly-la-Montagne komt is van grootse kwaliteit en de champagne createurs zijn zeer intressant om te ontdekken."
 
Daarom wil ik u voorstellen: Olivier Paulet: Gentleman & wijnbouwer. Ja u leest het goed! Ze bestaan nog. Echte Gentlemans kom je zelden tegen maar dit is er één.
Deze man in charmant, bescheiden en zeer traditioneel.
Woont al zijn hele leven in Rilly-la-Montagne waar ook zijn oma en opa al hun hele leven al woonde. Hij heeft 8 Hectage wijngaard in dit dorpje. Wat opzich is zeer bijzonder is. Bij de meeste champagne producenten liggen de wijngaarden verspreid over verschilende dorpen. Bij Huize Paulet kan je dus duidelijk en alleen de specifieke kenmerken van het terroir van Rilly-la-Montagne proeven. Zijn oudste wijnstruiken zijn 47 jaar oud. En de gemiddelde leeftijd is 22 jaar. Olivier maakt pas champagne voor zijn eigen merk,  als de druivenstokken 12 jaar of ouder zijn. “Dan is de kwaliteit en de intensiteit pas goed genoeg”. De wijngaarden liggen op het oosten en zuiden, zodat de wijnstokken de gehele dag van het zonnetje kunnen genieten en vol op kunnen groeien.
Het bedrijf is gevestigd in de oude maison waar eerst de grootouders van Olivier hebben gewoond.
Een statig oud landhuis met art-nouveau invloeden uit begin vorige eeuw. In de bijgebouwen staat nog altijd de hydraulische pers. De druiven worden hier in nog steeds in geperst. Sinds vorig jaar is deze gerenoveerd. En zijn de houten delen vervangen door hoogwaardig kunststof. Zo kan deze weer een aantal generaties mee.
De champagnes die Olivier maakt zijn een goede weerspiegeling van wie Olivier is:
  Puur, eerlijk, zeer vriendelijk, geweldige kwaliteit en traditioneel.
Om de champagne te maken gebruikt hij nog steeds oude technieken dit combineert hij met de wetenschap van nu. Met invloeden die hij tijdens zijn studie bij de bekende wijnproducenten uit de Rhone heeft meegekregen.
Olivier gebruikt met het maken van zijn champagne alleen natuurlijke gisten. Dit geeft risico’s doordat de natuurlijke gist langzamer op gang komt. Hier kiest hij bewust voor. Zoals hij zelf zegt:
 
“ alles wat langzaam ontstaat, meer smaak en kwaliteit heeft."
 
Daarom liggen de champagne bij Hubert Paulet ook langer in de Kelders. 36 Maanden voor de brut en wel 7 jaar voor de millésimes.
 
In de collectie van Hubert Paulet vind je 6 verschillende soorten champagne. De tradition Brut, extra- brut of demie-sec.
Vanaf volgend jaar is er een magnum Tradition brut verkrijgbaar.
De millesime 2004 in 75cl en Magnum. Ook nog een prachtige droge millésime rosé uit 2005
En Natuurlijk de geweldige houtgelagerde champagne “ Le Risléus” 2001. Een gelauwerde prijs winnaar!! Het vlaggenschip van Champagne Hubert Paulet. Geheel door Olivier bedacht en gemaakt. 
Met veel plezier vertelt hij je dan ook alles hierover.  Bij een van de 1e bezoeken vertelde hij dan ook:
 
“making a vintage is more fun”
- Olivier Paulet -

Dat plezier proef je ook. Dis donc is blij met deze vintage.  Het zou zonde zijn om deze geweldige manier van champagne maken verloren te laten gaan. Ga zo door Olivier! Chapeau!
 
Heb je zin om Olivier een keer te ontmoeten? Dat kan. Eind Juli is er een champagnereis waar Dis donc onder anderen een bezoek maakt aan Olivier en zijn wijngaarden. Meld je hier aan. En ontdek nog meer super leuke plekjes in de Champagne.
www.disdonc.nl 
SHARE THIS STORY klik hier
Forward to a friend
Follow on Twitter
Join on Facebook
Follow on Twitter | Friend on Facebook | Forward to Friend 
Copyright © 2014 Dis Donc, All rights reserved.
unsubscribe from this list | update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp