Copy
View this email in your browser

Välkommen till en mysig jul på länsmuseet och tack för ett fint och händelserikt år.

Efter ett långt och händelserikt år vill museet önska dig en riktigt God jul och ett Gott Nytt År! Stort tack till alla er som besökt och kontaktat oss, deltagit i kurser, program och visningar, både på plats och digitala. 

Passa på att göra ett besök på museet under julledigheterna och jullovet - här finns inte mindre än fyra nyinvigda utställningar, jullovsbio, butik, kafé och ett vackert strövområde på Murberget friluftsmuseum. 

Till besöksinformation och öppettider på museet >>

Varmt välkommen! 

7 saker att göra under jullovet 

Besök museets fyra nya utställningar
Under året som gått har ett intensivt arbete pågått med inte mindre än fyra nya utställningar på länsmuseet.

I november invigdes både den reviderade basutställningen Forntidsresan - Nio tusen år av människors spår, de två demokratiutställningarna Höj din röst! och Fira demokratin!, samt årets julfönsterutställning Kung Bore med vänner firar jul
Gå på jullovsbio på museet
Under 6 tillfällen visas jullovsbio i hörsalen på museet för alla filmsugna barn och unga. Fri entré. Plats biljett hämtas i museets reception.

Mer information om filmprogrammet hittar du på museets hemsida.

Jag vill gå på bio! >>
Shoppa i museibutiken
Museibutiken är full av spännande, roliga, mysiga och ätbara produkter. Här finns allt från leksaker för de yngsta till litteratur för den vetgirige. Här hittar du presenter för stora och små, och till dig själv. 

Söndag fjärde advent, den 19 december, reas julen ut. 50% på alla julsaker.

Vi tar HÄR-presentkort. 

Välkommen! 
Murberget friluftsmuseum
Utforska friluftsmuseet på egen hand en vacker vinterdag. Titta in i julfönstren på Murbergstorget, vandra upp till kyrkan och förbi prästgården, och ta vägen förbi den gamla skolan tillbaka. Passa samtidigt på att spana efter fåglar, i området finns ett rikt djur- och fågelliv. 

Läs mer om friluftsmuseet >>
Slöjd kommer lastad!
Gör något kreativt, använd dina händer och fantasi och slöjda något! På sidan Slöjd kommer lastad finns något att slöjda för alla.

Läs mer på Hemslöjdskonsulenternas sida  >>
LINDAS Mat & Kafé
Gör ett besök på LINDAS Mat & Kafé under ditt besök på museet. 
OBS! Avvikande öppettider under julhelgerna, se hemsidan  för aktuella tider:

Till LINDAS Mat & Kafé >>
Fördjupa dig
På Kunskapslandet hittar du fördjupningsmaterial för både dig som vill veta mer och dig som arbetar inom skolan. Här kan du ta del av spännande vetenskap och intressant kuriosa. Vad sägs om animerade filmer om forntid, intervjuer och föredrag med experter på teman som handlar om forntiden, och en hel podcast om arkeologiska fynd? 

Till Kunskapslandet >>

Sök i museisamlingarna
På Digitalt museum hittar du en del av länsmuseets stora föremålssamlingar - fotografier, föremål och berättelser. Lämna gärna en kommentar om du hittar något du vet mer om, eller känner igen! 


Till Digitalt museum >>
Facebook
Website
Email
Instagram
YouTube
Copyright © 2021 Västernorrlands museum

E-post:
hej@vnmuseum.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.