Copy
View this email in your browser

God jul & Gott Nytt År!

Snart är det jul med härliga helger och ledighet för många. Museibyggnaden håller fortfarande tillfälligt stängt fram till 18/1 2021, men det finns trots det ändå mycket att ta del av. Passa på att besöka Murberget friluftsmuseum, promenera på området bland de vackra husen och gårdarna och titta på fönsterutställningen "Kung Bore och tomtarna firar jul - julfönster 2020".
Karta kan hämtas vid museientrén, och använd gärna appen Kulturpunkt.

Ta del av museets digitala utbud med visningar och föreläsningar. Håll utkik i kalendariet på vår webb för att se kommande program, samt i våra sociala medier. Förkovra dig på vår museiblogg, läs om arkeologernas spännande utgrävningar eller om byggnadsvård och kulturmiljöer i länet.

Vill du veta mer om museets senaste utställning "Att fånga en plats - Berättelser från Västernorrland", kan du göra det på vår webb och se filmer på vår Youtube-kanal.

Är du mer intresserad av livet till sjöss och fritidsbåtar, ta en titt på Fritidsbåtsmuseets webb och läs om alla båtar som finns på museet. 

Västernorrlands museum vill önska alla våra besökare och prenumeranter en riktigt God jul och ett Gott Nytt År! 
 
Stenålderskvinnan från Lagmansören

Under hösten har en skulptör fått i uppdrag att skanna av den 4000 år gamla kvinnans kranium och reproducera det som en 3D-fil och som en utskrift i 3D.

Avsikten är att museet så småningom ska kunna rekonstruera kvinnan, så att besökare ska kunna möta henne i museet. Nedan kan du titta och vrida på det 3D-scannade kraniet. 

Läs mer på bloggen >>
Titta på 3D-modeller på Sketchfab >>

Du kan fortfarande handla i butiken!

Trots att museibyggnaden håller stängt kan du handla på distans i butiken! Vi hjälper gärna till att hitta det ni letar efter, och vill du ha det inslaget ordnar vi med fina paket. 
Vi erbjuder trygg betalning och utlämning av varor. 

Läs mer >>

Mitt Västernorrland

Bidra med din bild av Västernorrland! Ladda upp ditt eget foto till insamlingen, som visas i utställningen "Att fånga en plats  - Berättelser från Västernorrland" 


Läs mer >> 
Kung Bore och tomtarna firar jul
- fönsterutställning 2020


Titta på vår fina fönsterutställning på Murberget friluftsmuseum, med sagolika miljöer skapade av Louise Sterner och Jenny Gönczi. Lär dig mer om julens alla traditioner och folktro.

Läs mer >>
Bostadsinteriör från Härnösand. Foto: Viktor Lundgren. Ur Västernorrlands museum fotosamlingar.
Email
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Copyright © 2020 Västernorrlands museum, All rights reserved.

Our mailing address is:
hej@vnmuseum.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.