Copy
View this email in your browser

Välkommen till Västernorrlands museum under sportlovsveckan vecka 10

Det finns många aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar, både inomhus och utomhus. Kom och bygg snöskulpturer och lek utelekar, gå på tipspromenad, spela 5-i-rad eller gå på sportlovsbio i museets hörsal. 
Sportlovsprogrammet 2022 >>


Upptäck museets utställningar
I ”Forntidsresan” kan du se hur en kvinna från stenåldern kan ha sett ut, leta rätt på föremålen i Forntidsbingo och interaktivt fånga forntiden i spelet Crafthunter. I pedagogiska verkstan finns kreativa aktiviteter, läs- och myshörna.
Läs mer om utställningarna på museet >>


Lindas Mat & Kafé håller öppet med sportlovserbjudanden på våfflor, pannkakor, korv med bröd och varm choklad med grädde & ostsmörgås. 
Till Lindas Mat & Kafé >>


Välkommen!

Familjevisning av utställningen Forntidsresan

Tisdag 8 mars kl 10.30 och 13.30
Följ med på en guidad visning i utställningen Forntidsresan. Tillsammans funderar vi på hur människor och djur levde i Västernorrland på stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Vi tittar på verktyg och redskap som tillverkats av de som bott i Västernorrland under flera tusen år, och vi undersöker spåren efter istiden. 

Läs mer >>

Upptäck forntiden digitalt

Nyfiken på forntiden? Välkommen till Kunskapslandet! Här finns fördjupningsmaterial som handlar om forntiden och livet i Västernorrland, från stenålder fram till järnålder.
Här hittar du videodagböcker från Oscar Nilsson och Helena Gjareum, som tillsammans har gjort en rekonstruktion av en stenålderskvinna från Lagmansören. Här finns också filmer med experter som berättar om allt från musik under forntiden till kost och keramik. Du hittar också animerade filmer för barn och fördjupande texter, bland annat. Perfekt för dig som vill ta del av museets utbud på distans. 

Till Kunskapslandet >>

Sportlovserbjundande på Lindas Mat & Kafé

Våfflor med sylt & grädde, glutenfria pannkakor med sylt & grädde, korv med bröd, varm choklad med grädde & ostsmörgås.

Läs mer >>
Email
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Copyright © 2022, Västernorrlands museum, All rights reserved.

email: hej@vnmuseum.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.