Copy
Beste lezer
Onze site werd opnieuw aangevuld met interessante informatie! Ontdek in deze nieuwsbrief alle details.

Nieuwsbrief - editie 40

Nagenieten

Terwijl het gazon langzaam maar zeker verdwijnt onder een bont bladerdek kunnen we niet anders dan besluiten dat er alweer een nieuw exotenseizoen achter de rug is. Gelukkig liggen de temperaturen nog dusdanig hoog dat er van echte wintervoorbereidingen nog geen sprake is. 
Hier hebben we dus enkel het tuinmeubilair weer opgeruimd en de echte tropische palmen naar binnengehaald. De rest staat nog heerlijk buiten. Samen met de prachtige en typische herfst-zonsondergangen zoals op de bovenstaande foto, kunnen we dus nog even blijven nagenieten.  
Ter gelegenheid publiceerden we 2 gloednieuwe artikels die we via deze weg graag met u delen. 

Veel leesplezier!

Fatsia japonica

Nu de Fatsia japonica (vingerplant) in bloei staat, leek het ons een mooi moment om er ook eens iets over te publiceren op de site. 
Deze plant vormt immers de exoot bij uitstek. Hij is eenvoudig in de verzorging en is bovendien nog perfect te combineren met palmen, bamboe etc.

Ontdek het artikel

Bamboe in pot

Regelmatig krijgen we de vraag of bamboe ook in pot gehouden kan worden en welke soort hiervoor het meest geschikt is. Om deze informatie voor iedereen beschikbaar te maken schreven we speciaal dit artikel met enkele basisprincipes.

Ontdek het artikel

Winterbescherming

Ondanks de zeer zachte temperaturen is het verstandig om toch al goed na te denken hoe de planten straks beschermd moeten worden. Houd daarvoor de voorspellingen zeker goed in het oog en begin tijdig. Niets is immers zo onaangenaam als in een koude winterse bui alsnog buiten te moeten stoeien met de bescherming. 

Neem hiervoor zeker nog eens een kijkje in onze verschillende artikels;
Hoe bescherm ik mijn palmboom in de winter?
Hoe bescherm ik mijn palm in pot tijdens de winter?
Hoe bescherm ik mijn bananenplant in de winter?
Hoe bescherm ik een boomvaren in de winter?
Bouwplan voor de winterbescherming van een palm
Hoe bescherm ik mijn Gunnera tijdens de winter?

 


Copyright © 2015 La Palmeraie, All rights reserved.
Our mailing address is:
lapalmeraie@palmvrienden.net

Email Marketing Powered by Mailchimp