Copy
Beste lezer
Onze site werd opnieuw aangevuld met interessante informatie! Ontdek in deze nieuwsbrief alle details.

Nieuwsbrief - editie 49

Beste Lezer

Zoals in het vroege voorjaar al aangekondigd zijn we volop bezig met allerlei plannen voor dit seizoen. Zo zijn we volop bezig om naast het Nederlands en Frans de site ook volledig naar het Engels te vertalen! Een hele klus aangezien de site sinds 2009 tot nu enorm veel informatie bevat.
Toch hebben we tussendoor nog wat tijd gevonden voor enkele projecten in de tuin én een gloednieuw artikel welke al langer op de plank lag. In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Veel leesplezier!
La Palmeraie

Naamgeving in het plantenrijk

Met ruim 215.000 gekende plantensoorten is het maar wat handig dat elke plant zijn eigen naam heeft. Zeker wanneer je ook buiten de eigen grenzen kijkt en je te maken krijgt met verschillende namen voor éénzelfde plant. Zo blijkt de Spaanse Cocos plumosa helemaal geen Kokospalm (Cocos nucifera) maar een Syagrus!

In dit nieuwe artikel leest u alles over de “planten nomenclatuur” en kunt u  “Species Plantarum“ van Linnaeus (dd 1753) zelfs integraal downloaden!

Lees het artikel

91!

Eerder deze week, maandag 8 mei, werd onze persoonlijke held Sir David Attenborough 91 jaar! We kennen deze bioloog uiteraard allemaal van de prachtige BBC programma's als Planet Earth, Life of Mammals,...
Van harte proficiat!

Nieuwe aanplantingen

Zoals aangekondigd in de laatste nieuwsbrief stonden er enkele nieuwe aanplantingen op het programma. Vooral onze bamboehoek werd verder aangevuld met grote stenen en in de bijgekomen ruimte zijn Hosta's neergezet samen met Euphorbia. We mochten ook een Podophyllum 'Kaleidoscope' en een 'Pulmonaria 'Majestee' aan de collectie speciale planten toevoegen.

 


Verder hebben we nog een extra spot in de tuin geplaatst voor wat extra licht:
 

En werd het voornaamste project gerealiseerd; namelijk het metselen van een keienmuurtje met geïntegreerde spot voor de lantaarn uit Marrakech. Om de stijl verder door te voeren is er ook een hanglamp meegekomen;

  


Weer naar buiten!

Nu de nachtvorst het land uit is kunnen alle wintergasten weer naar buiten. Eerst uiteraard even een weekje of 2 in de schaduw om daarna geleidelijk aan te wennen aan de zon zodat het blad niet verbrandt.

Aanvulling

Het artikel Hoe de palmmot en rode palmkever bestrijden? werd aangevuld met een handig en overzichtelijk kaartje van de risicogebieden.

Foto van de maand

De Phoenix canariensis heeft het laten afweten. De -7°C tijdens onze afwezigheid rond de jaarwisseling bleek er te veel aan. Jammer, maar niet getreurd. Binnenkort komt er.... u ontdekt het in de volgende nieuwsbrief!

Copyright © 2017 La Palmeraie, All rights reserved.
Our mailing address is:
lapalmeraie@palmvrienden.net

Email Marketing Powered by Mailchimp