Copy
Beste lezer
Onze site werd opnieuw aangevuld met interessante informatie! Ontdek in deze nieuwsbrief alle details.

Nieuwsbrief - editie 36

Lente!

We beginnen het seizoen met prachtig lenteweer, zalig! Overal zie je de tuin weer ontwaken uit de winterslaap met her en der de eerste bloeiende planten. Erg welkom in de verder nog erg lege exotentuin. De meeste planten staan immers nog veilig binnen te wachten op "veiliger" weer. 

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al aangaven zijn we begonnen met enkele kleine projectjes in de eigen tuin. Deze nieuwsbrief is vooral om inspiratie en zin te geven om zelf ook weer aan de slag te gaan!

"Zen" border

 

De nieuwe border waar we in de vorige nieuwsbrief over spraken is af!
Het was snel in orde aangezien de planten gewoon (zonder pot uiteraard) zijn neergezet op de grond. Dit hebben we vervolgens aangevuld met graszoden (voor de stevigheid) en Vivimus (compost). Enkel rond de boomvaren hebben we ook wat Aquaperls in de grond gewerkt om het vocht beter vast te houden. Daarna hebben we de border bekleed met een kleine 200Kg lavasteven en werd de beplanting geplaatst. Vervolgens is de border afgewerkt met lavagruis.
Het terracotta potje is zelfgemaakt en wordt gebruikt voor het branden van wierook.


Gebruikte beplanting:
  • Dicksonia antartica (boomvaren)
  • Livistona nitida (palm)
  • Aponogeton distachyos (in de mini-vijver)
  • Acorus gramineus 'Ogon' (rond de mini-vijver)
  • Festuca glauca 'Intense Blue'
  • Ophiopogon planiscapus 'Niger'
  • Imperata cylindrica 'Red Baron'

Bamboe-lantaarns

 

De tuin werd ook aangevuld met verlichting in stijl. We gebruikten hiervoor een dikke bamboe paal uit het tuincentrum waarvan het bovenste gedeelte als dwarsligger is gebruikt. Voor de bevestiging gebruikte we een mooie metalen wandsteun die deels wordt gecamoufleerd met het sisal touw. De palen staan los in een iets grotere PVC koker zodat ze eenvoudig weggenomen kunnen worden tijdens de winterperiode. De koker zelf staat muurvast in turbobeton. In de lantaarns zelf staan realistisch uitziende elektische kaarsen.  

"Palm World" app voor de iPhone

 

Tip! Een handige gratis app voor smartphone bezitters, voorlopig helaas enkel nog beschikbaar voor iPhone (iOS). 
Met deze app heb je een zeer volledige palmen encyclopedie altijd op zak. Op palmworld.org is de inhoud overigens ook gewoon te bekijken.

Ga naar iTunes

Copyright © 2015 La Palmeraie, All rights reserved.
Our mailing address is:
lapalmeraie@palmvrienden.net

Email Marketing Powered by Mailchimp