Copy
Beste lezer
Onze site werd opnieuw aangevuld met interessante informatie! Ontdek in deze nieuwsbrief alle details.

Nieuwsbrief - editie 35

Lente!

Beste lezers, de lente staat weer voor de deur!
We hebben de laatste tijd al weer heerlijk kunnen genieten van de zon en ook de tuin wordt duidelijk weer langzaam wakker.

Uitpakken

Deze tijd van het jaar is echter ook één van de moeilijkste. Het mooie weer geeft direct zin om alle winterbescherming definitief op te ruimen anderzijds kan het nog steeds vriezen 's nachts! Het is dus nu kwestie van het weerbericht nauwkeurig op te volgen en een goede inschatting te maken van welke planten nu geen bescherming meer nodig hebben.

Te vroeg uitpakken kan een onnodig risico betekenen, te laat uitpakken kan er voor zorgen dat het begint te broeien in de winterbescherming met mogelijke schimmelvorming tot gevolg. 
Wij hebben er daarom voor gekozen om de zijkanten van de hokjes te halen maar de basis te laten staan. Op die manier kunnen de planten weer wennen aan de zon, staan ze goed geventileerd maar blijven ze toch droog. Ook is er in noodgevallen weer snel een laagje bescherming aangebracht. 

Begin april (afhankelijk van de weersverwachtingen) kan vermoedelijk alles opgeruimd worden. We wachten zeker niet tot de klassieke "ijsheiligen-regel"  ergens midden mei, omdat het exoten seizoen dan wel héél kort zou worden. Bovendien zijn de dagen nu al weer een stukje langer en warmt het 's ochtends ook weer veel sneller op.
 

 

 

 

Chamaerops humilis links, Trachycarpus sp. Nova rechts en een Livistona nitida in pot op de achtergrond. Allen komen ze mooi uit de bescherming.

Plannen

Nieuwe border

Het voorjaar staat ook synoniem voor het maken van nieuwe plannen. Ook al hadden we ons tijdens het graven vorig voorjaar nog zo plechtig voorgenomen om zeker niets meer te ondernemen.

Eén van de plannen is het aanleggen van een (verhoogde) border. De Dicksonia wordt immers te zwaar om nog naar de overwinteringsplaats te dragen. Ook moest er nog een mooie aankleding voor de mini-vijver gevonden worden. De Dicksonia wordt uit zijn pot zo op de grond gezet, de Livistona zal slechts een klein stukje ingegraven worden. Vervolgens wordt er een bergje gemaakt van graszoden (voor de stevigheid) en dit wordt aangevuld met goede grond, lavastenen en beplanting. Om al een idee te hebben van het resultaat hebben we wat gespeeld met Photoshop. Erg handig om toch al een indruk te krijgen.

Ook komt er weer een grote Trachycarpus bij. Kortom genoeg spannende zaken om ons op de voet te blijven volgen!

Copyright © 2015 La Palmeraie, All rights reserved.
Our mailing address is:
lapalmeraie@palmvrienden.net

Email Marketing Powered by Mailchimp