Copy
View this email in your browser

#107 - maart 2017

Zes Nederlandse projecten winnen internationale BREEAM Award

Maar liefst zes Nederlandse projecten zijn gisteravond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de internationale BREEAM Awards in het Marriot in London. Lees meer..

Stemwijzer Duurzaam Bouwen: te weinig aandacht voor verduurzamen gebouwde omgeving in verkiezingsprogramma’s

Op welke wijze staat duurzaamheid in de gebouwde omgeving op de politieke agenda? In aanloop naar de verkiezingen vergeleek de Dutch Green Building Council de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen op het onderwerp duurzaam bouwen. Lees meer..

BLOG: TRILUX over de definitie van duurzaamheid en de waarde van BREEAM-NL

Wat is de definitie van duurzaam? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. De definitie van het begrip wordt steeds verder opgerekt. Het is een modewoord geworden... een kapstokbegrip. Wij noemen het beestje liever bij zijn naam. Voor ons betekent dit dat wij zorgdragen voor de mens. Niet alleen nu, maar ook voor de mens van morgen. Met het oog op de toekomst verbeteren wij constant. Lees meer..

Harvard: ‘In groene gebouwen zijn werknemers productiever’

Uit onderzoek van de Harvard University blijkt dat werknemers die in duurzaam gecertificeerde gebouwen werken, beter scoren op cognitieve taken en een betere nachtrust hebben dan mensen die werken in niet duurzame gebouwen. Dat schrijft Duurzaam Bedrijfsleven. Lees meer..

Maar liefst 61 BREEAM-NL sterren voor projecten Strukton Worksphere

Maar liefst 61 BREEAM-NL In-Use sterren reikte de Dutch Green Building Council (DGBC) uit. Aan drie Strukton publiek-private-samenwerkings- projecten, waar de ambities voor een duurzame werk- en leefomgeving werkelijkheid worden. Zowel de DGBC, als Strukton Worksphere, partners en opdrachtgevers zijn trots op de excellent scorende werkomgevingen. Lees meer..

Nationaal BREEAM Congres Duurzaamheid, wat is het (u) waard?

De Dutch Green Building Council nodigt u uit voor de eerste editie van het Nationaal BREEAM Congres 2017 op donderdag 23 maart 2017 in Innovatiekracht te Spijkenisse. Tijdens dit congres, onder leiding van dagvoorzitter Marlon Huysmans, gaan we verder in op de brede duurzaamheidsbenadering van het BREEAM-NL keurmerk. Lees meer..

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie

De afgelopen weken is de gebouwde omgeving weer een stuk duurzamer geworden. Bekijk welke BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaten zijn uitgegeven. 
 

BREEAM-NL In-Use

Bekijk hier alle BREEAM-NL In-Use certificaten die de afgelopen periode zijn afgegeven.
Dutch Green Building Council
Vlasmarkt 1C - 4e verdieping
3011 PW Rotterdam
Tel: +31 (0)10 - 303 27 77
www.dgbc.nl
www.breeam.nl

Nieuwe participanten

Ook participant worden?

Met meer dan 370 organisaties als participant is DGBC de grootste en meest brede netwerkorganisatie op het gebied van duurzaam bouwen. Wilt u zich ook aansluiten en op die manier bijdragen aan de missie van DGBC? Bekijk de voordelen.

Nationaal BREEAM Congres

Datum en tijd


Donderdag 23 maart 2017
9:00 uur tot 18:00 uur


Locatie


Innovatiekracht 
Plaatweg 15
3202 LB Spijkenisse
 
INSCHRIJVEN

 
 

Partners

Tweet
Forward
Share