Copy
View this email in your browser

# 67 - januari/februari 2015

Thema jubileum editie Dutch Green Building Week 2015: "Groene Uitdaging"


De vijfde editie van de Dutch Green Building Week zal plaatsvinden van 21 tot en met 25 september 2015. Binnen het thema 'Groene Uitdaging' laten we zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen en gebieden spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Op de website www.dgbw.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden en leest u meer over de voorwaarden voor deelname. Via het aanmeldformulier kunt u uw activiteit direct aanmelden.

Column Maarten Dansen:
bewoners willen wél een label

Momenteel krijgen vrijwel alle woningeigenaren in Nederland een voorlopig Energielabel door hun brievenbus - al dan niet voorzien van tochtstrip -  geduwd. We zijn er met z’n allen in geslaagd het Energielabel zo sterk te vereenvoudigen dat het vrijwel niets meer zegt. Lees meer...

Ook een plek op het vernieuwde DGBC-plein tijdens PROVADA?

Van 2 t/m 4 juni 2015 vindt in de Amsterdam RAI de PROVADA plaats. Die staat dit jaar in het teken van (RE) Building the Business. Met dagthema’s als Innovatie, Verleiding en Authenticiteit wordt de brug naar de toekomst geslagen. Een van de grootste pleinen op PROVADA is het DGBC-plein en de opzet van dit plein wordt vernieuwd. Lees meer over de nieuwe opzet of meld u direct aan als standhouder.

BREEAM-NL voor Dummies: Eens een kantoor, altijd een kantoor, toch?

De rubriek BREEAM-NL voor Dummies behandelt iedere keer een credit uit de verschillende BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen. Deze keer uitgelicht in de categorie Materialen: MAT 8: gebouwflexibiliteit. Want, een duurzaam gebouw is een flexibel gebouw. Lees meer...

BREEAM-NL: laat het zien

Bij een officiële certificaat-overhandiging van het BREEAM-NL keurmerk krijgt een opdrachtgever vaak een ingelijst BREEAM-NL certificaat. Dit kan worden opgehangen in het gebouw. Maar er is meer mogelijk om te laten zien dat een gebouw is verduurzaamd met behulp van het BREEAM-NL keurmerk. In de webshop op BREEAM.nl staan de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een plaquette van glas of rvs. Of aan een banner of poster. Bekijk meer op www.breeam.nl/webshop.

Even voorstellen:

BerkhofBoerboom

Met passie ontwerpen en realiseren van gebouwen met duurzame technieken, daar gaat het om bij BerkhofBoerboom. Of het nu een zwembad betreft, een schoolgebouw of een multifunctioneel gezondheids-centrum, bij elke ontwikkeling is het mogelijk om met duurzaam opgezette technische installaties zorgt te dragen voor een goed binnenklimaat met een beperkte CO2 uitstoot en energieverbruik. Lees meer….

BREEAM-NL Certificaten

Het 100ste BREEAM-NL
In-Use certificaat is voor Winkelcentrum Sterrenburg

In de derde week van januari is het 100ste BREEAM-NL In-Use certificaat verstrekt. Het gaat om het Winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. Het winkelcentrum scoorde twee sterren voor het gebouw (Asset) en drie sterren voor het beheer. Voor het gebouw is vooral de score in de categorie Afval bijzonder. Voor Beheer werd een 100 procent score behaald voor de categorie Water. Bekijk meer.

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie


Er zijn diverse BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgegeven waaronder het 4-sterren Oplevercertificaat voor de nieuwbouw van het Kantoor Bluewater te Hoofddorp.

Bekijk hier alle BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaten die afgelopen maand zijn afgegeven.
 

BREEAM-NL In-Use


Het BREEAM-NL In-Use certificaat is niet alleen uitgegeven voor Winkelcentrum Sterrenburg maar o.a. ook de volgende winkelcentra ontvingen eenzelfde certificaat: Stadshart Amstelveen, Citymall Almere, Stadshart Zoetermeer en De Passage Veenendaal.

Bekijk hier alle BREEAM-NL In-Use certificaten die afgelopen maand zijn afgegeven.
 
Dutch Green Building Council
Vlasmarkt 1C - 4e verdieping
3011 PW Rotterdam
Tel: +31 (0)10 - 303 27 77
www.dgbc.nl
www.breeam.nl

Mededelingen

Nieuwe BREEAM-NL website online!

De nieuwe website van BREEAM-NL is online. De website is in lijn gebracht met de site van de DGBC en de informatie is duidelijker en beknopter gepresenteerd.
Lees meer over de wijzigingen

Tips

1 april 2015: Green Tie Gala 2015

De DGBC, Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI organiseren op woensdag 1 april 2015 hét gala voor de top van de vastgoed en bouw: het ‘Green Tie Gala’. Het Green Tie Gala is alleen voor genodigden. 
Lees meer….

16 april 2015: DGBC-Participantenbijeenkomst

De participantenbijeenkomst zal geheel in het teken staat van het thema "Leverancier en eindgebruiker". Mis het niet en schrijf u meteen in. Nadere informatie omtrent locatie en programma volgt later.

Nieuwe participanten


- Team V
- ORGA architect
- Wolfs architecten
- Groenewout
- IVG
- Organic Response

BREEAM-NL Junior

Sponsor/gastdocent gezocht!

De Wilhelminaschool in Amerongen start in maart een project rondom het thema duurzaamheid. Daarbij wil de school graag het lesprogramma van DGBC inzetten. De school is op zoek naar een gastdocent die het project kan begeleiden. Het sponsoren van dit project is uiteraard ook mogelijk. Meer weten over de mogelijkheden van sponsoring of wilt u zich aanmelden als gastdocent? Neem contact op met DGBC.
  
Share
Tweet
Share
Forward to Friend