Copy
View this email in your browser

# 68 - februari 2015

Gezamenlijke missie om verduurzaming te versnellen

Op 1 april a.s. gaan twintig vooraanstaande leiders aan de slag met het formuleren van een breedgedragen missie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het verhaal wordt gepresenteerd tijdens Provada. Tevens wordt het aangeboden aan het kabinet. Het programma van deze middag staat o.l.v. hoogleraar Hans de Jonge. Gerenommeerd journalist Max Christern begeleidt de deelnemers bij het formuleren van de gezamenlijke missie. Wilt u meer weten? Neem contact op met Marieke Olsthoorn, hoofd Communicatie & Kennisoverdracht.

Column Annemarie van Doorn: 'Wethouder scoort niet met energiezuinige buurtsoos'

Gemeenten hebben veelal wel een ambitie voor het verduurzamen van vastgoed. Maar ze zetten hierin nog te weinig stappen. Vaak weet men niet waar te beginnen, hikt men aan tegen de investeringen en ziet men niet wat de opbrengsten zijn. Bovendien kan een wethouder er niet snel mee scoren. Maar het kan ook anders. Lees meer….

De impact van de Green Building Councils in Europa

De Dutch Green Building Council heeft als missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen en hierdoor een bijdrage te leveren aan de transitie naar een circulaire economie. Om deze missie na te streven onderneemt de DGBC talloze activiteiten. Ook op Europees niveau gebeurt veel om impact te genereren. De Europese netwerk van de World Green Building Council vatte het samen in het Impact Report 2014.

Daan Bruggink is nieuwe voorzitter Adviesgroep BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 

Architect Daan Bruggink (ORGA Architect) is de nieuwe voorzitter van de Adviesgroep BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie van de Dutch Green Building Council. Hij gaat verder richting geven aan de ontwikkeling en het beheer van het belangrijkste duurzaamheidskeurmerk voor nieuwe gebouwen. Bruggink neemt het stokje over van Jan-Maarten Elias (Unica). Bruggink: “We zullen antwoorden moeten bieden op ‘the next big questions’.” Lees meer....

Kantoorgebouwen zijn sleutel tot gezondheid & productiviteit

Het lijkt vanzelfsprekend. Mensen maken het bedrijf en het bedrijfs-gebouw maakt het bedrijfsimago en ondersteunt de werknemers in hun werk. Maar bent u zich bewust van de kostenverdeling tussen de medewerkers en het kantoorgebouw? Lees het hele artikel van Dr. Ing. Lada Hensen Centnerová van Hensen Concult, lid van de Kopgroep Gezondheid en Comfort van de DGBC.

Even voorstellen:

ORGA architect

ORGA architect is opgericht door architect ir. Daan Bruggink en maakt moderne ecologische architectuur. Het bureau is gespecialiseerd in het gebruik van natuurlijke materialen en ontwerpt aansprekende bio-based architectuur. Daan Bruggink heeft verschillende nationale prijzen gewonnen voor zijn innovatieve kijk op de bouwkunst en hij publiceert en blogt met regelmaat over de ontwikkelingen in het duurzame bouwen. Lees meer….

BREEAM-NL Trainingen

'Studiedagen' vervangen Terugkombijeenkomsten


Sinds dit jaar zijn de Terugkom-bijeenkomsten voor BREEAM-NL Experts vervangen door 'Studiedagen'. Tijdens de interactieve Studiedagen worden de BREEAM-NL Experts op de hoogte worden gebracht van de laatste stand van zaken en nemen zij deel aan workshops met verschillende duurzaamheidsthema's. Alle data, workshops en allerhande praktische zaken zijn te vinden op de website. De eerste Studiedag vindt plaats op donderdag 12 maart in Utrecht.

BREEAM-NL Certificaten

Certificaat voor duurzaam hoofdkantoor TenneT

Op 17 februari jl. is de plaquette in het Mariëndaal Centre of Excellence in Arnhem feestelijk onthuld door PING Properties en TenneT. De plaquette behoort bij het ontvangen 3-sterren BREEAM-NL Nieuwbouw oplevercertificaat. De speerpunten binnen het certificeringsproces lagen vooral bij Landgebruik en Ecologie alsmede Gezondheid. Lees meer….

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie


Er zijn diverse BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgegeven waaronder het 4-sterren Ontwerpcertificaat voor de gebouwuitbreiding van NV. Homatro te Raamdonksveer.

Bekijk hier alle BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaten die afgelopen maand zijn afgegeven.
 

BREEAM-NL In-Use


Het gebouw van ABN AMRO aan de Brediusweg 12 te Bussum heeft een 3-sterren BREEAM-NL In-Use certificaat behaald voor het deel Asset.

Bekijk hier alle BREEAM-NL In-Use certificaten die afgelopen maand zijn afgegeven.
 
Dutch Green Building Council
Vlasmarkt 1C - 4e verdieping
3011 PW Rotterdam
Tel: +31 (0)10 - 303 27 77
www.dgbc.nl
www.breeam.nl

Mededelingen

Dutch Green Building Guide: Online catalogus voor duurzame producten en diensten

Welke producten en diensten leveren een bijdrage aan een duurzaam gebouw? Veel toeleveranciers hebben de behoefte de meerwaarde van hun dienst of product kenbaar te maken. Aan de andere kant zijn opdrachtgevers of ontwerpers vaak op zoek naar hét juiste product. De Dutch Green Building Guide, die momenteel wordt ontwikkeld, is een online catalogus voor duurzame producten en diensten. Deelnemen aan de DGBG? Ga naar www.dgbg.nl.

Tips

DGBC-participanten- bijeenkomst bij Movares

De bijeenkomst wordt op donderdag 16 april 2015 van 14.30 tot 18.00 uur gehouden bij Movares Nederland in Utrecht. De bijeenkomst zal in het teken staan van het thema Eindgebruiker & leverancier, hand in hand. Participanten kunnen zich direct aanmelden.

Healthy Buildings 2015 in Eindhoven van 18-20 mei

Het congres fungeert als platform waar verzamelde kennis en ervaring uit diverse wetenschappelijk oogpunten samen worden gebracht gecombineerd met het enthousiasme over nieuwe ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.
Lees meer over dit congres.

Stemmen op Duurzame 50 Vastgoed NL kan vanaf nu


Op 1 april 2015 vindt de vierde editie van de Duurzame 50 Vastgoed NL plaats, een initiatief van Dutch Green Building Council en Duurzaam Gebouwd. De winnaar mag zich de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2015 binnen de vastgoedsector noemen. Stemmen kan vanaf nu. Lees meer...

2, 3 en 4 juni PROVADA in RAI Amsterdam

De beurs staat dit jaar in het teken van (RE)Building the Business. Met dagthema's als Innovatie, Verleiding en Authenticiteit wordt de brug naar de toekomst geslagen. Het DGBC-plein wordt één van de grootste en de opzet is nieuw. Lees meer over de nieuwe opzet of meldt u direct aan als standhouder.

Nieuwe participanten


- Aannemers Coöperatie voor
  Energie Zuinig Bouwen,
  Verbouwen en Onderhoud
  UA
- NTL-Lemnis
- Vamisol
- Van Dalen Installatietechniek
- IVG Institutional Funds GmbH
- Integrated Environmental
  Solutions Ltd.  
Share
Tweet
Share
Forward to Friend