Copy
View this email in your browser

Physiology Refectory Refurbishment
The University of Queensland 

The UQ Physiol Refectory Refurbishment was undertaken as part of a wider plan for the University to increase its food and beverage offerings for students and staff on campus. This increase was seen as part of a wider push towards improving the campus experience. From these two goals the brief to create an open food court with seven quick service retail offerings was developed. In addition, the facility was to be developed as a point on campus where students could interact and study in both group and individual settings. 

From the outset the opportunity to rationalise the levels of the existing facility onto one plane was seen as a step towards addressing the disjointed nature of the previous refectory. It also created sufficient space to accommodate five tenancies, two kiosks and created a large food court. The main 375m2 food court was created through the use of glue laminated beams and posts. It also provided a clear space which visually connected the new and existing facility to the main circulation paths and the surrounding campus.

The project was procured via a design and construct method with Buildcorp. It was constructed over a five month period and involved working with seven separate tenancy fit out companies.  Due to the complexity of working under the existing lecture theatre, numerous fire rating and servicing issues needed to be addressed.  These legacy issues when combined with the brief lead to large upgrades of services to meet the needs of the national quick service retail companies and the University.  The Physiol Refectory Refurbishment increased the seating numbers to both external and internal areas and boosted the offerings from one kitchen to seven individual operators.  This was all done in addition to giving students further options for interaction through a mixed seating pallet which included lounge, bench, fixed and loose table options.  

From,
Brad and everyone at the DM2 team

Thank you for reading our newsletter. Please get in touch with your comments and feedback, we really appreciate your support!

CONNECT WITH US ON SOCIAL MEDIA

Instagram
Instagram
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Houzz
Houzz
Copyright © 2019 DM2Architecture Pty Ltd, All rights reserved.


Our mailing address is:
5A/8 Petrie Terrace, Petrie Terrace QLD 4000 

update your preferences or unsubscribe from this list.

 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DM2 Architecture · 5a 8 Petrie Terrace · Brisbane, QLD 4000 · Australia

Email Marketing Powered by Mailchimp