Copy
Dit is een Nieuwsbrief van de Vereniging Markdal, Duurzaam & Vitaal.
View this email in your browser
Wethouder Paul de Beer: "Ik ben hier trots op"
Waar de provincie in 20 jaar niet slaagde, komt het nu toch tot stand", aldus wethouder Paul de Beer op een druk bezochte bijeenkomst op 19 december 2016 in Ulvenhout. Aan het eind van de bijeenkomst gaf de wethouder zijn  waardering voor het werk van de Vereniging Markdal: Dat we dit mooie proces op ons grondgebied hebben, uniek en ook best spannend. Ik ben hier trots op".
Gedeputeerde Johan van den Hout: "Alle vertrouwen dat het gaat lukken"
"Ook Gedeputeerde Johan van den Hout liet zich op de informatiebijeenkomst in december in positieve bewoordingen uit over het proces, waar de Vereniging de afgelopen vier jaar keihard aan gewerkt heeft: "De provincie kan het niet allemaal zelf doen. En wil het ook niet allemaal zelf doen. Volgens hem leidt deze aanpak van de provincie tot meer flexibiliteit en meerwaarde voor de realisatie van doelen van de provincie. Hij deed een oproep aan alle aanwezigen en de Vereniging om zo door te gaan.
Naast een betoog van de Gedeputeerde werden ook presentaties verzorgd door Bart Coolen van de Provincie Noord Brabant, Daniel Coenen van het Waterschap Brabantse Delta, Jettie Rattink, Marcel van Miert en Irma Dekker van de gemeente Breda.
Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst is te lezen op de website van de Vereniging:
http://verenigingmarkdal.nl/wp-content/uploads/verslag-info-avond-De-Donk-19-12-2016-voorlopig-met-vragen-en-antwoorden-pdf.pdf
Vereniging Markdal ongerust over ontwikkelingen Klokkenberg
Afgelopen week verschenen in de Stem berichten over nieuwe ontwikkelingen rond de Klokkenberg. De huidige eigenaar heeft aan de gemeente Breda een nieuw plan gepresenteerd, waarbij het gebied van de Klokkenberg een woonbestemming krijgt. Het eerdere plan, gericht op ouderenhuisvesting met zorg bleek niet realiseerbaar. De Vereniging heeft met de huidige eigenaar contact gehad in de afgelopen maanden over omliggende groene terreinen, in relatie tot dat nieuwe plan. Op de website van de Vereniging wordt hier uitgebreider op ingegaan:
http://verenigingmarkdal.nl/ontwikkelingen-bij-de-klokkenberg/

 
 
.
Samenwerking met het Waterschap.
Op 21 december j.l. ondertekenden Jettie Rattink van de Vereniging en Jacques van der Aa van Waterschap Brabantse Delta een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. In de volgende fase worden één of meerdere uitvoeringsplannen uitgewerkt. Daar is deze tweede samenwerkingsovereenkomst op gericht. Op de website http://verenigingmarkdal.nl/vervolg-samenwerking-met-waterschap/ is hier meer over te lezen.
Landelijk aandacht voor het Markdal.
Op een landelijke bijeenkomst over het natuurbeleid hebben Sjef Langeveld en Jettie Rattink zich gepresenteerd met het Markdal. Ter gelegenheid daarvan is ook een kort filmpje te bekijken:
http://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/natuur-en-landschap/nieuws-natuur-en-landschap/2017/brabantse-natuurbeleid-valt-op.aspx
 
Aalscholvers laten zich regelmatig zien in het Markdal. Boven een foto van Willem Joosse van enkele jaren geleden met een hele kolonie aalscholvers. Afgelopen zomer was ook regelmatig een grote zilverreiger te zien. Als iemand daar een mooie foto van heeft, houden we ons aanbevolen: Svp. naar joostdejong12@gmail.com
Vereniging Markdal, Duurzaam & Vitaal
www.verenigingmarkdal.nl
We zijn zo vrij geweest om u deze veertiende email nieuwsbrief toe te sturen. Stelt u geen prijs op verdere toezending, dan verzoeken wij u om op 'unsubscribe from this list' te drukken. Dan ontvangt u verder geen nieuwsbrief.
 
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp