Copy
Nieuwsbrief 9: DORIENDAVID, Figuurlijk gesproken, A new spring
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF DORIENDAVID couture


In deze Nieuwsbrief:

- Nieuws van DORIENDAVID:
Ook dit jaar zal de kleding van Miss Eneco Tour weer van onze hand zijn dwz DORIENDAVID ontwerpt het en laat het in eigen beheer maken. De eerste besprekingen over het model en de verwerking van het beeldmerk hebben plaatsgevonden. De Eneco Tour start op 9 augustus in Friesland en de finish is op 16 augustus in Geraardsbergen, België.
http://www.touretappe.nl/eneco-tour-2015/
Miss Eneco Tour, Felice Dekens wordt geïnterviewd door FilemonNieuws van klanten
- in de bruidsreportage staat deze keer Marieke Peekstok centraal met een prachtige creatie van licht blauw met een wit accent

Andere nieuwtjes.
- nieuws uit de bladen. In Bruid & Bruidegom een interview met Dorien over een passende bruidsjurk voor een van de redactieleden

Een nieuwe vaste rubriek: 'Klanten en andere passanten' In de vorige Nieuwsbrief zijn we gestart met een voorproefje

Als altijd:
- afbeeldingen of schetsen van speciale of
 nieuwe ontwerpen voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes voor bijzondere gelegenheden. Bijvoorbeeld ook voor moeders en zus(sen) van de bruid!


- DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel onze 'iconen'. Ontwerpen die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.
Dit keer de avondjurk La Piovra
 

- de column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving, maar ook over andere zaken!

deze keer een verslag van een reisje naar Berlijn waar we ook enkele bijzondere stoffenzaken bezochten.

- impressies van achter de schermen, backstage, een aspect van ons werk of onze werkplek dat  je niet zo vaak ziet

- OPROEP aan lezers. Heeft u een foto van een kledingstuk van DORIENDAVID die u graag wilt delen, laat het ons weten dan krijgt het een plaats in deze Nieuwsbrief.
Deze keer de foto's die Annette Den Dulk op Facebook zette
 
- voor meer modellen, info zie onze website met blog www.doriendavid.com en onze www.facebook.com/dorien.david.7
Geef de Nieuwsbrief door aan anderen!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een e-mailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
 


De bruiloft van Marieke Peekstok

 
Lieve Dorien, 
 
Graag wil ik met een aantal foto's laten zien hoe geweldig je jurk 
en onze dag was. 
We hebben genoten en de jurk zat als gegoten! 
Iedereen was erg enthousiast! 
 
Heel veel dank en ik graag nog eens bij je langs! 
 
Hartelijke groet, 
Marieke Peeksto
Interview met Dorien in het blad Bruid & Bruidegom
http://www.bruidenbruidegom.nl/magazin/
Rubriek
KLANTEN EN ANDERE PASSANTEN
Takkewijf
 
Ze is een oude gedistingeerde dame die aan een van de duurste lanen van Kralingen woont. Om de een of andere reden denken wij dat ze dokter is. Ze komt regelmatig op haar fietsje naar ons toe om wat te kopen. Ze praat uiterst netjes, niet bekakt. Maar als ze weer vertrekt zegt ze steevast :’Nou doei, ik peer hem weer’. We love it, want this is Rotterdam.
Zo ook recent een stoere Rotterdamse vrouw. Ze komt zaterdag aan het eind van de dag binnen met haar vriendin. Het laat zich invullen, hoog opgeleid, goede baan. Eigenlijk hebben ze elders al iets gezien maar wat ze bij ons past, slaat alles. De sfeer in de zaak bevalt haar. En passant ziet ze nog een ander kleurrijk jurkje dat ze besluit te kopen. Na het weekend zegt ze dat ze definitief voor de trouwjurk gaat.
Op een doordeweekse dag komt ze nog even langs met haar twee dochtertjes om de trouwjurk te checken. Ze zijn net zo kritisch als mama maar gelukkig keuren zij de jurk ook goed, ze vinden hem cool en gaaf.
Bij de eerste pas vertelt ze enthousiast over haar werk voor de stad en vraagt aan Dorien of ze ook geboren en getogen Rotterdamse is. Dorien beaamt dit maar zegt wel in een dorp buiten Rotterdam te wonen. Met een ondeugende grijns voegt ze Dorien toe ‘Takkewijf’.
Als we het verhaal aan onze 010-dochter vertellen zegt ze dat ze haar nu nog leuker vindt. Nogmaals this is Rotterdam, we love it.    
 
Een bom op de zaak
 
Hij ziet eruit als een Mediteranne yup, werkt (naar eigen zeggen zeer succesvol) voor een dure, internationale klokjesmaker en informeert naar een bruidsjurk voor zijn aanstaande. Nadat de keus gevallen is op een van onze meest stijlvolle creaties, begint het tijdrovende deel, de onderhandeling over de prijs. We komen eruit en hij komt op afspraak samen met z’n lieftallige vriendin. De jurk staat haar schitterend. Na weer lang onderhandelen over de prijs mogen we ook voor z’n moeder, die in Parijs woont, een mooie jurk maken.
Ook deze jurk blijkt een succes. Al met al heeft hij zeer succesvol onderhandeld. Bij de eind afrekening zegt hij aan andere modemensen in de grachtengordel gezegd te hebben dat hij prachtige kleding bij ons heeft gekocht. Zij vragen of dat bij die zaak is waar een bom opgevallen lijkt te zijn.
 
Don’t think twice it’s allright
 
Ze lijkt weggelopen van een schilderij van Rubens en is hobby-motorrijdster. Haar leren motorbroek zal nog vaak ter sprake komen. Ruim twintig jaar geleden heeft ze diverse ontwerpen van DORIENDAVID gekocht. Ze heeft ze zelfs bewaard en neemt ze mee.
 
De jurk op de pop is de door een klant bewaarde jurk
Toen ze ging trouwen, wilde ze ook de trouwjurk bij ons kopen maar ‘stom genoeg liet ik me  overhalen om een traditionele te kopen’. Ze zegt daar nog steeds spijt van te hebben maar het huwelijk is gestrand en ze gaat opnieuw trouwen. Ze heeft een uitgesproken mening en de motorkleding moet ingepast worden. Dat hoort bij de leuke kanten van ons vak en is een kolfje naar onze hand. We nemen er de tijd voor. Het aandragen van creatieve oplossingen brengt mensen echt verder. Het worden een aantal lange sessies met gezelschap van vriendinnen en familie. Ze zegt eerlijk dat ze ondertussen ook in een traditionele bruidszaak aan het oriënteren is.
Uiteindelijk belt ze en zegt toch weer voor een confectiejurk gekozen te hebben.
 


Column
door David

Berlijn in mei
 

Er is een vrije dag en we besluiten een paar dagen naar Berlijn te gaan.
Als je er eenmaal geweest bent en je hebt het naar je zin gehad, wil je terug. Het werkt verslavend. Net als Parijs, Barcelona en New York en een handvol andere steden.
Het is 7 uur rijden en je komt vroeg in de avond aan, je springt op je fiets, het is nog warm, de terrasjes in Charlottenburg lonken,  je vindt een uiterst gemütliche  Griekse Taveerne, de trip kan niet meer stuk. 
 
De sfeer in Berlijn ervaar je als internationaal, vriendelijk en zeer voorkomend.
Dit keer willen we ook wat meer zakelijke adressen bezoeken.
Zoekend op internet stuiten we op het soort site dat we zoeken http://coupeuse.nl/blog/stoffenwinkels-in-berlijn/ Evelyn Grooten beschrijft op persoonlijke wijze een aantal stoffenzaken en groothandels. De eerste waar we langs gaan is Huco in Charlottenburg, de wijk waar we verblijven. We fietsen door het fraaie en rustige park dat bij Schloss Charlottenburg hoort naar de buurt er achter en na wat zoeken, vinden we het.
Het aanbod aan stoffen is enorm en ze zijn perfect op samenstelling geordend. In een apart gedeelte vinden we behalve zijdenstoffen ander exclusieve stoffen.
Voor iemand als Dorien voor wie een stoffenzaak een snoepzaak is is dat uiterst gevaarlijk. Maar we houden ons in. Het volgende doel waar we naar toe fietsen is Modulor bij metrostation Moritzplatz net voorbij Mitte in Kreuzberg. Modulor is een winkel voor beeldend kunstenaars en decorateurs. Naast teken- en verfbenodigdheden, papier in alle soorten en maten, metaal, hout etc. zijn er ook ‘technische’ stoffen.

Modulor | Online Shop for architects, designers, makers and crafts

Verwacht geen traditionele stoffen maar bijvoorbeeld pvc, siliconen, neopreen, zeildoek etc. een erg inspirerend aanbod. Het is tijd om wat te eten. Het eten bij het restaurant naast Modular is eenvoudig maar verrassend en niet onbelangrijk voor Nederlanders, betaalbaar.
 
We besluiten zoveel mogelijk langs de rivier de Spree te blijven fietsen, die zich met graagte door Berlijn kronkelt. De stad ontrold zich aan onze voeten. We gaan door stadsdelen met een goed geconserveerd DDR-gehalte, netjes, burgerlijk, soms armoedig of benepen maar door de aanwezigheid van allerlei kleine zaakjes, altijd een aangename menselijke maat. Vriendelijkheid is hier geen zeldzaamheid. De oude Oostduitse stadsdelen trekken vanwege de betaalbaarheid veel jonge mensen aan die het geheel een nieuw elan geven. Zeer inspirerend. Enkele fraai beschilderde gebouwen fleuren de boel op.
 
Met het heerlijke weer is het een genoegen de stad te doorkruisen. We hebben nog een mode-adres in de wijk Neukoln, waar we langs willen.
Al met al hebben we al fietsend van west naar oost, een belangrijk deel van Berlijn doorkruist. Terug rijden we langs toeristen magneten als Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en Unter den Linden over brede boulevards terug naar ons hotel. We kijken uit naar de volgende dag waarop wat musea op het programma staan.   


 
Nieuwe aanwinsten en de klassieker
Lange asymmetrische avondjurk van zwarte zijde. Fraai gefotografeerd door  Hermanna Prinsen, die al eerder geweldige foto's van onze collectie heeft gemaakt
http://www.hermannaprinsen.nl/
Visagie Farisha Santoe.

 


Voorbeelden van modellen die op de site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.  

De klassieker is La Piovra, een excentrieke en unieke avondjurk van metalic-zijde en ingezette kanten stroken.  
De naam La Piovra (de octopus) ligt voor de hand door de stofverwerking van deze jurk.
La Piovra (de octopus) was overigens een serie die te zien was van 1984 tot 1999 over de Italiaanse maffia.
De muziek was van de hand van Ennio Morricone. Nadat we deze muziek in een modeshow hadden gebruikt, moesten we altijd aan deze jurk denken als we de melodie ergens hoorden. 

Fotograaf: Hieronymus Evers
Model: Natalja
Locatie: Kunsthal Rotterdam.
 

OPROEP

Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in deze Nieuwsbrief!

Deze keer Annette den Dulk.
Zij schrijft:
 
 
Annette Den Dulk heeft een bericht op de Tijdlijn van Dorien David geplaatst
 
   
Annette Den Dulk
 
 
Al weer 16 jaar geleden is deze trouwjapon, maar nog steeds niet gedateerd. Met dank aan Dorien David.
 
     DORIENDAVID sjaal gespot in Bodegraven!
De DORIENDAVID sjaals zijn verkrijgbaar bij Galerie Majke Husstege http://www.majkehusstege.nl

Impressies van achter de schermen
Merel Richter, ladyspeaker bij een van onze modeshows
Deirdre assisteert bij de modeshowDORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 92
3012 GV ROTTERDAM
The Netherlands
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl

Copyright © 2015 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp